Krůtí roládka se žampiony, mrkví, celerem a sýrem

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: cca 30 min 1 porce Drůbeží maso 14 názorů

Suroviny

1 plátek krůtích prsou
2 baby karotky -nebo jedna delší
100 g celeru
100 g tvrdého sýra
3 ks menších žampionů
1 vajíčko
malá lžička másla
pepř
sůl
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí plátek mírně naklepeme, osolíme, opepříme.

  2. Na malé lžičce másla podusíme na plátky nakrájené, osolené žampiony, které podlijeme malým množstvím vody.

  3. Když se voda téměř vyvaří, přidáme 1 celé vajíčko a necháme srazit.

  4. Tuto směs naložíme na krůtí plátek, přidáme baby karotku, špalíček celeru a špalíček sýra, plátek stočíme do roládky, sepneme párátkem, nebo jehličkami a ze všech stran opečeme na olivovém oleji, aby se maso zatáhlo.

  5. Pak roládku vložíme do trouby a na vymazaném pekáčku, mírně podlité vodou pečeme dorůžova.

Poznámka

Jako přílohu jsem si dala Mrkvový perkelt od Antónie Mačingové.. Vím, že bych ho tady někde měla mít, ale nemůžu ho najít.:-))

Celé to jídlo je jinak můj hokus-pokus a bylo to skvělé.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí roládka se žampiony, mrkví, celerem a sýrem

Tématické fráze: mrkvový perkelt podle mačingové krutí roláda se žampiony recept na krůtí maso se žampiony krůtí rolada krůtí prsa s celerem mrkvový perkelt se sýrem malé krůtí roládky krůtí směs se žampionech cuketové placičky se sýrem antoni krůtí plátek se žampiony kruti maso mrkev celer krůtí roláda s uzenou kýtou pečená mrkev s žampiony a sýrem krůtí směs se sýrem krůtí směs se žampiony masová směs s mrkví a žampiony krůtí maso s baby mrkví recept na zdravý mrkvový perkelt krutí maso s žampiony mrkví pečené kuře s mrkví žampiony a celerem