Hovězí vývar s játrovou rýží
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí žebro dáme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou. Vaříme na mírném ohni a sbíráme z hladiny sraženou bílkovinu. Jakmile bílkovina přestane vytvářet pěnu,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hovězí žebro dáme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou. Vaříme na mírném ohni a sbíráme z hladiny sraženou bílkovinu. Jakmile bílkovina přestane vytvářet pěnu,…
Dáme do hrnca vodu, 1 malú lyžičku soli a nálev z oboch konzerva 3-4 bobkové listy. Zeleninu a zemiaky očistíme, pokrájame na kúsky a dáme do vody. Klobásku pokrájame na…
Pekáček vymažeme olejem a naskládáme do něj cibulu a zeleninu nakrájenou na plátky. Na ně položíme porce osolená a opepřená stehýnka, která svrchu potřeme utřeným…
Králičí předek a hřbet vykostíme a kosti dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme celou cibuli, nové koření, kuličky pepře a bobkový list. Pomalu uvaříme…
Jako první nakrájíme cibuli na půlkolečka, Hermelín rozkrojíme na půlku, Nivu na kostičky, sušená rajčata na jemno.Do sklenice dáme dolů půlku Hermelínu, na ni dáme…
Maso prošpikujte slaninou a orestujte na rozpáleném tuku ve velké panvi. Orestované maso vyndejte a vložte do pekáčku. Do pánve, ve které jste restovali maso přidejte…
Králičí žebra a zeleninu dáme vařit na polévku. Játra opečeme na oleji a odložíme. Na vyškvařené slanině zpěníme drobně nakrájenou cibuli dozlatova. Na ni přidáme…
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené klobásy, papriku, brambory nakrájené na kousky, bobkový list a orestujeme.Zaprášíme moukou. Promícháme a po chvíli zalijeme…
Segedínský guláš se tradičně dělá z vepřového masa. Tento recept je však založen na jemnějším a méně tučném krůtím mase. Výhodou je také vaření v pomalém hrnci, který se…
Téměř každá hospodyňka má svůj vlastní recept na kyselé okurky. Kromě toho nám i obchod nabízí již namíchané směsi koření, ale není nad okurky vyladěné dle vlastní chutě…
Stehna z kohouta zbavené kůže vložíme do tlakového hrnce se studenou vodou, osolíme, přidáme zeleninu společně s kořením a tlakujeme 40 minut. Po uvedené době je maso…
Křepelky dobře propláchneme a zbavíme případných zbytků peří. Vydatně je osolíme jak na povrchu tak uvnitř. Křepelky převážeme provázkem tak, že stehýnka na jejich…
Přivedeme k varu 2 litry vody, osolíme dvěma lžičkami soli, přidáme 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření a lžička a půl celého černého pepře. Maso 1,5 kg hovězího…
Na tuku zesklovatíme cibulku, přidáme maso, které zcela orestujeme, velmi lehce osolíme a přidáme mletou papriku, kterou zarestujeme. Pak přidáme rajčata, zelenou…
Brambory nakrájíme na větší kostky a dáme vařit s necelým půllitrem vody, kterou osolíme a přidáme koření.Brambory necháme vařit jen velmi krátce, přidáme k nim…
Kombinace zelí a křenu dává tomuto zelí říz. Perfektně doplní pečené maso, ale je skvělé i samotné jako salát. Zelí je plné vitamínů a díky bakteriím mléčného kvašení má…
Zelňačka je hustá a vydatná polévka, která vás dokonale zasytí, je plná chutí a lehce pikantní díky maďarské klobáse. Můžete ji připravit s předstihem, pak bude chutnat…
Pro milovníky gulášů je tu speciální recept – jehněčí guláš! Díky velkým kusům masa a chutné příloze se po dojedení své porce nebudete moci zvednout od jídelního stolu.…
Utopenci jsou oblíbená hospodská klasika. Tentokrát je připravíme trochu jinak a místo špekáčků použijeme vídeňské párky, které spolu s cibulí, česnekem a jalapeño…
Vydatná omáčka ve které se kořením nešetřilo, voní houbami, je jemná po smetaně a při svátečním obědě si na ní pochutná jistě celá rodina. Podáváme s nadýchaným domácím…
Tuto rajskou omáčku připravíme z rajského protlaku a hovězího vývaru. K dochucení použijeme bobkový list, nové koření, pepř a skořici. Hovězí maso nahradíme kuřecími…
Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky o velikosti 10-15 mm, dáme vařit do osolené vody tak aby byly ponořené.Přidáme koření v sítku, nebo nadrcené v hmoždíři …
Telecí maso osolíme a opepříme, pokud budeme používat plec, která nemusí být kompaktní, zpevníme ji provázkem a pokud použijeme sušší část masa (kýtu), doporučuji…
Sytá zeleninová polévka je zjemněná zakysanou smetanou a provoněná koprem a použitým kořením. Není pracná, uvařená je poměrně za chvíli. Pochutnají si na ni dospělí…