Mřížkový tvarohový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenZ uvedených surovin uděláme rychle těsto a dáme ho aspoň na půl hodiny do ledničky.Tvaroh ušleháme s kefírem, cukrem, moukou, aromatem a ořechy.Ušleháme pevný sníh a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z uvedených surovin uděláme rychle těsto a dáme ho aspoň na půl hodiny do ledničky.Tvaroh ušleháme s kefírem, cukrem, moukou, aromatem a ořechy.Ušleháme pevný sníh a…
Celá vejce vyšleháme společně se žloutky a 175 g cukru do husté pěny, tak že zdvojnásobí svůj objem. Z bílků a 65 g cukru vyšleháme tuhý sníh. Jemnými pohyby spojíme…
z trochy vody, pár lžic mouky a všeho droždí (vše vezmeme z odváženého množství surovin) vypracujeme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a…
Ze surovin vypracujeme kokosové těsto. Tvarujeme kuličky, obalujeme v moučkovém cukru, vkládáme do formiček a vyklopíme. Necháme do druhého dne zaschnout.Ze surovin…
Cukr, suš. mléko, bílek, med, vysypeme do misky a přidáme vlažný rozpuštěný tuk a vše smícháme dohromady a postupně přidáváme vodu po kapkách, postupně se to bude zdát…
Do mísy nadrobíme kvasnice, přidáme 1 lžíci cukru a zalijeme polovinou vlažného mléka.Z uvedeného množství odebereme 3 lžíce mouky, vše zamícháme a necháme vykynout (10…
Bílky osolíme a opepříme, přidáme strouhaný sýr a na malé kostičky nakrájené barevné papriky, od každé barvy kousek. Vše promícháme, na oleji upečeme omeletu a rozdělíme…
Mouku prosejeme do mísy a promícháme se solí. Doprostřed vsypeme droždí, polijeme troškou vlahého mléka a přidáme trošku cukru. Počkáme asi 5 minut, přidáme ostatní…
Voňavé perníčky patří mezi nejoblíbenější vánoční cukroví. Ať už je necháte jen tak, nebo je bohatě ozdobíte, vždy se po nich zapráší. Díky sádlu vydrží dlouho vláčné,…
Sněhové oválky plné kokosu, které se rozplývají na jazyku, známe zejména z cukráren. Vy si je však můžete připravit i doma a mít tak kokosové potěšení protkané…
Tento koláč spojuje sladké a šťavnaté třešně s krémovým tvarohem, to vše zakončené křupavou drobenkou. Hebké těsto tvoří základ pro bohatou tvarohovou náplň, která se…
Pokud máte v plánu filmový večer, nebo posezení u piva, pak nesmí chybět slané pohoštění. Třeba dlouhé tyčinky z kynutého těsta, které jsou krásně křupavé a křehké.…
Skvělá kuřecí směs se zeleninou z pánve - woku se skvěle hodí jako oběd, který vás zasytí. Maso získá pikantní chuť díky naložení v marinádě. Na této křupavé směsi si…
Hraběnčiny řezy patří mezi vůbec nejoblíbenější moučníky a je vhodný i pro slavnostní příležitosti. Recept je malinko náročnější na přípravu, ale výsledek stojí za to.…
Cikánské řezy jsou křehké a voňavé cukroví na Vánoce nebo také koláč k nedělní kávě. Provoňte svůj dům ořechy, skořicí a sladkou chutí. Je to jednoduché, rychlé a…
Sněhové pusinky jsou křupavé a na pohled krásně vypadající cukroví. Vyzkoušejte tento recept, ve kterém je doplníte ořechy nebo kokosem a zpestříte tak sváteční stůl.…
Pařížské rohlíčky nesmí chybět na vašem vánočním stole. Lehký korpus, sladký krém a čokoládová poleva z nich dělá dobrotu, která jistě zmizí ze svátečního talíře jako…
Hledáte dokonalou kombinaci chutí a vskutku vznešený moučník? V tomto receptu naleznete ideální spojení. Jemný ořechový korpus doplní nadýchaný krém z mascarpone s…
Vánočními ořechovými řezy skvěle pohostíte návštěvu nejen v průběhu vánočních svátků, ale i kdykoli jindy. Jsou velmi snadné na přípravu, přesto velmi vláčné a lahodné.…
Poněkud náročnější recept na velmi oblíbené vánoční kokosky plněné čokoládovým krémem, ale pokud se do nich pustíte, rozhodně budete nadšení a nezůstanete u jednoho…
Vosí hnízda nebo včelí úlky, jak jim říkáte u vás doma? Ačkoliv je název různý, jedná se o tentýž druh vánočního cukroví, které je velmi oblíbené. Nepečené ořechové…
Řezy Figaro spojují jemné těsto s vláčnou jablkovo-ořechovou náplní. Navrch přijde čokoládová poleva s citronovou glazurou, která jim dodá jedinečnou chuť. Ideální…
Ślehačky ušleháme a vešleháme vanilkový i moučkový cukr. Pak ušleháme bílky v tuhý sníh a opatrně vmícháme do šlehačky. Pokud chceme, můžeme do poloviny směsi přimíchat…