Kuřátko na divoko

Aronoele Kuchařka: Aronoele

Doba přípravy: cca 1,5 hod 4 porce Drůbeží maso 5 názorů

Suroviny

4 kuřecí stehna
4-5 velkých cibulí
2 bobkové listy
6 kuliček nového koření
8 kuliček černého pepře
3 lžíce sušeného tymiánu
100 g anglické slaniny (nemusí být)
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
máslo
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme, očistíme, přepůlíme a nakrájíme na tenké plátky, které dáme do pekáčku.

  2. Slaninu nakrájenou na kostičky také přidáme do pekáčku.

  3. Kuřecí stehna omyjeme a přepůlíme.

  4. Maso osolíme, opepříme, posypeme z obou stran tymiánem a vše dobře do masa vetřeme, dáme do pekáčku na cibuli, podlijeme vodou. Přidáme koření.

  5. Dáme péct, pečeme spíše dlouho při nižší teplotě, během pečení maso otáčíme a poléváme výpekem (seškrabáváme ze stran pekáčku).

  6. Ke konci pečení, když se maso krásně odděluje od kosti, přidáme teplotu aby se udělala kůrčička a na každý kousek kuřátka dáme plátek másla.
    Podáváme s divokou rýží nebo šťouchanými bramborami.

Poznámka

-cibule by se měla téměř rozdusit a opéct a vytvořit tak vynikající chuť šťávy. Doporučuji nešetřit cibulí,tymiánem ani máslem.

Dobrou chuť všem :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřátko na divoko

Tématické fráze: jak dlouho péct kuřecí stehna kuřecí stehna na divoko na divoko kuřecí stehno na divoko kuřecí stehna na divoko recept rečept na kuře a la bažant s rýží nejlepší kuře na divoko kuřecí stehna s tymianem dobre kuratko s rýží teplota pro kuřátka jak opect kuřátka recept na kuřecí stehna na divoko kuře na divoko s ryzi bio kuřátko jak dlouho péct kuřecí stehno kuřecí stehno s rýží na divoko pecene na divoko s ryzi kuřátko s rýží bramboroví salát na divoko bio kuřátko recept

Zapomněl/a jsem heslo