Čalamáda "Uncle Bens"
Recept ještě nebyl hodnocenPikantní zeleninové směsi prodávané pod známou značkou se těší velké oblibě, ale jejich cena je poměrně vysoká. Podle podrobného a srozumitelného receptu připravíte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pikantní zeleninové směsi prodávané pod známou značkou se těší velké oblibě, ale jejich cena je poměrně vysoká. Podle podrobného a srozumitelného receptu připravíte…
Hříbky nakrájíme na centimetrové plátky, cibuli na půlkolečka, brambory na kolečka, česnek na tenké plátky, cuketu na větší kostičky a špek na tenké nudličkyDo papiňáku…
Brambory omyjeme a dáme vcelku i se slupkou vařit do poloměkka.Maso nakrájíme na kousky velikosti sousta, lehce osolíme a každý obalíme v proužku anglické slaniny.Cuketu…
Maso potřeme veškerým kořením, zalijeme červeným vínem a necháme pár hodin marinovat. Poté osolíme, nakrájíme si cibuli, přidáme k masu a vložíme do trouby vyhřáté na…
Na přípravu této lahůdky stačí rozpálit gril nebo zapnout troubu s grilem a mít v lednici naložené připravené maso. Otázka dokončení je pak půl hodinka čekání na správné…
Letní měsíce jsou bohaté nejen na úrodu cuket, ale sklízíme i mnoho další zeleniny ze zahrádky. Těsto s nastrouhanou cuketou a jogurtem bude příjemně vláčné, pizzu…
Na oleji s máslem zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou mrkev a nakrájený celer a restujeme. Přidáme konzervu rajčat, nakrájenou cuketu, papriku a…
Špagety uvaríme. Cuketu nastrúhame po dĺžke škrabkou na zemiaky.Na oleji orestujeme na kolieska nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme škrabkou na zemiaky nastrúhané dlhé…
V chladném období je dobré vyhledávat pokrmy, které nás i vnitřně zahřejí. Takovým může být bezesporu tato zeleninová vegetariánská směs s cizrnou, zázvorem, mrkví a…
Jáhly se řadí mezi lehce stravitelnou, výživnou a přirozeně bezlepkovou potravinu. Při jejich přípravě musíme dbát na pořádné propláchnutí, aby nebyly na chuti hořké. V…
Pokud máte nadbytek úrody cuket a paprik, vyzkoušejte tuto "čalamádu". Domácí je daleko levnější a hlavně chutnější než kupovaná. Pokud se ošetří sterilováním, vydrží i…
Kuře rozporcujeme, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem, vložíme do pekáče, zalijeme vodou a zasypeme cibulí. Dáme péct po pokličku do troubky. Když začne měknout…
Pokud máme na zahrádce bohatou úrodu cuket a už nevíme co s nimi, nastal čas je obalit v sýrovém těstíčku. Je to rychlé a výborné. Takto připravené je můžeme usmažit,…
Na oleji orestujeme cibuli nakrájenou na kolečka a slaninu na kostky. Po chvíli přidáme nakrájené maso, cuketu a papriku a ještě chvíli restujeme, přidáme rajčata z…
Cuketa je letní zelenina, která je díky své variabilitě velmi oblíbená. Z cukety můžete připravit celou řadu velmi chutných jídel. V mnoha případech může nahradit maso,…
Maso nakrájíme na větší kostky, v míse prosolíme uvedeným množstvím a uložíme zakryté nejlépe na noc do lednice (můžeme ale zpracovat ihned).V pekáči s víkem zahřejeme…
V kastrolu, který je vhodný i na pečení promícháme kostky masa se všemi shora uvedenými surovinami(až na vývar)a dáme do lednice alespoň na hodinu odležet, aby maso…
Do zapékací misky vložíme máslo a nakrájenou cibuli (pórek) a necháme jí v troubě lehce orestovat.Plátky knedlíků nakrájíme na čtvrtky, vložíme do zapékací misky a…
Zbylo vám z předchozího dne pečené krůtí maso? Použijte ho na toto skvělé thajské jídlo, které jednoduše a rychle připravíte v hluboké pánvi. Směs plnou kousků lehce…
V zimě je potřeba mít dostatečný přísun vitamínů. S tím vám pomůže i tento bezmasý zeleninový guláš. Z mnoha různých druhů zeleniny a koření uvaříte během pár minut…
Vhodnou formu lehce vytřeme máslem, i boky. Krajíčky poklademe celé dno a vyplníme i mezery. Vejce rozšleháme, osolíme a opepříme.Všechnu zeleninu, sýry i šunku…
Cuketu, rajče a salám nakrájíme na drobné kostičky a dáme do misky.Eidam nastrouháme na jemno a přidáme k zelenině a salámu. Osolíme a okořeníme.Těsto vyválíme na tenkou…
Maso nakrájíme na nudličky. Osolíme, opepříme a zakápneme olejem. Necháme odpočinout. Mezitím nakrájíme všechnu zeleninu na kousky.Na oleji zprudka orestujeme maso. Když…
Ryby omyjeme, kůži trochu nařízneme na několika místech, posolíme a do těla ryby vložíme citron a rozmačkaný česnek. Já osobně uřezávám hlavy a ocasy, ale není to…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 1. 5. 2024 13:14