Brownies se sušenkovým těstem

chute-sveta.cz Kuchařka: chute-sveta.cz

Doba přípravy: PŘÍPRAVA: 30 minut VAŘENÍ: 25 minut 20 kusů Moučníky , Řezy 6 názorů

Suroviny

Na brownies:
3/4 hrnku másla (170 g)
1,5 hrnku hořké čokolády (300 g)
1 hrnek krystalového cukru (200 g)
1/2 hrnku hnědého cukru (100 g)
4 vejce
1 KL vanilkového extraktu
1/2 lžičky soli
1 hrnek hladké mouky (125 g)
Na těsto na sušenky:
3/4 hrnku másla při pokojové teplotě nebo rozpuštěného (170 g)
3/4 hrnku krystalového cukru (150 g)
3/4 hrnku hnědého cukru (150 g)
1/4 KL soli
2 PL mléka nebo smetany
1 1/2 KL vanilkového extraktu
1 hrnek hladké mouky (125 g)
1 hrnek mléčné čokolády nakrájené na malé kousky (200 g)
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme vrstvu brownies.

  2. Předehřejeme troubu na 190°C a vymažeme pečící formu nebo vyložíme pečícím papírem.

  3. V mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni rozpustíme máslo a čokoládu dohladka. Vmícháme cukry, pak vejce, jedno po druhém, vanilku a sůl.

  4. Prosejeme mouku a vmícháme postupně do čokoládové směsi.

  5. Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme 25 až 30 minut.

  6. Upečené brownies necháme vychladnout (můžeme dát do lednice) nebo postupně necháme vychladnout při pokojové teplotě.

  7. Připravíme si těsto na sušenky.

  8. Ve velké míse pomocí elektrického mixéru utřeme do pěny máslo, cukry a sůl.

  9. Přidáme mléko nebo smetanu.

  10. Poprášíme moukou a vmícháme. Postupně vmícháme 200 g nakrájené čokolády na malé kousky.

  11. Sušenkové těsto navrstvíme na vychladlé brownies a uhladíme (brownies by měly být skutečně zcela vychlazené).

  12. Pokud chcete, můžete sušenkové těsto ještě posypat další čokoládou nakrájenou na malé kousky.

  13. Před krájením necháme brownies zcela vychladit v lednici. Ke krájení použijeme ostrý nůž, abychom měli řez naprosto čistý.

Poznámka

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 69 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Brownies se sušenkovým těstem

  • zuzun zuzun

    Uz jsem slysela o cookie dough, lidi to v Americe jedi jen tak, ono se to opravdu nepece, jsem z toho taky sokovana...dokonce maji takovy zmrzliny, nebo jen otevrou pixlu kupovanyho testa a jedi to. Takovy zmrzliny s timhle testem maji tady taky, ale ja se jeste neodvazila vyzkouset...taky protoze to je kaloricky jako sv...
    Je fakt, ze jsme jako decka vylizovali misy, ale.....nejedli jsme prece cely testo bez peceni, zajimalo by me, jestli z toho maji zachodovy problemy:-O:-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    V sušenkové vrstvě je 125 g mouky, a přesto se nepeče? Syrová mouka tam na chuť není poznat:-?

    Odpovědět

  • Na vychlazené brownies se dá vrstva těsta, ze kterého se standardně pečou sušenky známé jako cookies. Nazvala jsem ho sušenkové těsto. A tato vrstva se nepeče, není tam vajíčko a bez problému několik dní vydrží. Jen se musí dát do lednice vychladit a v lednici také skladovat.

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    Já tomu nerozumím vůbec :-(. To vrchní těsto se nepeče??? A kde jsou ty sušenky??? Jsem z toho jelen... :-S

    Odpovědět

  • Ola Ola(neregistrovaná)

    Výsledný produkt vypadá lákavě, ale recept je nesrozumitelný a vypadá zmateně..:-//

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    Vypadá moc hezky a zajímavě!

    Odpovědět

Tématické fráze: cookie top recepty cookie dough recept fazolové brownies mimibazar brownies susebky recept cookie dough recept cz testo bez mouky z fazoli recept na sušenky s razítky jak poznat brownies

Zapomněl/a jsem heslo