Jablečná zmrzlina s pudinkem - jablečné nanuky
Recept ještě nebyl hodnocenJablka nakrájíme na menší kousky a dáme do rendlíku. Přidáme šťávu z půlky citronu a malinko vody, asi 3 lžíce. Jablka za občasného promíchání úplně rozdusíme - na kaši.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jablka nakrájíme na menší kousky a dáme do rendlíku. Přidáme šťávu z půlky citronu a malinko vody, asi 3 lžíce. Jablka za občasného promíchání úplně rozdusíme - na kaši.…
Ve vlahém mléce necháme rozpustit máslo. Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, droždí, špetku soli, rum, vejce a změklé sádlo. Přidáme vlahé mléko s máslem a zaděláme…
Den předem tofu nakrájíme na 1 cm velké kostičky, posypeme solí a zalijeme vodou. Misku dáme do lednice a necháme marinovat 24 hodin.Okurku nakrájíme na malé hranolky,…
Těsto si uděláme v domácí pekárně-kdo jí nemá udělá v ruce. Nejprve dáme tekuté ingredience, pak mouku a droždí. Když máme hotovo, tak těsto dáme rovnou na plech na…
Griliášové hrudky jsou skvělé cukroví, které můžete připravit i na poslední chvíli, protože jsou rychle hotové. Malé hromádky vlašských ořechů a mandlí slepených…
Tahle bábovka je parádně vláčná i třetí den (ačkoli tak dlouho málokdy vydrží), suroviny nemusíte vážit a výsledek je famózní. Makovec, upečený v bábovkové formě s…
Ušleháme bílky se špetkou soli a cukrem do tuhého sněhu (musí dělat špičky).Do sněhu postupně všleháváme střídavě 5x žloutky a 5x olej, nakonec vmícháme mouku.Do formy…
Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny a přileváme postupně olej. Smícháme si pol.mouku s kyp.práškem a kakaem. A do vyšlehaných vajíček střídavě zašleháme mouku a mléko.…
Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny a přileváme postupně olej. Smícháme si pol.mouku s kyp.práškem a kakaem. A do vyšlehaných vajíček střídavě zašleháme mouku a mléko.…
Korpus :vajíčka ušlehat s cukrem a v.cukrem do pěny pak přidat vše ostatní zamíchat nalít do formy vyložené pečícím papírem (dno)a dá se pect cca 170stupnů na 45minut…
Měkké máslo ušleháme s cukrem, všleháme vajíčka a tvaroh, vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme do vyššího plechu vyloženého pečicím papírem (25x35cm),…
Přísady na těsto smícháme a vypracujeme hladké těsto. Necháme v chladu odležet 30 min. Polovinu těsta vyválíme do dortové formy a cca 15 min předpečeme v troubě…
Vejce vyšlehat s cukrem do pěny, přišlehat vodu po lžících a vmíchat mouku s práškem do pečiva. Nalít do vymazaného a vysypaného pekáče či plechu s vyšším krajem. Péct…
Nejprve si lehce metličkami vyšleháme celá vejce, poté přidáme krupicový cukr a vyšleháme do pěny. Vsypeme 4 celé kakaové pudinky, PDP a prošleháme. Nakonec vlijeme olej…
Z mouky, mléka, cukru a droždí zaděláme kvásek a vlijeme ho do mouky, smícháme se solí a práškem a muškátovým květem. Přidáme žloutky a olej a vypracujeme těsto. Necháme…
Pudink : Nejprve si uvaříme mléko s pudinkem (když máte plnotučné zředíme s vodou). Vaříme do té doby, pokud pudink nezačně houstnout ( měl by být hotový tak, že…
1. Troubu předehřejeme na 180°C a čtvercový plech na pečení (vel. 21x21 cm) vyložíme alobalem nebo pečícím papírem tak, aby na protilehlých stranách přesahoval. 2.…
1. Troubu předehřejeme na 180°C a čtvercový plech na pečení (vel. 21x21 cm) vyložíme alobalem nebo pečícím papírem tak, aby na protilehlých stranách přesahoval. 2.…
Bábovka je pomyslnou královnou pečených moučníků naší kuchyně. A není vůbec složitá. S tímto receptem si upeče bábovku i začátečník. Díky medu je jemná a vláčnost jí pro…
Bílky vyšlehám na pomalé otáčky do pěny z větších bublinek, pak přidáme cukr a sůl a vyšleháme do tuhého sněhu. Potom vešleháme jeden žloutek po druhém. Nakonec lehce…
Bílky vyšlehám na pomalé otáčky do pěny z větších bublinek, pak přidáme cukr a sůl a vyšleháme do tuhého sněhu. Potom vešleháme jeden žloutek po druhém. Nakonec lehce…
Jablka si okroužleme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na osminky. Do vyšší pánve si dáme rozpustit cukr na karamel (nejlépe pánev, která lze použít i do trouby, pokud…
Marmeláda ve spíži nesmí snad nikdy chybět. Z letní ovocné úrody děláme nejčastěji zásoby na zimu. Skvělou svěží a pikantní marmeládu připravíte třeba z červeného rybízu…