Placičky z cukety a mrkve
Recept ještě nebyl hodnocenLehké, chutné a zdravé – takové jsou placičky z cukety a mrkve, které si zamilujete jako rychlý oběd, večeři nebo zdravou svačinu. Díky kombinaci čerstvé zeleniny a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lehké, chutné a zdravé – takové jsou placičky z cukety a mrkve, které si zamilujete jako rychlý oběd, večeři nebo zdravou svačinu. Díky kombinaci čerstvé zeleniny a…
Vláčné a šťavnaté cuketové řezy poklademe plátky čerstvých nebo kompotovaných broskví a posypeme bohatou vrstvou máslové drobenky. Moučník bude vůní vanilky a broskví…
Bulgur je lehce stravitelný, snadno se připraví a má nesporné přínosy pro naše zdraví. Má mnohem více vlákniny a bílkovin než bílá rýže. A chutný oběd pro celou rodinu,…
Cuketová smaženice plná chuti! Šťavnatá cuketa, paprika a žampiony opečené na voňavé slanině, zalité vejci a dochucené česnekem. Stačí pár minut a na stole je dokonalá…
Hledáte rychlý a chutný recept na oběd či večeři? Vepřové nudličky s nudlemi a zeleninou jsou ideální volbou. Tento pokrm spojuje šťavnaté kousky vepřového masa s…
Italská polévka minestrone je tradiční zeleninová polévka, která se vyznačuje svou bohatou chutí. Minestrone je nejen výživná a zdravá, ale také velmi flexibilní –…
Dršťkový guláš je tradiční české jídlo, které si získalo oblibu svou sytostí a výraznou chutí. Tento klasický pokrm je připravován z hovězích drštěk, které jsou pomalu…
Zeleninový salát z jemných proužků cukety, cibule a červené papriky ve sladkokyselém, lehce pikantním nálevu, to je cuketový pepřák. Po uležení ho podáváme k pečenému či…
Šťavnaté kuličky z mletého masa, jsou skvělým a chutným tipem na dobrý oběd nebo večeři. Doplněné barevnou zeleninou, vytvářejí vyvážený a výživný pokrm, který si…
Typicky letní, dobré jídlo, které je plné vůně a chuti. Zeleninu stačí pokrájet, okořenit a zapéct. Křupavost dodají dozlatova upečené sýry. Podávat můžete s pečivem,…
Rychlovka k obědu nebo k večeři, na kterou můžete upotřebit i zbytky z předešlého dne. Rýži orestujeme zprudka s kořením a zeleninou a nakonec k ní přidáme i kousky…
Kolečka z cukety zapečená s krásně vonícími čerstvými bylinkami a sýrem jsou vhodná jako příloha k různě upravenému masu. Ale dají se jíst i samotná jako lehká večeře,…
Pokud preferujete spíše bezmasá jídla a chcete si v létě dopřát něco lehčího a plného zeleniny, určitě vyzkoušejte tento bulgur s restovaným lilkem, cuketou a paprikou.…
Pastýřská cuketa je zdravější verzí tradičního pastýřského koláče, kde se svěžest cukety snoubí s bohatou náplní a křupavou sýrovou krustou. Je snadná na přípravu a…
Recept na lehký letní oběd, který můžete podávat buď samostatně, nebo použít jako přílohu například ke grilovanému masu. Ideální pro ty, kteří chtějí do svého jídelníčku…
Lehký zeleninový oběd nebo večeře z jednoho pekáčku, na kterém si pochutnají všichni milovníci čerstvé sezonní zeleniny. Můžeme ho podávat jako samostatný chod nebo bude…
Vychutnejte si směs barev, vůní a chutí na vašem talíři, ať už jako přílohu, nebo jako hlavní jídlo. Směs můžete různě dochutit kořením, bylinkami nebo třeba česnekem.…
Cuketová sezona je zde a vy již jistě hledáte, jak tuto zeleninu upotřebit v kuchyni. Předem marinovaná cuketa připravená na grilu, je zajisté tou správnou volbou.…
Tento salát po rozležení opravdu chutí připomíná lahodnou slanou rybu, uchová si však cuketkovou křupavost. Pokud vám chuť připadala nevýrazná, přidejte celý pepř, nové…
Vyzkoušejte placičky na kterých si jistě pochutnáte. Dobré jsou teplé i studené, samotné nebo s dipem. Doplnit, je můžete čerstvým salátem, nebo pečivem. Hodí se k obědu…
Pokud máte stále na zahrádce hromadu cuket, určitě vyzkoušejte cuketové zelí. Od originálu jej téměř nepoznáte a dá se použít ke všem tradičním pokrmům. Díky…
Křupavá cuketa, rajčata a karamelizovaná cibulka, vše okořeněné provensálskými bylinkami a zapečené s kuskusem, vás dozajista překvapí svojí vynikající chutí. Tuto…
V sezóně cuket často přemýšlíme, jak tu velkou úrodu zachovat i na zimu. Zeleninová hořčice patří k velmi oblíbeným způsobům. Můžeme ji podávat k uzenině jako hořčici…
Špagety podávané se směsí rajčat vás nikdy neomrzí. Přidáte-li k nim uzené tofu a cuketu a dochutíte česnekem a bazalkou, chuť tohoto pokrmu vám připomene Itálii.…