

Mozartissimo
Suroviny 32ks
- Brambory vařené ve slupce a oloupané-600 g
- Mouka hrubá-120 g
- Krupice-80 g
- Sůl
- Vejce -1 ks
- Marcipán -200 g
- Nugát -75 g
- Kakao -1 PL
- Zelená potravinářská barva
- Pistáciová zmrzlina-300 g
Postup přípravy receptu
Studené brambory nastrouháme na jemno, lehce osolíme, přidáme vejce, krupici, mouku a zpracujeme těsto, rozdělíme na polovinu a do jedné přimícháme kakao.
Těsto rozdělíme každé na 16 dílů.
Nugát rozdělíme na 32 dílků, marcipán na polovinu, jednu polovinu marcipánu přibarvíme na zeleno a vytvoříme si pistáciový marcipán, každý marcipán rozdělíme na 16 dílků, do každého kousku marcipánu zabalíme kousek nugátu a takto připravený bonbon zabalíme do kousku těsta, zelené do bílého těsta a bílé do hnědého těsta.
Vaříme v páře 10 minut. Podáváme s rozehřátou pistáciovou zmrzlinou.
Poznámka od kuchařky
zdroj od kamaráda
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Mozartissimo
-
marcipan možem stále , nepošleš mi zopár guliciek prosíííííím
+1
vyzerajú tie guličky tak lákavo
-
Kamarád má výborné nápady a ty krásné provedení a fotky, Fantome, to je fakt vražedná kombinace
.
-
to vypadá hezky,co hezky přímo k sežrání...
-
Jůůů tak to láká k vyzkoušení
-
ÓÓÓ, to je luxus přímo hmatatelnej...už jsem vařila knedlíky s pralinkama, byly vynikající, tohle bude vychytanější
Kámošovi posílám bod, víc nelze
-
+8
Komentář už nelze
běž na SZ
tady by mě žalovali
-
Taková krááásnááá zeleně zdravá barva
-
To vypadá nádherně!A jakou to má chuť?Marcipán a nugát vím jak chutná,ale nevím,jaké chuti je ten obal.Asi by to měla vyzkoušet,že?
-
andrejkaa, tak napůl
-
vypadá to hodně lákavě
. Určitě bych si nabídla..
-
ještě jeden dotaz: je kamarád svobodný??
-
Klarka, zvládla - pravý marcipán už bežne dostaneš...pred nedávnom som si ho ešte musela nosiť z Rakúska.
-
Nám obyčajne stačí, že "so švihom" uplácame bramborové knedlíky so slivkami...
-
Mně se to také moc líbí, je vidět, že muži jsou tak trochu "hračičky" a vaří velmi nápaditě a s takovým "švihem"...
-
Vypadá to úžasne
, no myslím si, že by som to nezvládla.Nemám skúsenosti s marcipánom
, ale dala by som sa ponúknuť