Špagetová dýně s brynzovou omáčkou

tejaja Kuchařka: tejaja

Zeleninová jídla 1 názor

Suroviny

1 špagetová dýně (použijeme cca 700 g vařené)
200 g brynzy
1 červená cibule
1 lžíce hladké mouky
2-2,5 dl mléka
olej
několik snítek čerstvého oregana
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme (v kuchte varím 15-20 minút od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu "vyšpagetujememe" (vydlabeme vidličkou špagety). 700 g použijeme, zvyšok vyšpagetovanej dyne, ktorý nespotrebujeme, uskladníme v chladničke a použijeme na iné jedlo.

  2. Na omáčku opražíme na oleji na polkolieska nakrájanú cibuľu, zasypeme múkou a rýchlo orestujeme. Zalejeme mliekom a privedieme k varu. Povaríme na slabom ohni asi 10 minút.

  3. Potom do omáčky rozdrobíme bryndzu a za stáleho miešania ju rozpustíme. Zbytočne nevaríme, len na slabom plameni bryndzu rozpustíme.

  4. Teplú špagetovú tekvicu dáme na taniere, prelejem omáčkou a posypeme lístkami oregana.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Špagetová dýně s brynzovou omáčkou

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    <3<3To bych si dala hned ted.Mnam.......:-K:yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: spagetova dyne špagetová dýně recept dýně špagetová - recept teplá brynzová omáčka brynzová omáčka za tepla