Tvarohové krémeše
Recept ještě nebyl hodnocenListové těsto vyválet na velký plech a zvednout okraje, těsto rozpícháme vidličkou. Do mixéru dáme mléko, tvarohy, 4 žloutky, puding, mletý cukr, vanil. cukr a olej.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Listové těsto vyválet na velký plech a zvednout okraje, těsto rozpícháme vidličkou. Do mixéru dáme mléko, tvarohy, 4 žloutky, puding, mletý cukr, vanil. cukr a olej.…
Do vlažného mléka zamícháme cukr a rozdrobíme droždí. Přikryjeme a necháme vzejít kvásek.Do mísy nasypeme mouku, sůl, přidáme vejce, rozpuštěné máslo a kvásek.…
V mise zmiešame mlieko s cukrom, pridáme múku a olej a nakoniec sódu bikarbónu.Vmiešame odkvapkané hrozienka, ktoré trochu pováľame v múke, aby pri pečení neklesli na…
Lístky rýmovníku lehce propláchneme. Vložíme do hrnce, přidáme na kolečka nakrájený a oloupaný citron nebo bio citron i s kůrou a zalijeme převařenou vodou. Necháme 24…
Z bílků ušleháme sníh, přidáme krystalový cukr a ušleháme do tuha. Postupně přimícháme žloutky a zlehka ručně vmícháme smíchanou mouku, ořechy a kakao. Těsto vlijeme do…
Z bílků ušleháme sníh, přidáme krystalový cukr a ušleháme do tuha. Postupně přimícháme žloutky a zlehka ručně vmícháme smíchanou mouku, ořechy a kakao. Těsto vlijeme do…
Z prísad urobíme posýpku.Ovocie zmiešame s hrozienkami a šťavou.Zapekacie mištičky vymažeme maslom a vysypeme kokosom. Dáme do nich ovocie. Posypeme posýpkou.Dáme na…
Vyzkoušejte tyto marinované řízky inspirované čínskou kuchyní. Přestože s původním receptem Šuej-ču-žou nemají příliš společného, na křehkých řízcích si jistě pochutnáte.
Ledová káva nás dokáže horkých dnech příjemně osvěžit. Její příprava není náročná ani pracná. Její výhodou pak je, že může být připravená v lednici, kdykoliv na ní…
Do trochy vlažného mléka dáme cukr a droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme ostatní suroviny, potom vlijeme kvásek a vypracujeme těsto. Hodně ho vymícháme,…
Zralé banány v těstě zaručí vláčnost, přirozenou sladkost a ještě i kyprost. Můžete tak spotřebovat přezrálé kousky ovoce, které už nelákají k přímé konzumaci.…
V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao (můžeme vynechat a nebo obarvit jen půlku těsta - jak kdo chce), přilijeme rozpuštěné a mírně vychladlé máslo,…
Tento svěží dort je pro letní dny jako stvořený. Místo těsta použijeme piškoty, takže ušetříme čas při přípravě. Lahodný krém ze šlehačky, zakysané smetany a jogurtu…
Linecký koláč můžete sezónně naplnit i rafinovanou nádivkou z cukety, mrkve a ochucovacích přísad. Těmi jsou cukr, skořice, hrozinky a kyselina citronová. Cuketa nasaje…
Linecký koláč můžete sezónně naplnit i rafinovanou nádivkou z cukety, mrkve a ochucovacích přísad. Těmi jsou cukr, skořice, hrozinky a kyselina citronová. Cuketa nasaje…
Sirup z fíkových listů je netradiční a exotický elixír plný vůní Středomoří. Jeho jemná chuť připomíná svěží fíky s lehkým nádechem bylin a ovoce. Tento sirup je skvělým…
Pokud nevíte, co rychle připravit vašim hostům, tak tato skořicová rychlovka s jablky je jasným favoritem. Ideální pro zimní období, kuchyň provoní skořicí a vanilkou.…
Snadné řezy, které můžete servírovat jako cukroví. Základ tkví v dortové oplatce, na kterou dáme upéct ořechové těsto. To po vychladnutí doplníme lahodným krémem z…
Coleslaw patří mezi jedny z nejznámějších salátů. Jeho příprava je velmi jednoduchá. Zeleninu nakrájíme nebo nastrouháme, smícháme a podle chuti dochutíme, třeba octem a…
I bezlepková bábovka je skvělým moučníkem. Do jejího základu použijeme kromě vajec a kukuřičné mouky také semínka, ořechy a škrob. A aby byla efektní i na řezu, část…
Mochyně, známá též jako physalis, je opravdu lahodná a obsahuje spoustu minerálních látek a vitaminy A a C. Z mochyně můžete připravit chutný sladký džem, kterým můžete…
Tento koláč kombinuje jemnost špaldového těsta s osvěžující sladkostí čerstvých jahod. Špaldová mouka dodává těstu nejen křehkost, ale i nutriční hodnoty, což činí tento…
Zavařte si do zásoby cuketový salát z letní zeleniny. Tato lehká příloha se skvěle hodí ke každému jídlu a osvěží kdykoli během roku. Díky své křupavosti, výrazné chuti…