Smetanové brambory s avokádem
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory oškrábeme, nakrájíme na malé kostičky a uvaříme v osolené vodě doměkka.Po uvaření slijeme.Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a zbavíme slupky.Nakrájíme na stejně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory oškrábeme, nakrájíme na malé kostičky a uvaříme v osolené vodě doměkka.Po uvaření slijeme.Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a zbavíme slupky.Nakrájíme na stejně…
Uvaříme kapustu v osolené vodě (ne úplně doměkka, aby se kapustové listy netrhaly a šly dobře rolovat). Vývar nevylijeme, je z něho dobrá polévka. Otrháme si jednotlivé…
Krémová bramborová polévka s česnekem a vůní majoránky je dokonalým pokrmem pro chladné dny. Jemnou a sytou krémovou polévku perfektně doplní nastrouhaný parmazán, který…
Uvařené vychladlé brambory nastrouháme na jemno.Smícháme je s ostatními surovinami a vypracujeme nelepivé, hladké těsto.Těsto rozválíme na silikonové podložce a…
Netradiční a zajímavá příloha z bramborového těsta. Bramborové mrkvičky zaujmou nejen děti. Jsou variací na bramborové krokety, obalené ve vajíčku a strouhance a…
Chutnou a sytou kulajdu lze připravit i ze žampionů. Chuť je o něco jiná, přesto však zajímavá a lahodná. Chuť hub v polévce výborně doplní sekaný kopr a máslový základ.…
Mezi suroviny, které charakterizují podzimní dny, patří dýně. V chladných dnech příjemně zahřeje jemně nasládlá dýňová polévka s bramborem, ozdobená smetanou a snítkou…
Malé bramborové pusinky se skvěle hodí jako malé pohoštění, nebo jako příloha k pečenému masu, zelenině, rybám či zvěřině. Jsou elegantní přílohou místo klasické kaše ke…
Další inspirace na velmi oblíbenou dýňovou polévku. Tentokrát se všechny ingredience nejdříve upečou v troubě, což krásně zvýrazní chuť zeleniny a v kombinaci se…
Vegetariánské kari s nádechem orientu je plné zeleniny. Cuketa s mrkví a bramborem tvoří lahodnou směs, která se perfektně doplňuje s dušenou rýží. Bezmasý pokrm tak…
Domácí šulánky, zapečené společně s kuřecím masem a špenátem, s křupavým sýrem na povrchu, představují chutný oběd, který nasytí celou vaši rodinu. Nejprve připravíme z…
Okrájíme a nastrouháme najemno brambory, rukou je stlačíme a slijeme vodu.Nastrouháme sýr, přidáme 1-2 vajíčka, osolíme, opepříme. Nasypeme kmín, majoránku,prolisovaný…
Připravte si snadný a sytý podzimní pokrm v podobě bramborovo-dýňového gratinu. Brambory a dýni stačí jen promíchat se šunkou, zalít smetanou a upéct dozlatova. Hotový…
Pečená husa s jablky, červeným zelím a bramborovými knedlíky je klasika, která si žádá čas i trpělivost. Pomalu pečené maso doplní zelí, dochucené slaninou a brusinkami,…
Knedlíčky z bramborovo-mrkvového těsta jsou v tomto receptu plněné vegetariánskou nádivkou z tofu, parmezánu a sušeného rajčete. Před podáváním polijte knedlíky…
Z bramborového těsta lze vykouzlit nespočet lákavých dobrot. Pokud chcete rodinu opravdu ohromit, vyzkoušejte lehké knedlíky plněné špenátovou směsí s kousky slaniny.…
K podzimním dnům neodmyslitelně patří nasládlá chuť z dýně. Talíř horkého dýňového krému, okořeněného muškátovým oříškem, přijde v sychravých dnech určitě k chuti.…
Šťavnatá pečená křídla se zlatavou kůžičkou a poctivé šťouchané brambory prošpikované kousky slaniny – kombinace, která potěší milovníky domácí kuchyně. Jednoduché…
Dušené červené zelí je klasická příloha k pečené kachně i svatomartinské huse. Zkuste ho ale připravit netradičně – s povidly, nastrouhaným jablkem, hřebíčkem a skořicí,…
Hledáte opravdu jednoduchý a rychlý recept s minimem surovin? Tento salát vařených brambor je trefa do černého. Stačí plátky brambor doplnit nasekaným česnekem a…
Dýňová polévka je v českých domácnostech velmi oblíbená, obvykle se však připravuje pouze ze zeleniny. Vyzkoušejte masovou variantu dýňové polévky s uzeným. Využijete…
Bramborový salát nemusí být jen vánoční tradice. Tento lehčí, chutný a snadný recept se hodí ke smaženému řízku i jako samostatné jídlo. S pár drobnými úpravami z něj…
Bramborová kaše s povidly je jednoduché, hřejivé a krásně nostalgické jídlo, které potěší milovníky sladkých obědů. Jemná kaše, sladká povidla, tvaroh a rozpuštěné máslo…
Pokud vaříme k obědu brambory ve slupce a zbydou, můžeme je použít ještě k večeři na tuhle bleskovou pomazánku. Nejlépe si na ní pochutnáte s topinkami. Přidat můžete i…