Novoroční čočková polévka
Recept ještě nebyl hodnocenPokud si přejet, aby se vás v nadcházejícím roce držely peníze, nezapomeňte připravit k novoročnímu obědu čočkovou polévku. Připravená z vepřového vývaru, krásně voní po…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud si přejet, aby se vás v nadcházejícím roce držely peníze, nezapomeňte připravit k novoročnímu obědu čočkovou polévku. Připravená z vepřového vývaru, krásně voní po…
Lahodná bezmasá pomazánka, která připomíná paštiku, skvěle chutná na opečeném toustu v kombinaci s chilli a čerstvou petrželkou. Připravíme ji z vařeného celeru a…
Na dně hrnce nechte rozpustit máslo a pak na něm orestujte nadrobno nakrájený celer a mrkev.Zeleninu zalijte 1l vody, osolte ji a přidejte kroupy, uzené maso v celku a…
Pomazánka s paprikovým salámem v sobě ukrývá mnoho ingrediencí, které máme obvykle všichni doma a které z ní dělají opravdovu výživnou lahůdku. Určitě ji vyzkoušejte, je…
Pokud máte rádi výraznou chuť zeleniny, tato pomazánka je přesně pro vás. Část zeleniny je předem uvařená, a spolu s kokosovým mlékem je použita jako krémový základ…
Pokud máte rádi výraznou chuť zeleniny, tato pomazánka je přesně pro vás. Část zeleniny je předem uvařená, a spolu s kokosovým mlékem je použita jako krémový základ…
Neotřelé spojení ryby a čočky si vychutnáme v tomto výborném salátu. Díky použití sterilované čočky je příprava poměrně rychlá. Do čočkového salátu přidáme kořenovou…
Dyňu aj zeler dáme variť do trochy vody, osolíme, okoreníme, varíme cca 20 min.Potom tyčovým mixérom rozmixujeme, zriedime vývarom, dochutíme, pretlačíme cesnak,…
Celer očistíme, nastrouháme najemno a zakápneme citrovovou šťávou.Jablko oloupeme a nakrájíme na kostičky.Okurku nakrájíme na nudličky.Osolíme, přidáme majonézu…
Aromatický bulvový celer obvykle používáme jako součást omáček a polévek. V tomto jídle si jeho zajímavou chuť vychutnáme naplno. Obalený do pivního těstíčka ho…
Pečené bramborové krokety si většina z nás představí jako přílohu, ale připravit je také můžete jako jednu z mnoha chuťovek na oslavu nebo k posezení s přáteli.…
Tyto sýrovo-zeleninové placičky zachutnají i největším masožroutům. Když je navíc naservírujete s láskou a ve tvaru srdíček, není pochyb, že u stolu zavládne příjemná…
Voňavý a zlatý krůtí vývar se zeleninou dokáže dodat sílu a skvěle se hodí i na sváteční oběd. Díky tlakovému hrnci nezabere příprava tolik času. Podáváme ho s…
Dietní verze rybího filé na víně se zeleninou chutná skvěle s pečenými bramborami. I na dietním pokrmu si totiž pochutnáte, když jej správně dochutíte. Odlehčená strava…
Talíř horké a vydatné polévky je ideální způsob, jak se během zimních dní zahřát a posílit. Tuto lahodnou krémovou polévku si můžeme vychutnat například k večeři.…
Bulgur nemusíme vařit, stačí ho zalít horkou vodou a chvíli vyčkat. Připravíme z něj lahodný a vydatný salát se sladkou medovou zálivkou. V salátu pěkně křupou kousky…
Pohanka je pseudoobilovina s nezaměnitelnou, zemitou chutí, která se na našem území pěstovala pro svou nenáročnost a výživové vlastnosti. Tato polévka kombinuje skvělou…
Kulajda je polévka plná hub, kořenové zeleniny a brambor. Nejvyšší čas připravit polévku podle tohoto receptu nastává tehdy, pokud vám doma zbyde koprová polévka či…
Velmi rychlá tuňáková pomazánka překvapí skvělou chutí. Kromě výrazné chuti tuňáka v ní pěkně vynikne i strouhaný celer. Podáváme ji jako svačinu či zdravou večeři s…
Pokud se vám nedaří denně jíst dostatek zeleniny, zkuste ji zařadit do jídelníčku v podobě placek. Je to jednoduchý a chutný způsob, jak ji podávat. Smažené placičky…
Na Boží hod velikonoční se dle tradic k obědu peče jehněčí. Spousta z nás se jehněčímu vyhýbá pro jeho specifickou vůni. Pokud ale maso dobře očistíte a dostatečně…
Jako veselé a chutné velikonoční pohoštění můžeme hostům nabídnout želatinové bábovičky se zeleninou. Když použijeme formičky v jarních motivech, bude toto zajímavé…
Palačinky jsou oblíbeným pokrmem jak ve sladké, tak i slané verzi. Připravte si s námi zapečené palačinky plněné zeleninovou směsí s kousky masa. V zapékací míse je…
Máte na trávníku sedmikrásky? A vite to, že tato kvítka jsou nejen jedlá, ale podle zkušených bylinářů mají i značné benefity pro naše trávení? Přidejte je do svého…