Tradiční bezlepková zelňačka s klobásou
Recept ještě nebyl hodnocenNa přepuštěném másle osmahneme na měsíčky nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme na půlkolečka nakrájenou klobásu a chvíli opékáme. Následně přidáme kysané zelí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na přepuštěném másle osmahneme na měsíčky nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme na půlkolečka nakrájenou klobásu a chvíli opékáme. Následně přidáme kysané zelí…
Lososa opláchneme, osušíme papírovou utěrkou, po obou stranách osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na přepuštěném másle.Pečicí papír pomačkáme, uložíme do něj…
Filet halibuta naporcujeme na velikostně přijatelné porce tak, aby se nám při obracení nelámal. Filet je zcela bez kostí a proto porce pouze osolíme a opepříme z obou…
V mléce metlou rozšleháme žloutky a celé vejce.Přidáme sůl a postupně po trochách vešleháváme prosátou mouku.Těsto dáme na 30 minut do lednice.Po 30 minutách těsto z…
Máslo rozehřejeme a zpěníme na něm nakrájenou šalotku. Přidáme kolečka mrkve a krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Kapustičky očistíme, rozpůlíme a…
Žloutky rozmícháme v mléce, přidáme sůl, cukr, mouku, skořici a metlou prošleháme. Necháme chvilku odpočinout.Bílky ušleháme na tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do těsta…
Nejdříve připravíme všechny ingredience. Na sporák postavíme hrnec s lehce slanou vodou a přivedeme k varu.Na rozpáleném kastrolu s ghí a troškou olivového oleje…
Do mísy nastrouháme kůru z omytého pomeranče a pak pomeranč ostrým nožem okrájíme tak, aby na něm nezůstala bílá část. Pomeranč přidáme do mísy a rozmixujeme.Přidáme…
Očištěné maso osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na plátky. Zlehka přes fólii maso naklepeme a z obou stran posypeme kořením (které jsme podrtili v hmoždíři spolu…
Kořenovou zeleninu (dala jsem mrkev, celer, petržel) a kousek pórku očistíme a nakrájíme.Cizrnu slijeme a na sítu propláchneme, černé fazole uvařené nebo konzervované…
Smícháme v misce prosátou mouku, sůl, cukr a kakao, přidáme rozšlehané vejce v mléce a postupně přiléváme a prošleháváme metličkou. Necháme alespoň 15 minut odstát.Poté…
Hovězí maso je pro svou vyšší cenu méně častěji používané. Je to škoda, protože je biologicky velmi hodnotné a je nenahraditelné při přípravě omáček, které jsou velmi…
Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na velikost soust.V uzavíratelné misce z uvedených surovin smícháme marinádu, vložíme maso a důkladně obalíme ze všech stran. Misku…
Naše země se otevírá světu, stále více lidí cestuje za exotikou a přináší si odtud vzpomínky. Doma si je pak můžeme připomínat i chuťovými požitky. Tyto smažené placičky…
Sladké lívance zná snad každý, ale jejich slanou obměnu? Vyzkoušejte si doma připravit slanou variaci na oblíbený sladký pokrm z mrkve, jejíž příjemně sladká a kořeněná…
Kedluben očistíme a ukrojíme z něj tři plátky, asi centimetr široké. Dáme je vařit do osolené vody. Vaříme na skus, scedíme a necháme vychladit. Uvaříme i vejce natvrdo…
Závin neznamená jen sladkou pochoutku plnou jablek. Na svačinu nebo na přátelské posezení můžete upéct tento vegetariánský slaný závin plný špenátu a sýru. Jeho příprava…
Lehounké pro trávení a voňavé po bylinkách jsou kuřecí plátky z našeho receptu. Rychlá příprava z nich může udělat výherního favorita vaší večeře či oběda. Připravte je…
Ryby bychom měli do jídelníčku zařazovat pravidelně. Jejich příprava je snadná a rychlá, což je i v případě tohoto receptu. Filety tresky s citronovou šťávou opečeme na…
V tomto receptu zkombinujeme dvě méně často využívané suroviny - husí játra a fenykl. Játra podáváme orestovaná s výpekem dochuceným hořčicí a jako přílohu použijeme…
Ke kouskům vepřového masa orestovaným a podušeným ve vývaru a rajčatovém protlaku přidáme růžičkovou kapustu a mrkev, které připravíme na skus. Abychom dodali trochu…
Rybí maso by mělo být nedílnou součástí našich jídelníčků. Připravit je chutně a s výbornou přílohou nemusí být nic složitého. Stačí dobře okořenit, přidat výraznější…
Tento recept je skvělá volba, pokud chcete udělat radost milovníkům kombinace ovoce + sýr + maso. Navíc přidejte mandličky a "kaviár " z brusinek. Uvidíte, že tento…
Tato výborná vánoční polévka vás skvěle zasytí. Klobásy, houby a kysané zelí se v ní dobře doplňují. Na dochucení použijete mletou papriku, kmín, nové koření a sušené…