Maková bábovka podle M. D. Rettigové
Recept ještě nebyl hodnocenSmícháme rozdrobené droždí, cukr, polovinu vlažného mléka a 2 lžíce mouky. Kvásek necháme na teple nakynout. Zbylou mouku prosijeme do mísy, přidáme špetku soli a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smícháme rozdrobené droždí, cukr, polovinu vlažného mléka a 2 lžíce mouky. Kvásek necháme na teple nakynout. Zbylou mouku prosijeme do mísy, přidáme špetku soli a…
Smícháme rozdrobené droždí, cukr, polovinu vlažného mléka a 2 lžíce mouky. Kvásek necháme na teple nakynout. Zbylou mouku prosijeme do mísy, přidáme špetku soli a…
Vše by mělo mít pokojovou teplotu. Troubu zapneme na 180° C. Rozdělíme vejce na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem do bílé husté pěny. Z bílků vyšleháme se…
Drobenka: sypké ingredience smícháme v míse, přidáme změklý tuk a žloutky a vytvoříme drobenku. O trochu větší část drobenky nasypeme na dno vyloženého plechu a…
Není dobrého dortu bez výborného korpusu. Sebelépe nazdobený dort zklame, pokud je korpus houževnatý nebo dusivý. Ten podle našeho receptu bude pro váš dort výborný…
Marmeládu lze připravit z jednoho druhu ovoce nebo z různých kombinací, třeba i netradičních. Tento recept je na marmeládu ze základu z bobulek bezinek, které skvěle…
Jestli máte rádi mrkvové dorty, určitě vyzkoušejte i tuto roládu! To, že jí pak pokrájíte na jednotlivá kolečka zabrání tomu, abyste ji snědli najednou celou. Určitě vám…
Příprava koblih nemůže být už snadnější. Máte-li doma k dispozici domácí pekárnu, zaděláte v ní těsto a vykynuté jej pak jen zpracujete na vále. Usmažené koblížky pak…
Přísady na těsto smícháme a vypracujeme hladké těsto. Necháme v chladu odležet 30 min. Polovinu těsta vyválíme do dortové formy a cca 15 min předpečeme v troubě…
V míse promíchejte všechny suché ingredience, přidejte vejce, olej, marmeládu, rum a mlékem zadělejte lité těsto. Nalijte na vymazaný a polohr. moukou vysypaný plech. …
Troubu předehřejeme na 180 °C. Bílky oddělte od žloutků a se špetkou solu je ušlehejte do tuha. Přidejte k nim oba cukry a poté i žloutky. Mouku smíchejte se solamylem a…
Pevnější rybízová zavařenina příjemně voní vanilkou, skořicí, rumem a hřebíčkem. Velmi dobře chutná nejen ke svíčkové omáčce, výborná je také přidaná pod maso,…
Sladkokyselé ostružiny tomuto dortu dodají krásnou barvu a lahodnou chuť. Piškot ochucený skořicí a krém z mascarpone, žervé a ostružinové šťávy se dobře doplňují. Dort…
Dnes již nejsou bábovky nezbytnou součástí nedělního odpoledního dýchánku pro návštěvy jak vidíme ve filmech pro pamětníky, ale staly se součástí běžného všedního dne.…
Máte rádi pomerančový džus? Ten kupovaný nechte v obchodě v regálu a vrhněte se do přípravy domácího. Osvěžující džus z pomerančů, jablek a mrkve neobsahuje žádné…
Nekynutý drobenkový koláč je díky náplni z tvarohu a zakysané smetany vláčný a příjemně osvěžující. Vrstvu náplně poklademe ovocem podle vlastní chuti a toho, co nám…
Nekynutý drobenkový koláč je díky náplni z tvarohu a zakysané smetany vláčný a příjemně osvěžující. Vrstvu náplně poklademe ovocem podle vlastní chuti a toho, co nám…
Dortová lízátka, známá také jako cake pops, jsou malé sladké pochoutky tvořené z drobečků dortu, které jsou smíchány s krémem a následně vytvarovány jako placičky či…
Křehké těsto plněné voňavou směsí šťavnatých jablek, skořice a rozinek se stane ozdobou každého stolu. Ať už si ho dáte jako sladkou tečku po obědě, ke svačině, nebo…
Tento jednoduchý recept přináší trošku strašidelné nálady přímo do vaší kuchyně a zaručeně nadchne malé i velké příznivce. Pusťte se do pečení strašidel z nadýchaného…
Snadné sušenky mohou během pár chvil potěšit mlsné jazýčky u vás doma. Máslové těsto je doplněno kokosem a po vytvarování na požadované tvary potřeno vajíčkem a posypáno…
Žemlovka podle tohoto receptu bude chutnat jak dospělým, tak i dětem. Náplň tvoří tvaroh s rozinkami a taktéž jablka ovoněná skořicí. Žemlovka se hodí jako hlavní…
Vynikající staročeský jahelník se švestkami se ještě stále v některých rodinách tradičně podává na Štědrý večer jako dezert. Nadýchaný jahelný nákyp plný švestek, oříšků…
Sněhové oválky plné kokosu, které se rozplývají na jazyku, známe zejména z cukráren. Vy si je však můžete připravit i doma a mít tak kokosové potěšení protkané…