Pikantní červená čočka
Recept ještě nebyl hodnocenPikantní červená čočka je ideálním jídlem pro všechny, kteří chtějí doplnit vlákninu a rostlinné bílkoviny. Kombinace čočky, fazolí, rajčat a aromatického koření vytvoří…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pikantní červená čočka je ideálním jídlem pro všechny, kteří chtějí doplnit vlákninu a rostlinné bílkoviny. Kombinace čočky, fazolí, rajčat a aromatického koření vytvoří…
Omáčka nejen na špagety je univerzální a lahodný doplněk, který obohatí jakýkoliv pokrm. Tato omáčka se skvěle hodí nejen na těstoviny, ale také na pizzu, k masu či…
Vývary jsou velmi oblíbené polévky a podávat je můžete prakticky kdykoliv. Tato vydatná polévka z vepřových kostí, podávaná s vařeným masem, rýží a dušenými houbami,…
Tradiční houbová omáčka z čerstvých hub je výtečný pokrm, ale můžete ji klidně uvařit i z mražených hub. Zjemněná zakysanou smetanou a správně okořeněná vám jistě bude…
Pečené kuře je stálicí na jídelníčku mnoha domácností. Jednoduché, přesto chuťově výrazné, jsou kuřecí čtvrtky prošpikované slaninou a pečené na divokém koření. Tento…
Pórek očistíme, brambory a česnek oloupeme. Vše nakrájíme na kousky.Na másle podusíme pórek s česnekem a když začnou zlátnout, přidáme brambory. Osolíme, přidáme bobkový…
Kuře vařené v zelenině je velmi příjemný pokrm, vlastně něco mezi polévkou a hlavním jídlem. Kusy zeleniny jsou nakrájeny na větší kousky, stejně tak maso. Součástí…
Podzimní uzená polévka s houbami, růžičkovou kapustou a další zeleninou je velmi bohatá a sytá. Dala by se použít i jako samostatný hlavní chod. Díky uzenému masu a…
Kapustová polévka jako zelňačka je skvělá alternativa pro milovníky tradičních českých polévek. S podobnou kyselou a sytou chutí jako zelňačka, ale místo zelí se používá…
Segedínský guláš z vepřového plecka, sterilovaného zelí a s přídavkem lesních hub bude chutnat výborně s houskovým knedlíkem, stejně tak s chlebem. Dejte mu čas a…
Objevte kouzlo tradiční kuchyně s poctivou fazolovou polévkou podle babiččina receptu. Hutná, voňavá a plná chuti, připravená z pečlivě vybraných surovin a s kapkou…
Čočka je zdravá, moc dobrá a také velmi levná. Za pár korun s ní dokážete nakrmit celou rodinu. Nejčastěji se připravuje nakyselo se sázeným vejcem a kyselou okurkou.…
Tradiční segedínský guláš, sytá a voňavá klasika, která patří mezi nejoblíbenější české pokrmy. Kombinace šťavnatého masa, kysaného zelí a smetany vytváří jedinečnou…
Uzený vývar s pražským svítkem je tradiční česká polévka, která spojuje bohatou chuť uzeného masa s jemností pečeného svítku. Výsledkem je sytý a aromatický vývar…
V hrnci zpěníme na rozehřátém oleji nakrájenou cibuli a nasekané stroužky česneku. Když se rozvoní, přihodíme drobně nakrájenou zelenou papriku, naťové cibulky, rajčata…
Tradiční velikonoční uzená polévka je plná chutí nejen z uzeného masa. Oslavte svátek s lahodným pokrmem, který zahřeje srdce i žaludek. Je to nejen jídlo, ale také…
Kapra naporcujeme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Odležené porce obalíme plátkem slaniny. Slaninu můžeme zajistit nití.Na pánvi rozehřejeme olej…
Ořezy, kosti, hlavu, srdce dáme vařit s kořenovou zeleninou a kořením do osolené vody zhruba na 1,5 - 2 hodiny. Pokud budeme chtít dávat zeleninu do polévky, dáme ji…
Gnocchi jsou drobné knedlíčky původem z Itálie. Jejich základem bývají ricotta, mouka nebo brambory. Mohou mít tvar obláčků, oválný, diskovitý anebo i mušlovitý a jsou…
Slepici vložíme do studené vody, přidáme koření a dáme pozvolna vařit.V polovině vaření přidáme zeleninu a dovaříme do měkka.Uvařenou polévku scedíme a dáme zpět vařit…
Porce pečeného kuřete s divokým kořením jsou na přípravu velmi jednoduché a chutnají prostě božsky. Slušet jim to bude s bílým i červeným zelím a bramborovým knedlíkem.…
Ideálním rodinným obědem, který potěší děti i dospělé, je jemné krůtí maso na smetanové paprikové omáčce. Pokrm plný chuti podáváme s domácím knedlíkem. Po vašich…
Kuřecí krky společně se zeleninou a kořením pozvolna povaříme minimálně 1 hodinu, ale můžeme i déle.Vývar přecedíme, mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, celer na…
Horký vývar s plnou chutí voní po divokém koření, hovězím mase a zelenině. Servírujte s uvařenými nudlemi a posypané sekanou petrželovou natí. Polévka, která vás zahřeje…