Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bylinky - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Mleté maso se sušenými houbami

Mleté maso se sušenými houbami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Houby namočíme půl hodiny předem. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, zelí na proužky a mrkev nastrouháme nahrubo.Na sádle zpěníme cibuli a přidáme kmín a česnek s…

Bramborové palačinky

Bramborové palačinky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladit. Nebo můžeme využít zbylé brambory od oběda. Prolisujeme nebo nastrouháme je, přidáme smetanu, sůl, pepř,…

zizala

20 min

Roast beef

Roast beef

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Maso si nachystáme před pečením 48-72 h dopředu, nesmí být před naložením mražené!!!! jen čerstvé. Odblaníme, omyjeme, smícháme 3 lžíce olej a pepř i cayen pokud chcete,…

Masové kuličky v rýži

Masové kuličky v rýži

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Cibuli nakrájíme nadrobno a promícháme s olejem a propláchnutou rýži. Přidáme koření, sůl, nakrájenou papriku a vodu. Vložíme do vyhřáté trouby.Maso smícháme s jemně…

mika59

60 min

Bramborová pánev s hermelínem

Bramborová pánev s hermelínem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Tento pokrm je rychlovka k večeři či svačině. Je možno tak využít i zbylé vařené brambory, příprava bude ještě rychlejší. Použít můžete i jiné druhy plísňových sýrů,…

mika59

30 min

Polévka z pečené dýně

Polévka z pečené dýně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Dýně je díky své jemné sladké chuti ideální na přípravu krémové polévky. Tu připravíte z pečené dýně a česneku, který díky pečení zesládne a "zoříškovatí". Dýni…

isindy

120 min

Úhoří špíz

Úhoří špíz

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Úhoře nakrájíme asi na 1 cm silné plátky, prosolíme, přidáme čerstvé nebo sušené bylinky podle chuti a necháme nejméně 2 hodiny odležet.Pak na kolečka nakrájíme rohlíky…

yanull

30 min

Krevety na česneku a bílém víně

Krevety na česneku a bílém víně

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Z česneku, oleje, vína a koření uděláme marinádu, do které krevety dáme minimálně na půl hodinky.Rozehřejeme lžíci přepuštěného másla a krevety na něm osmahneme.Podávám…

mijula

15 min

Domácí "žervé"

Domácí "žervé"

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

V misce metlou pořádně promícháme všechny suroviny.Do misky s víkem vložíme plínku nebo plátýnko a směs do ní vlijeme.Při zavírání misky povytáhneme plínku tak, aby pod…

Iveta123

1440 min

Brambory s tvarohem

Brambory s tvarohem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Tohle je jedno z nejlepších a přitom nejprostších jídel, co znám. Nejlepší je pochopitelně z nových brambor a domácího tvarohu. Oloupeme brambory a pokrájíme je na…

Pomazánka z filé z tresky

Pomazánka z filé z tresky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Filé podusíme na malém množství vody a necháme vychladnout.Šalotku očistíme a nakrájíme na jemné kousky.V misce vidličkou filé rozmačkáme, osolíme, opepříme, přidáme…

LuciePe

30 min

Vaječná rýže nebo tarhoňa

Vaječná rýže nebo tarhoňa

Recept ještě nebyl hodnocen 3,7

Na plnější lžíci sádla nebo másla osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Poté přisypeme na kostičky pokrájené uzené nebo šunku. Dle chuti opepříme, případně…

Velikonoční hrudka, nebo syrec

Velikonoční hrudka, nebo syrec

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Mezi tradiční slovenské velikonoční pochoutky patří i sýr nazývaný hrudka nebo syrec. Připravit ho můžeme naslano i na sladko - skvělý je třeba s vanilkovým cukrem a…

andrej67

30 min

1 2 3 4 5 6 32

Marie