Rohlíčky ze šlehačkového těsta
Pokud stále přemýšlíte, jakým moučníkem překvapit návštěvu, nechte se inspirovat pokladem našich babiček, které připravovaly neodolatelné šlehačkové rohlíčky. S vláčným těstem se velmi dobře pracuje a naplnit ho můžete jak nasladko, tak naslano.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj - Právo
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 1. 2012 20:53
ilonah: Ježkovy oči!! Strašně moc ti držím palečky, abyste byli oba s miminkem zdraví a gratuluji předem!! Teď kašli na nějaké těsto!! Ještě by sis ublížila
10. 1. 2012 20:07
Jani, díky moc za krásný postup! Nevím jestli to stihnu vyzkoušet ještě teď (v neděli nastupuju do porodnice na plánovaný císař),ale hned jak se pak s miminkem doma sžijeme, určitě na to vlítnu
10. 1. 2012 15:11
ilonah: ahoj, já se pokusím ti to nějak rozepsat, nic to není
Nasyp si mouku do mísy,-v každém dalším receptu může být třeba i polohrubá, nebo hrubá mouka, trošku posol, přidej vajíčko, buď celé, nebo jen žloutek-je to jen obecně, přidej cukr, pokud je v receptu uveden, může být třeba víc vajec, nebo méně hery, popř. oleje. V hrnku, nejlépe v mikrovlnce si ohřej oslazené mléko. Aspoň jednou lžičkou cukru. Ohřej na malinko víc, než na vlažno a rozdrob do toho mléka droždí. V každém receptu může být jiné množství. Promíchej lžičkou, přikryj ubrouskem a cca za 20 min uvidíš, jak se droždí zvedlo a nalej celý kvásek do těsta. Vem si větší vařechu a začni mísit-je to docela fuška. Pokud se ti bude zdát, že je to moc husté, přidej malinko vlažného mléka, popřípadě vlažné vody, pokud bude těsto řídké, přidej malinko mouky, kterou zrovna používáš. Těsto jakoby nazvedávej, začne "odfukovat". Dělej tak ..co já vím..10-15 minut, až budeš mít pocit, že ti ruka upadne, zlatá pekárna. Když uvidíš, že je těsto hladké a nelepí se tolik na boky mísy, malinko ho posyp moukou, přikryj utěrkou a dej na teplé místo. Já si většinou ohřeju trochu vody ve větším hrnci a na to dám tu mísu s těstem. Pozor!! Ne na vařící vodu!! Těsto by se zespoda mohlo uvařit
Když jsem dělala své první těsto, tak se mi sice povedlo, ale přehnala jsem droždí, takže to bylo cítit, dělala jsem tehda knedlík. Takže se vždycky řiď receptem, podle kterého těsto děláš. Tohle mi kdysi vysvětlila kamarádka v obchodě ve frontě, když jsem nesehnala knedlík oblepený papírem a dosnes to funguje
Nasyp si mouku do mísy,-v každém dalším receptu může být třeba i polohrubá, nebo hrubá mouka, trošku posol, přidej vajíčko, buď celé, nebo jen žloutek-je to jen obecně, přidej cukr, pokud je v receptu uveden, může být třeba víc vajec, nebo méně hery, popř. oleje. V hrnku, nejlépe v mikrovlnce si ohřej oslazené mléko. Aspoň jednou lžičkou cukru. Ohřej na malinko víc, než na vlažno a rozdrob do toho mléka droždí. V každém receptu může být jiné množství. Promíchej lžičkou, přikryj ubrouskem a cca za 20 min uvidíš, jak se droždí zvedlo a nalej celý kvásek do těsta. Vem si větší vařechu a začni mísit-je to docela fuška. Pokud se ti bude zdát, že je to moc husté, přidej malinko vlažného mléka, popřípadě vlažné vody, pokud bude těsto řídké, přidej malinko mouky, kterou zrovna používáš. Těsto jakoby nazvedávej, začne "odfukovat". Dělej tak ..co já vím..10-15 minut, až budeš mít pocit, že ti ruka upadne, zlatá pekárna. Když uvidíš, že je těsto hladké a nelepí se tolik na boky mísy, malinko ho posyp moukou, přikryj utěrkou a dej na teplé místo. Já si většinou ohřeju trochu vody ve větším hrnci a na to dám tu mísu s těstem. Pozor!! Ne na vařící vodu!! Těsto by se zespoda mohlo uvařit
Když jsem dělala své první těsto, tak se mi sice povedlo, ale přehnala jsem droždí, takže to bylo cítit, dělala jsem tehda knedlík. Takže se vždycky řiď receptem, podle kterého těsto děláš. Tohle mi kdysi vysvětlila kamarádka v obchodě ve frontě, když jsem nesehnala knedlík oblepený papírem a dosnes to funguje
9. 1. 2012 23:01
Byly výborné. A ještě bych měla jeden dotaz - dal by se tady na Topkách najít podrobný postup na kynuté těsto pro nezkušené jako já? Mám na mysli jak přesně se dělá kvásek, kolik g droždí na kolik g mouky, jak dlouho se nechává těsto kynout....atd. Nacházím tu spoustu zajímavých receptů, ale většinou je tam napsáno jen to, že z uvedených surovin vypracujeme těsto...a jsem v háji. Pekárnu nemám
8. 1. 2012 21:17
ilonah: díky, tak doufám, že chutnaly
8. 1. 2012 20:40
Měla jsem je dlouho uložené v oblíbených než na ně přišla řada a určitě jsem je nedělala naposled. Také jsem přidávala mouku, ale jinak žádný problém, já budu mít ty s tvarohem a manžel s nutelou, abychom se nehádali
19. 11. 2011 10:23
kdyby to šlo tak dám bodu sto byly naprosto super jelikoš máme doma i masožrouty tak sem dělala s marmeladou. ořechovou naplní a salámem jen se zaprašilo a dneska peču zas ale z dvojite dávku už mě od rana otravují.o))) upečeš rohlíčky?
18. 11. 2011 10:57
Jano, rohlíčky jsou výborné Mám ráda těsta, která jsou rychle hotová a dobře se s nimi pracuje. Plnila jsem tvarohem a nutelou. Už teď se těším na slanou verzi. Díky
30. 10. 2011 21:53
28. 10. 2011 20:29
Monca.H.: děkuji a i za fotky moc díky!!
28. 10. 2011 18:16
bodík jsem dala už dávno,teď přidávám fotečky svých 1. rohlíčků.Všichni moc chválili a div se neudávili,jak je do sebe rvali .Plnila jsem tvarohem smíchaným se žloutkem a 2 lžícemi cukru Prostě bašta!!
10. 10. 2011 19:21
bystrouska: díky moc!!
10. 10. 2011 19:19
Dovolila jsem si přidat fotky těchto výborných rohlíčků a také bod. Jsou moc dobré jen se po nich "zakouřilo".
28. 9. 2011 10:32
Jana Remkova: Máš pravdu,povidla jsou od Yanull,foto Tvoje,nějak mi to utkvělo v paměti,ale špatně beru zpět
28. 9. 2011 09:34
senky: díky, opravdu mne těší zájem o rohlíčky a povidla pečená v troubě ode mne? Na to se musím podívat, mám dojem, že jsem přidávala jen foto
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 29 minutami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 1 hodinou
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 14 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 16 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 18 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Slané sýrové sušenky
okolobas uvařila před 35 minutami
Kachní játra na zázvoru
kokronilla uvařila před 1 hodinou
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 12 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 12 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rohlíčky z kynutého těsta jsou krásně vláčné a nadýchané jako obláček, ořechová nádivka s medem se rozplývá na jazyku
Plněné rohlíčky patří k nejoblíbenějším moučníkům. Podle následujícího videa je dokážou vytvarovat i úplní začátečníci
7 nejžádanějších rychlých moučníků. Přehled receptů s videonávody nám poradí, co dobrého upečeme během chvilky
Další recepty
Tématické fráze: tvarohové rohlíčky ze šlehačky šlehačkové těsto na šátečky rohlicky šlehačkové šátečky šlehačkové ořechové rohlíčky co dobrého a sladkého upéci křehké šlehačkové rohlíčky křehké šlehačkové těsto testo na rohliky rohlíčky s tvarohem ořechové rohlíčky ze šlehačky šátečky ze šlehačkového těsta šlehačkové cukroví nejlepší šlehačkové koláčky šlehané těsto svatomartinské rohlíčky video šátečky ze šlehačky ořechové rohlíčky se šlehačkou šlehačkové rohlíčky s ořechy slehackoverohlicky
Suroviny: smetana ke šlehání, máslo, vejce, sůl, mouka hladká, tvaroh, ořechy, vejce
Rohlíčky ze šlehačkového těsta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZYj2
443 názorů