Čočkový salát s brynzou

tejaja Kuchařka: tejaja

Saláty 2 názory

Suroviny

300 g uvařené čočky
3 rajčata
1 cuketa (do 20 cm)
1 hlávka česneku
3 snítky tymiánu
chilli paprička (nemusí být)
olej
150 g brynzy
Zálivka:
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce vinného octa
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Paradajky a cuketu nakrájame na kocky.

  2. Na oleji restujeme na plátky narezaný cesnak, kým nezačne voňať.

  3. Potom vložíme nakrájanú zeleninu, tymián a krátko, ale na prudkom ohni orestujeme. Zelenina musí len jemne zmäknúť a ostať chrumkavá. Ak máme radi ostré, pridáme nadrobno nakrájanú chilli papričku.

  4. Zeleninu zmiešame s uvarenou šošovicou a vyberieme stopky tymiánu.

  5. Všetky suroviny na zálievku premiešame a prilejeme k šalátu. Ešte raz jemne premiešame.

  6. Hotový šalát na tanieri posypeme rozdrobenou bryndzou.

  7. Podávame teplý alebo necháme vychladnúť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čočkový salát s brynzou

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    maris: Maruška, ono záleží aj na tom, aký ten cesnak je. Či český alebo čínsky. Ale bez ohľadu na to, samozrejme si každý dá toľko, koľko potrebuje. Ale ani tá hlavička nie je veľmi ostrá v tej šošovici. A podtrhne chuť bryndze.;-) Ale ako vravím, každý dá podľa svojej chuti. ;-):-K

    Odpovědět

  • maris maris

    Určitě výborný salát, ukládám si:-8, jen asi dám míň česneku, celá hlavička by byla na mě moc;-):-)

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo