Královský mazanec - podle německého receptu
Recept ještě nebyl hodnocenKrálovské mazance budou vypadat skvěle. Ve tvaru kytice ozdobí slavnostní stůl a navíc si každý může utrhnout svůj kousek. Naplňte je dle chuti libovolnou náplní nebo do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Královské mazance budou vypadat skvěle. Ve tvaru kytice ozdobí slavnostní stůl a navíc si každý může utrhnout svůj kousek. Naplňte je dle chuti libovolnou náplní nebo do…
Beránek, jakožto jeden z velikonočních symbolů, by přece neměl na svátečním stole chybět. Tento sněhem zdobený beránek s přídavkem celozrnné mouky je zvláčněn jogurtem a…
Ti kdo patří mezi milovníky výborných kefírových moučníků si na tento způsob mohou upéct i rychlého velikonočního beránka. Bude krásně vláčný, nedrobivý a provoněný…
Jidáše patří mezi oblíbené velikonoční pečivo z kynutého těsta. Pokud do těsta přidáte nastrouhané vařené brambory, získáté vláčné a nadýchané pečivo, které je dobré i…
Piškotové těsto s ořechy a čokoládou, z kterého hravě vykouzlíte jak velikonočního beránka, tak nadýchanou bábovku. Není to nic složitého, jen je potřeba dát pozor na…
Receptů na velikonočního beránka existuje opravdu spousta a každý má svůj osvědčený. Vyzkoušejte letos upéct tohoto vláčného beránka z majonézového těsta, přelitého…
Jidáše pečeme na Zelený čtvrtek před Velikonoci. Jejich tvary by měly připomínat provaz, na kterém se oběsil Jidáš. Tradičně se připravují z kynutého těsta. Těsto z…
Z kynutého bramborového těsta tentokrát místo jednoho velkého mazance vytvoříme zrovna několik malých bochánků. Mini bochánky poslouží nejen jako velikonoční výslužka…
Jednoporcové bochánky poslouží nejen jako výslužka pro koledníky, ale i jako dobrý moučník, snídaně či svačina do ruky během celého roku. Na ty velikonoční můžeme ještě…
Tradiční velikonoční mazance můžeme připravit jako malé bochánky. Poslouží pak i jako výslužka pro koledníky. Těsto ochutíme rumem, rozinkami a mandlemi. Před pečením…
Tradiční velikonoční mazance můžeme připravit jako malé bochánky. Poslouží pak i jako výslužka pro koledníky. Těsto ochutíme rumem, rozinkami a mandlemi. Před pečením…
Na Velikonoce nesmí chybět mazanec, tak proč nevyzkoušet tyto malé mazanečky. Jsou plněné tvarohovo-mrkvovou náplní a svou velikostí předurčeny jako výslužka koledníkům…
Na Velikonoce nesmí chybět mazanec, tak proč nevyzkoušet tyto malé mazanečky. Jsou plněné tvarohovo-mrkvovou náplní a svou velikostí předurčeny jako výslužka koledníkům…
Velikonoční stůl můžeme vyzdobit krásnými kynutými věnečky, do kterých položíme malovaná vajíčka. Těsto lze připravit i v domácí pekárně. Po upečení věnečky ozdobíme…
Čím déle necháme těsto kynout a mezitím mu věnujeme péči s propracováním, tím víc se nám odvděčí svojí nadýchaností a jemností. Jinak tomu není ani u toho velikonočního…
K nedělnímu odpoledni patří šálek dobré kávy se sladkou tečkou za výborným obědem. Pokud hledáte inspiraci, tak vyzkoušejte tyto skvělé majonézové řezy, příjemně vonící…
Recepty po babičce bývají zárukou, že se vše podaří jak má. Jistě tomu tak bude i u tohoto receptu na tradiční velikonoční sladké pečivo. Jidáše před upečením potíráme…
Pro velkou rodinu, která k vám míří na velikonoční svátky můžete připravit tento kynutý koláč. Těsto rozprostřete na plech a poté jej potřete směsí z bůčku, sýra,…
Krásně ozdobený barevný beránek, politý čokoládou, který udělá velikonoční radost nejenom dětem. Pokud vám těsto zbyde, můžete ho upotřebit ještě do malých formiček…
Nadýchaný, dozlatova upečený mazanec s vůni rumu, je plný rozinek a mandlí a při pečení krásně provoní celý dům. Z jedné dávky těsta upečete rovnou dva krásné bochánky,…
Mezi tradiční velikonoční pečivo patří jidáše, které připomínají Jidášovu zradu. Nejčastěji se pečou ve formě uzlu, který symbolizuje provaz. Sádlo dodá těstu vláčnost,…
Velikonoční svátky jsou symbolikou ukončení zimy a novým počátkem života, jara, radostného života. Kromě různých tradic se na Velikonoce také hojně peče. Připravte na…
Kynuté těsto může být zpracováno i zábavnou formou. Svým dětským koledníkům můžete na Velikonoce připravit občerstvení ve tvaru roztomilých zajíčků. Z kynutého těsta…
Jedním z tradičních velikonočních symbolů jsou Jidáše. Jde o drobné pečivo z kynutého těsta, které by se mělo péct i sníst na Zelený čtvrtek. Kynuté těsto tvarujeme do…