Rajská polévka sváteční
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny ingredience s vyjímkou protlaku, cukru, vína, jíšky a nudlí dám vařit do studené vody. Ideální je volné vaření - tažení a odebírání pěny, trvá déle, ale výsledek…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny ingredience s vyjímkou protlaku, cukru, vína, jíšky a nudlí dám vařit do studené vody. Ideální je volné vaření - tažení a odebírání pěny, trvá déle, ale výsledek…
Vepřový bok nakrájíme na kostky asi 2 cm, dáme do hrnce a necháme pomalu ohřívat. Když se tuk začíná škvařit, osolíme, dáme celý pepř, bobkové listy a jablko nakrájené…
Šašlik neboli maso na jehle je velmi oblíbená záležitost u našich východních sousedů. Grilování naloženého a ochuceného masa patří k víkendovému hodování v mnoha…
Vepřové kotlety na slanině s bylinkami jsou bohaté na chuť a dokonalým spojením vepřového masa, aromatických bylinek a šťavnaté slaniny. Tento recept nabízí skvělou…
Jako první musíme dát dělat vývar, takže oloupeme a nakrájíme kořenovou zeleninu mimo cibule a dáme do ledové vody do hrnce.Přidáme sůl, špetku kari a špetku chilli (na…
Do zavíratelné misky uděláme marinádu. Dáme jogurt, koření, špetku soli, pastu a olej. Přidáme nastrouhaný zázvor, 1 lžíci smažené cibulky, prolisovaný česnek a vše…
Králičí maso je skvělé, pokud se při úpravě nevysuší. Aby se tomu tak nestalo, je skvělá volba doplnit králíka tučným kouskem vepřového. Získáte šťavnatou pečínku.…
Krémová čočková polévka je to pravé jídlo pro chladné podzimní dny. Výborně zasytí, zahřeje a dodá tělu potřebné bílkoviny. Servírujte ji s opečenou klobáskou,…
Hovězí srdce je jednou z neobvyklých surovin moderní kuchyně, nicméně, měli bychom mu dát určitě prostor. Je velmi výživné, málo tučné a chutí připomíná zvěřinu. Ve…
Kuře se smetanovou paprikovou omáčkou milují nejen děti, ale také dospělí. Oblíbená klasika, podávaná s houskovým knedlíkem nebo těstovinami, krásně zasytí a vaši…
Dršťkovou polévku buď milujete, nebo nenávidíte. Tato tradiční česká polévka má specifickou chuť, je značně hustá, neboť je zahuštěná především dršťkami, voní po koření,…
Polévky mají v naší kuchyni nezastupitelnou roli. Jsou syté, zahřívají a zpravidla jsou také rychle hotové. Stejně tak je tomu i v případě této polévky. Je plná brambor,…
V hrnci rozehřejeme dvě lžíce oleje. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme na oleji zesklovatět. Přisypeme mletou papriku, zamícháme a rychle zalijeme vývarem, aby nám…
Lahodná smetanová omáčka z kořenové zeleniny, podávaná s pečenými kuličkami z mletého masa, vám svojí chutí připomene svíčkovou. Výtečný oběd zachutná vašim strávníkům a…
Jednoduchý salát z čočky beluga je zdravý, chutný a výživný pokrm, který zvládnete připravit během pár minut. Jemná chuť drobné černé čočky v kombinaci s lehkou zálivkou…
Hovězí oháňka vyžaduje dlouhou přípravu, ale za dostatek času se odmění skvělou chutí. Připravíme ji na slanině s červeným vínem a kořenovou zeleninou. Recept je…
Pořádná bašta pro milovníky masa je vepřové koleno připravené dvoufázově. Nejprve povaříme a pak dozlatova a dokřupava opečeme. Přidáme na talíře křen, hořčici,…
Marinovaný zelný salát je osvěžující a chutnou variantou tradičního salátu. Křupavý a jemně pikantní bude osvěžující v letních dnech, také jako ideální příloha ke…
Vydatná omáčka ve které se kořením nešetřilo, voní houbami, je jemná po smetaně a při svátečním obědě si na ní pochutná jistě celá rodina. Podáváme s nadýchaným domácím…
Zajímavý recept na plněné papriky. Pokud ale nepotřebujete vařit pro dětský prázdninový tábor, musíte si upravit potřebné množství surovin tak, aby vyhovovalo vašim…
Aby si hovězí maso zachovalo svoji šťavnatost a na talíři se jen krásně rozpadalo, je třeba velice pečlivé a delší přípravy. Hovězí kostky den předem marinujeme v…
Jako pokrm na slavnostní příležitosti se skvěle hodí šťavnatá a křehká pečená jehněčí kýta. Připravíme ji v osvědčené kombinaci s česnekem a rozmarýnem. Kýtu podáváme v…
Italská polévka minestrone je tradiční zeleninová polévka, která se vyznačuje svou bohatou chutí. Minestrone je nejen výživná a zdravá, ale také velmi flexibilní –…
Jste milovníkem česneku a nedokážete si bez jeho chuti představit svoje vaření a stává se vám, že někdy prostě dojde a vy musíte improvizovat? Pokud ano, zkuste…