Zelná polévka s klobásou
Na voňavé a chutné zelňačce s klobásou si rád pochutná každý hladový strávník. Vydatná hustá polévka skvěle zasytí, takže dovede plnohodnotně zastoupit hlavní chod. Pro zjemnění chuti ji můžeme doplnit ještě lžící zakysané smetany.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 085 kJ / 259 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,98 g |
Tuky | 1,27 g |
Vláknina | 19,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,02 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 42,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zelí překrájíme na menší kousky a klobásy na kostičky.
Krok 2: Nakrájené brambory osolíme a dáme samostatně s kmínem vařit do části vody. Brambory musí být ponořené.
Krok 3: Nakrájené zelí vaříme zvlášť v další části vody s bobkovým listem a pepřem zhruba 30 minut.
Krok 4: Mezitím na másle s trochou oleje opečeme klobásu, přidáme cibulku a nakonec i mouku a uděláme jíšku. Ke konci vsypeme mletou papriku, jíšku promícháme a za stálého prošlehávání zalijeme zbytkem připravené studené vody.
Krok 5: K této zředěné jíšce přelijeme celý obsah hrnce se zelím a nescezené, uvařené brambory.
Krok 6: Chvilku provaříme a je hotovo. Zelňačku s klobásou můžeme zjemnit zakysanou smetanou.
Zveřejněno 15. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelná polévka s klobásou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QnE7
Moje poznámka
Zelná polévka s klobásou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QnE7
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 1 hodinou
Panenka v kopru
Přidáno před 2 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 11 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 2 minutami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 28 minutami
Kulajda z cukety
Romana20 před 49 minutami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 1 hodinou
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 2 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 3 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 3 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 4 hodinami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 5 hodinami
Tématické fráze:
zelná polévka,
zelna s klobasou,
polévka zelňačka s klobásou recept,
polevka zelnacka,
zelna polivka,
polévka zelňačka s klobasou,
zelňačka z kyselého zelí s klobásou,
zelňačka polévka s klobásou,
zelňačka polévka recepty,
recept na zelňačku s klobasou,
zelná polévka recept,
zelná polévka s klobásou a smetanou,
recept na zelnou polévku,
polivka zelnacka,
slovenská zelná polévka,
nejlepší polévky recepty zelňačka,
polévka se zelím a klobásou,
polévka zelnačka recept,
recept na polevku zelnacku,
polévka zelná
Suroviny:
brambory,
voda,
klobása,
zelí kysané,
pepř černý,
cibule,
bobkový list,
mouka hladká,
máslo,
olej,
paprika sušená sladká,
smetana zakysaná,
kmín celý,
sůl
Komentáře (50)
No, já si do velmi podobné zelňačky také dělám vlastní klobásky: http://www.toprecepty.cz/recept/42033-caba/