

Sýrovky
Suroviny
- 375 g hladké mouky
- 1 balení sušeného droždí
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 250 ml vody
- 150 g sýru Gouda
- plátkový sýr Gouda
- 1 žloutek
- 1 lžice mléka
Postup přípravy receptu
Z mouky, droždí, soli, cukru, vody a 150 g goudy uděláme těsto a necháme 1 hodinu vykynout. Poté uděláme z kousků těsta bochánky.
Potřeme je žloutkem rozkvedlaným s mlékem, položíme plátek sýra a necháme ještě na plech půl hodiny kynout. Mezitím si předehřejeme troubu na 200°C a vykynuté sýrovky dáme péct 20 minut.
Poznámka od kuchařky
Těsto jsem zadělávala v domácí pekárně a jak se teplem sýr rotavil,tak jsem musela přidat víc mouky-těsto se lepilo.
Doteď jsem jezdila pro sýrovky do Alberta-tam byly nejlepší ale teď už je budu dělat doma jelikož jsou mnohem lepší-můj synáček je miluje:-)A já se do českého alberta podívám max. jednou za měsíc tak mě těší,že jsem našla tak dobrý recept.
Každý si může udělat sýrovky jak chce velké já jich měla z těsta 7 kousků.
Gouda se může nahradit ementálem,eidamem nebo jiným sýrem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Sýrovky
-
jsou dobre z albertu
-
vypada to krasně
-
Děkuji na stotisíckrát : )
-
PET-lahev:Půl balíčku (tj.20 g) bude stačit.
-
chtěla bych se zeptat, kolik droždí použít, když budu pracovat s čerstvým. Se sušeným jsem doposud neměla čest a ani nevím kolikati gramové je jedno balení sušeného, abych se to pokusila přepočítat...prosím prosím o odpověď.
-
krása
+11
-
-
Leni, manžel chtěl housky
a ty jsi mi ulehčila hledání
jsou výborné
-
Lemarti,
sýrové housky pravidelně kupujeme,máme moc rádi, tak bude víc využitá aspoň pečka
jsou lákavé, dávám bodík
-
Marcíku to byla rychlost
no dlouhány máš teda moc hezký
-
Leni ty vypadají moc chutně
-
tak Leni,spáchano a skoro snězeno
. máš velký bodík
a přidávám fotečku, jestli neva. jen manžel je nechtěl kulatý, ale dlouhý
nedělala jsem je naposled, to je jasné
.
-
Lemi, krásný, já na rozdíl od Špagetky, to droždí mám, ale nemám goudu-škoda, ale 5.bod ti dávám ráda
-
nujo nu, co říct?
-
Receptů na dobré pečivo není nikdy dost
.+3