Lilek zapečený s vejcem
Recept ještě nebyl hodnocenLilek podélně rozkrojíme a vydlabeme dužinu. Šunku, sýr, cibulku a dužinu nakrájíme na malé kousky. Na oleji společně restujeme dužinu, cibulku a šunku do měkka.Přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lilek podélně rozkrojíme a vydlabeme dužinu. Šunku, sýr, cibulku a dužinu nakrájíme na malé kousky. Na oleji společně restujeme dužinu, cibulku a šunku do měkka.Přidáme…
Malé dozlatova a dokřupava osmažené bramboráčky má rád skoro každý. Ochutnejte je i v trochu jinak dochucené verzi - s čerstvými bylinkami, sýrem a šunkou. Jsou skvělé…
Úhoře nakrájíme asi na 1 cm silné plátky, prosolíme, přidáme čerstvé nebo sušené bylinky podle chuti a necháme nejméně 2 hodiny odležet.Pak na kolečka nakrájíme rohlíky…
Do hrnce rozdrobíme tvaroh, zalijeme mlékem a přivedeme těsně pod bod varu. Přidáme citronovou šťávu (ne citronku!) a hrnec odstavíme z plotny. Mléko se srazí. Celou…
Brambory oškrábeme a nastrouháme na hrubším struhadle.Promícháme se solí, pepřem a česnekem.Na pánev dáme olej a brambory rozprostřeme na asi 0,5-1 cm placku po celé…
Z masa a ostatních přísad uděláne karbanátky. Usmažíme je a necháme vychladnout. Mezitím svaříme vodu s octem, přidáme Deko a čili papričky (počet dle chuti) a…
Kuřecí stehna omyjeme a papírovou utěrkou osušíme. Stehno obrátíme kůží dolů a ostrým nožem nařízneme maso podél stehenní kosti a roztáhneme. Kůži nařízneme několika…
Kuřecí maso orestujeme na olivovém oleji. Přidáme mraženou zeleninu, brokolici a ostrouhanou mrkev. Může být v celku. Poté zalijeme vodou a přidáme bylinky. Uvaříme do…
1)kukuřici osolíme, opepříme. Do misky si dáme grilovací koření, olej a kukuřici do toho naložíme. 2)kukuřici osolíme, do misky si dáme jemně nasekané bylinky,…
Zdravá a chutná pomazánka plná výživných bílkovin je tato vajíčková se sýrem cottage. Potřebujete jen uvařit vajíčka a poté už mícháte podle své chuti. Na čerstvém…
Maso omyjeme, osušíme a prošpikujeme slaninou nebo špekem. Bylinky nasekáme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky.Prošpikované maso osolíme, opepříme, obalíme v…
Oloupané brambory nakrájíme na cca 2 mm plátky. Mléko rozmícháme se solí, pepřem, vejcem a polovinou sýru.Pekáček vymažeme lehce máslem. Smíchané brambory s mlékem, …
Plátky veky namočené ve vaječné směsi se šunkou, sýrem, česnekem a bylinkami stačí zprudka osmažit a rychlá večeře je hotová. Využijeme tak zbylou veku z předchozích dní…
Tato omáčka nás vždy zachrání, když opravdu nevíme, co k obědu či večeři. Suroviny mámě většinou ve spíži a příloha jako těstoviny to vždy jistí. A navíc máme jistotu,…
Brambory oloupeme a nakrájíme na cca 0,5 cm, ne moc hrubší kolečka. Z uvedených surovin připravíme polohusté těstíčko. Nebojte se těstíčko výrazněji okořenit, brambory…
Všechnu zeleninu, brambory a slaninu nakrájíme na kousky, cibuli a česnek na drobno. Do pánve vhodné do trouby dáme opéct slaninu a přidáme cibuli a česnek.Vsypeme…
Nivu nastroháme, česnek prolisujeme a vše zamícháme a dochutíme vegetou a pepřem a přidáme bylinky - kopr a hodně pažitky.
Pohanku zalijeme horkou vodou a nechame 15 minut prikryte odstat. Zeleninu (salotku, mrkev, papriku, kukurice) pokrajime na libovolne kousky a rychle osmahneme na kousku…
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji, přidáme mléko a tavený sýr (který by se při zahřívání měl rozpustit).Omáčku zahustíme, dochutíme solí a…
Brambory oškrábeme a nakrájíme na cca 1 cm plátky. Květák rozebereme na růžičky. Rozšleháme vejce se špetkou soli. Pekáček vytřeme máslem a uložíme brambory. Posypeme je…
Kohouta jsme rozdělili na porce. Stehna na dva kusy a prsa vcelku. Na oleji jsme si osmažili cibulku do zlatova a na ní jsme pak krátce osmažili všechny porce. Přidali…
Maso si nameleme spolu se slaninou, česnekem a papričkama. Klepneme vajíčko, okořeníme a posypeme nasekanou petrželkou. Mokrýma rukama děláme válečky, které pak na grilu…
Vděčná surovina cuketa nám dopřává tisíc a jednu možnost, jak ji chutně zpracovat. Bezlepková a zároveň low-carb verze pizzy je skvělá volba. Díky ochucení a obložení…
Vděčná surovina cuketa nám dopřává tisíc a jednu možnost, jak ji chutně zpracovat. Bezlepková a zároveň low-carb verze pizzy je skvělá volba. Díky ochucení a obložení…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 3. 5. 2024 14:57
Vinný nápoj bez rizika bolehlavu: Slavná Vinea se zrodila v 70. letech a přežila dodnes!
Dokonalý pudink je nejlepší základ do pohárů s ovocem a šlehačkou. Udělejte si domácí!
Domácí vaječný likér: Se smetanou, vanilkou a muškátovým oříškem chutná fantasticky a provoní celý dům