Rajská omáčka s hovězím a kuskusem pro nejmenší
Recept ještě nebyl hodnocenV hrnci zpěníme na ghí cibuli s kořením.Přidáme loupaná rajčata s protlakem.Zalijeme hovězím vývarem a chvíli povaříme.Vybereme koření a rozmixujeme.Nakonec zjemníme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V hrnci zpěníme na ghí cibuli s kořením.Přidáme loupaná rajčata s protlakem.Zalijeme hovězím vývarem a chvíli povaříme.Vybereme koření a rozmixujeme.Nakonec zjemníme…
Kořenovou zeleninu (dala jsem mrkev, celer, petržel) a kousek pórku očistíme a nakrájíme.Cizrnu slijeme a na sítu propláchneme, černé fazole uvařené nebo konzervované…
Očištěné maso osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na plátky. Zlehka přes fólii maso naklepeme a z obou stran posypeme kořením (které jsme podrtili v hmoždíři spolu…
Smícháme v misce prosátou mouku, sůl, cukr a kakao, přidáme rozšlehané vejce v mléce a postupně přiléváme a prošleháváme metličkou. Necháme alespoň 15 minut odstát.Poté…
Jablka a mandarinky oloupeme a nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm.Grilovací pánev zahřejeme a vymažeme přepuštěným máslem.Poklademe plátky ovoce a zasypeme cukrem.…
Naše země se otevírá světu, stále více lidí cestuje za exotikou a přináší si odtud vzpomínky. Doma si je pak můžeme připomínat i chuťovými požitky. Tyto smažené placičky…
Sladké lívance zná snad každý, ale jejich slanou obměnu? Vyzkoušejte si doma připravit slanou variaci na oblíbený sladký pokrm z mrkve, jejíž příjemně sladká a kořeněná…
Lehounké pro trávení a voňavé po bylinkách jsou kuřecí plátky z našeho receptu. Rychlá příprava z nich může udělat výherního favorita vaší večeře či oběda. Připravte je…
Fondantové brambory jsou brambory oloupané a nakrájené na válečky, opékané na oleji nebo másle z obou stran na pánvi a poté orestované na másle a vývaru. Výsledkem jsou…
Restování na másle je tradiční záležitost nejen v zahraniční kuchyni. Ne jako ghí (ghee), ale pod názvem "přepuštěné máslo" ho používaly již naše babičky. Nežlukne, dodá…
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme máslem a srolujeme. Zajistíme je kovovými jehlami.V pekáčku zahřejeme zbytek másla a roládky na něm opečeme ze všech…
Příjemně sladká, po medu vonící granola, může být i bezlepková. Stačí jen použít bezlepkové ovesné vločky. Granolu pak využijete nejen ke snídani, ale také jako posypku…
Jedním ze zástupců kaprovitých ryb, který má čistou chuť a pevné maso je právě tolstolobik. Filet z něj připravíme jen orestováním na přepuštěném másle. Doplníme ho pak…
Základní silná omáčka, která se dá využít i na přípravu dalších pokrmů. Z kořenové zeleniny, uzeniny, kostí a vína připravíme omáčku, kterou po vychladnutí můžeme…
Oblíbené palačinky jsou velice variabilní a existuje spousta způsobů jak je servírovat. Vyzkoušejte tyto silnější palačinky s jablkovým rozvarem, krásně vonícím po…
Sladké jednohubky na letní posezení nebo také svačinka pro mlsné děti. Tím se mohou stát palačinky plněné tvarohovým krémem s rybízem, které naporcujeme na jednotlivé…
Tento pokrm spojuje jemnost lososa s aromatickou bazalkou a krémovostí smetany, vytvářející tak bohatou a vyváženou chuť. Ideální volba pro slavnostní večeři nebo oslavu…
Nenáročné masové rolky mohou být minutkovým obědem všedního dne. Zejména, pokud použijeme kuřecí maso, kterého příprava je snadná a rychlá. Do masa pak stačí zabalit sýr…
Není od věci si čas od času odpočinout od masa a připravit bezmasý pokrm. Květákové kari je snadné na přípravu a plné různých chutí, které jsou v pokrmu dobře propojené.…
Jsou suroviny, které byste netipovali, že se k sobě hodí. Ovšem, někdy mohou přikvapit. Příkladem je tento recept na hovězí plec prošpikovanou slaninou, okořeněnou…
Pokud ještě váháte při nákupu patizonu, nabízíme Vám výbornou možnost, jak tuto zeleninu připravit. Skvělá polévka s plátky osmažených žampionů vás přesvědčí, že i…
Velká paráda jde udělat i z několika málo surovin. Trochu zbylých růžiček brokolice, čerstvá vajíčka, koření, bylinky, rajčátka a sýr vytvoří lahůdkovou omeletu. Ta se…
Lahodná růžičková kapusta je tradiční podzimní zelenina. Doplňte s ní třeba vepřové kotlety. Úprava na másle a slanině je lahůdkou. Přidejte už jen šťouchané brambory s…
Treska je jedno z nejdostupnějších druhů kvalitního rybího masa. Můžete ho připravit nápaditě, chutně a velmi lákavě na pohled. Zkuste variantu s citronem, petrželí a…