Kuřecí stehýnka s dobrou šťávou
Recept ještě nebyl hodnocenIngredience na marinádu vyšleháme metličkou. Kuřecí spodní stehýnka opláchnout, osušit a naskládat do marinády, musí být celá obalená. Nejlépe přes noc, nejméně tři…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ingredience na marinádu vyšleháme metličkou. Kuřecí spodní stehýnka opláchnout, osušit a naskládat do marinády, musí být celá obalená. Nejlépe přes noc, nejméně tři…
Z vajec, mouky a piva vymícháme těstíčko hustoty palačinek, osolíme, opepříme.Každou výseč nivy rozdělíme na 4 kousky, namáčíme v těstíčku a smažíme z obou stran na…
Umytú a osušenú pražmu nasolíme z vonkajšej aj vnútornej strany. Do vnútra vložíme strúčiky naloženého cesnaku /chilli olej/.Pripravíme si alobal, polejeme olivovým…
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek nakrájíme taktéž. Do zapékací mísy vrstvíme brambory, česnek, cibuli. Každou vrstvu osolíme a posypeme kořením…
Oloupeme a nakrájíme na půlkolečka syrové brambory, cibuli a žampiony na plátky. Promícháme na pekáči se solí, trochou pepře a lžící olivového oleje. Přidáme skleničku…
Nejprve si dáme vařit oloupané brambory. Mezitím si nakrájíme kotletku na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi z obou stran. Kotlety…
Umytá, osušená kuřecí stehna osolíme, posypeme drceným kmínem, postříkáme worcesterem a posypeme lístečky tymiánu. Dáme do formy, polijeme olejem a zakryjeme aluminiovou…
Brambory uvaříme ve slupce. Omyjeme je, dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přidáme rozmarýn. Uvařené oloupeme, nakrájíme, a dáme na rozehřátý olej na pánev.…
Bramborový guláš je jídlo z jednoho hrnce, jehož základ tvoří brambory. Pro vylepšení je možné přidat i uzeninu. Ochucuje se nejrůznějším kořením, nejčastěji mletou…
Jednoduché, rychlé a chutné zeleninové polévky jsou oblíbené po celý rok. Příjemně zahřejí a pomáhají v boji proti nachlazení. Díky máslové jíšce je tato polévka sytá a…
Kapustu nakrájíme na nudličky, mrkev, celer a brambory na kostičky, cibuli nadrobno.Na másle opečeme cibuli, mrkev, celer a brambory.Pak přidáme kapustu ještě krátce…
Kapustu nakrájíme na nudličky, mrkev, celer a brambory na kostičky, cibuli nadrobno.Na másle opečeme cibuli, mrkev, celer a brambory.Pak přidáme kapustu ještě krátce…
Pórek je příbuzný cibule a mnoho lidí jej má v oblibě pro jeho mírnější chuť. Ale protože se jeho spodní část nachází v zemi, řadí se mezi kořenovou zeleninu. Tato…
Kuřecí prsa nakrájíme na menší medailonky. Osolíme a opepříme. Oškrábanou bramboru nastrouháme na hrubším struhadle.Smícháme brambory s vejcem, sýrem, Solamylem a…
Celer nastrouháme nahrubo, brambor nadrobno. Cibuli a slaninu nakrájíme na kousky.Na pánev dáme podle potřeby trochu oleje a vyškvaříme slaninu. Přidáme cibuli a necháme…
Pravé krkonošské kyselo sloužilo v chudých rodinách mnohdy jako hlavní chod a vařilo se zásadně ze sušených hub. Tato verze je z aktivního chlebového kvásku a na kvalitě…
Brokolicová polévka má krásnou barvu a je velmi zdravá a vydatná. V zeleninovém vývaru povaříme brokolici a brambory. Rozmixovanou polévku ochutíme sýrem a česnekem a na…
I z obyčejných surovin je možné připravit vynikající jídlo. Tuto omáčku uvaříme z brambor, které zalijeme vývarem z koření, zahustíme a zalijeme smetanou. Omáčku můžeme…
Tato výborná polévka krásně voní po výrazném kopru. Připravit ji je velmi snadné a stačí nám k tomu jen pár surovin. K dochucení použijeme trochu kmínu. Podáváme ji s…
Tento pokrm je rychlovka k večeři či svačině. Je možno tak využít i zbylé vařené brambory, příprava bude ještě rychlejší. Použít můžete i jiné druhy plísňových sýrů,…
Svérázný popis zapečených francouzských brambor vás jistě zláká k vyzkoušení. Brambory zapékané s uzeninami a dochucené zajímavou kombinací tavených sýrů chutnají dobře…
Dýňová polévka může být i odlehčená, bez přemíry tuku, smetany, či kokosového mléka. Připravte ji se zeleninovým vývarem, dochuťte mletým pepřem a muškátovým květem.…
Jako pokrm na slavnostní příležitosti se skvěle hodí šťavnatá a křehká pečená jehněčí kýta. Připravíme ji v osvědčené kombinaci s česnekem a rozmarýnem. Kýtu podáváme v…
Snad nejšťavnatějším kouskem vepřového masa je bez debat panenka. Perfektně se hodí pro slavnostnější příležitosti. Připravte ji v kombinaci s omáčkou z lišek a…