Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rohlíčky ze šlehačkového těsta

Pokud stále přemýšlíte, jakým moučníkem překvapit návštěvu, nechte se inspirovat pokladem našich babiček, které připravovaly neodolatelné šlehačkové rohlíčky. S vláčným těstem se velmi dobře pracuje a naplnit ho můžete jak nasladko, tak naslano.

Hodnocení receptu je 5,0 (284×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava)

28. 1. 2010 16:47

Suroviny pro 40 kusů

40 kusů

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj - Právo

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 1. 2012 20:53

ilonah: Ježkovy oči!!:-O Strašně moc ti držím palečky, abyste byli oba s miminkem zdraví a gratuluji předem!!:-K:-K Teď kašli na nějaké těsto!! Ještě by sis ublížila:-O

ilonah

10. 1. 2012 20:07

Jani, díky moc:yes: za krásný postup;-)! Nevím jestli to stihnu vyzkoušet ještě teď (v neděli nastupuju do porodnice na plánovaný císař:-//),ale hned jak se pak s miminkem doma sžijeme, určitě na to vlítnu:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 1. 2012 15:11

ilonah: ahoj, já se pokusím ti to nějak rozepsat, nic to není;-)
Nasyp si mouku do mísy,-v každém dalším receptu může být třeba i polohrubá, nebo hrubá mouka;-), trošku posol, přidej vajíčko, buď celé, nebo jen žloutek-je to jen obecně, přidej cukr, pokud je v receptu uveden, může být třeba víc vajec, nebo méně hery, popř. oleje. V hrnku, nejlépe v mikrovlnce si ohřej oslazené mléko. Aspoň jednou lžičkou cukru. Ohřej na malinko víc, než na vlažno;-) a rozdrob do toho mléka droždí. V každém receptu může být jiné množství. Promíchej lžičkou, přikryj ubrouskem a cca za 20 min uvidíš, jak se droždí zvedlo a nalej celý kvásek do těsta. Vem si větší vařechu a začni mísit-je to docela fuška;-). Pokud se ti bude zdát, že je to moc husté, přidej malinko vlažného mléka, popřípadě vlažné vody, pokud bude těsto řídké, přidej malinko mouky, kterou zrovna používáš. Těsto jakoby nazvedávej, začne "odfukovat":-)). Dělej tak ..co já vím..10-15 minut, až budeš mít pocit, že ti ruka upadne:-D, zlatá pekárna:-D. Když uvidíš, že je těsto hladké a nelepí se tolik na boky mísy, malinko ho posyp moukou, přikryj utěrkou a dej na teplé místo. Já si většinou ohřeju trochu vody ve větším hrnci a na to dám tu mísu s těstem. Pozor!! Ne na vařící vodu!! Těsto by se zespoda mohlo uvařit;-)

Když jsem dělala své první těsto, tak se mi sice povedlo, ale přehnala jsem droždí, takže to bylo cítit;-), dělala jsem tehda knedlík. Takže se vždycky řiď receptem, podle kterého těsto děláš. Tohle mi kdysi vysvětlila kamarádka v obchodě ve frontě, když jsem nesehnala knedlík oblepený papírem:-D a dosnes to funguje;-)

ilonah

9. 1. 2012 23:01

Byly výborné:-p. A ještě bych měla jeden dotaz - dal by se tady na Topkách najít podrobný postup na kynuté těsto pro nezkušené jako já?:-8 Mám na mysli jak přesně se dělá kvásek, kolik g droždí na kolik g mouky, jak dlouho se nechává těsto kynout....atd. Nacházím tu spoustu zajímavých receptů, ale většinou je tam napsáno jen to, že z uvedených surovin vypracujeme těsto...a jsem v háji. Pekárnu nemám:-(

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 1. 2012 21:17

ilonah:;-) díky, tak doufám, že chutnaly;-)

ilonah

8. 1. 2012 20:40

Měla jsem je dlouho uložené v oblíbených než na ně přišla řada a určitě jsem je nedělala naposled:-). Také jsem přidávala mouku, ale jinak žádný problém, já budu mít ty s tvarohem a manžel s nutelou, abychom se nehádali:-D

samanta4

19. 11. 2011 10:23

kdyby to šlo tak dám bodu sto byly naprosto super jelikoš máme doma i masožrouty tak sem dělala s marmeladou. ořechovou naplní a salámem jen se zaprašilo a dneska peču zas ale z dvojite dávku už mě od rana otravují.o))) upečeš rohlíčky?:-K:yes::yes:

Sarovka

18. 11. 2011 10:57

Jano, rohlíčky jsou výborné:yes: Mám ráda těsta, která jsou rychle hotová a dobře se s nimi pracuje. Plnila jsem tvarohem a nutelou. Už teď se těším na slanou verzi. Díky

Irule Irule

30. 10. 2011 21:53

:yes::yes::yes::-p:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 10. 2011 20:29

Monca.H.: děkuji a i za fotky moc díky!!

Monca.H. Monca.H.

28. 10. 2011 18:16

bodík jsem dala už dávno,teď přidávám fotečky svých 1. rohlíčků.Všichni moc chválili a div se neudávili,jak je do sebe rvali :-D.Plnila jsem tvarohem smíchaným se žloutkem a 2 lžícemi cukru;-) Prostě bašta!!

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 10. 2011 19:21

bystrouska: díky moc!!:-)

bystrouska

10. 10. 2011 19:19

Dovolila jsem si přidat fotky těchto výborných rohlíčků:yes: a také bod. Jsou moc dobré jen se po nich "zakouřilo":-)).

senky senky

28. 9. 2011 10:32

Jana Remkova: Máš pravdu:-8,povidla jsou od Yanull,foto Tvoje,nějak mi to utkvělo v paměti,ale špatně:-D:-D beru zpět;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 9. 2011 09:34

senky: díky, opravdu mne těší zájem o rohlíčky a povidla pečená v troubě ode mne?:-O Na to se musím podívat, mám dojem, že jsem přidávala jen foto;-)

1 16 17 18 19 20 30

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tvarohové rohlíčky ze šlehačky šlehačkové těsto na šátečky rohlicky šlehačkové šátečky šlehačkové ořechové rohlíčky co dobrého a sladkého upéci křehké šlehačkové rohlíčky křehké šlehačkové těsto testo na rohliky rohlíčky s tvarohem ořechové rohlíčky ze šlehačky šátečky ze šlehačkového těsta šlehačkové cukroví nejlepší šlehačkové koláčky šlehané těsto svatomartinské rohlíčky video šátečky ze šlehačky ořechové rohlíčky se šlehačkou šlehačkové rohlíčky s ořechy slehackoverohlicky

Suroviny: smetana ke šlehání, máslo, vejce, sůl, mouka hladká, tvaroh, ořechy, vejce

TopRecepty.cz

Rohlíčky ze šlehačkového těsta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZYj2