Hrachová kaše s vajíčkem a párkem
Recept ještě nebyl hodnocenHrách necháme přes noc namáčet ve vodě a vodu vyměňujeme.Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a necháme rozvonět.Spolu s hrachem přidáme koření…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hrách necháme přes noc namáčet ve vodě a vodu vyměňujeme.Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a necháme rozvonět.Spolu s hrachem přidáme koření…
Slaninu nakrájíme na proužky, vložíme na chvíli do mrazáku a pomocí úzkého nože prošpikujeme maso. Lehce osolíme. Připravíme silný ovocný čaj.V kastrolu rozehřejeme…
Očištěnou dýni s mrkví nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme.Na panvi na ghí zpěníme cibulku, přidáme rýži a necháme chvíli osmahnout.Poté přidáme dýni…
Na ghí zpěníme nakrájenou cibulku.Přidáme nakrájenou mrkev, petržel, celer a koření.Maso nakrájíme na menší kostky a přidáme k zarestování.Po orestování vše zalijeme…
Játra jsou poměrně opomíjenou surovinou, a to i když jsou levná, plná vitamínů a při správné přípravě lahodná. Vyzkoušejte je v lehce pikantní omáčce s dijonskou hořčicí…
Malé kuřecí kousky marinované s bylinkami, obalené v kukuřičných lupínkách nebo brambůrkách, osmažené a pak pečené dozlatova jsou vevnitř křehké a šťavnaté a na povrchu…
Ryby bychom měli do jídelníčku zařazovat pravidelně. Jejich příprava je snadná a rychlá, což je i v případě tohoto receptu. Filety tresky s citronovou šťávou opečeme na…
Tento recept je skvělá volba, pokud chcete udělat radost milovníkům kombinace ovoce + sýr + maso. Navíc přidejte mandličky a "kaviár " z brusinek. Uvidíte, že tento…
Kdo má rád netradiční kombinaci chutí, jistě rád ochutná tento pokrm. Krůtí řízky před obalením ochutíme citronovým máslem a poté je osmažíme. Při servírování je pak…
Varianta jemné sýrové omáčky s brokolicí, či masem se bude určitě hodit. Podle našeho receptu vytvoříte rychlý jednoduchý oběd, nebo večeři. Vše během pár minut. Sýr…
Varianta jemné sýrové omáčky s brokolicí, či masem se bude určitě hodit. Podle našeho receptu vytvoříte rychlý jednoduchý oběd, nebo večeři. Vše během pár minut. Sýr…
Šťavnaté kousky trhaného kuřecího masa doplní jemná rajčatová omáčka. Podávaná s oblíbenými těstovinami se stane jistě pravidelně připravovaným pokrmem u vás doma. Při…
Není od věci si čas od času odpočinout od masa a připravit bezmasý pokrm. Květákové kari je snadné na přípravu a plné různých chutí, které jsou v pokrmu dobře propojené.…
Lišky se skvěle hodí zejména do pokrmů se smetanovým základem. Jejich specifická chuť a aroma se však krásně projeví i v kombinaci se slaninou a cibulkou. Jednoduchý a…
Bezlepková varianta zelných placek může posloužit jako chutná příloha, nebo samostatné lehké a dobře stravitelné jídlo. Placky mohou směle nahradit večeři těm, kdo se…
Pokud se chystáte trochu odlehčit jídelníček, tento recept vám určitě přijde vhod. Dá se podávat jak při redukční dietě, tak při cukrovce. Ulehčíte svému zažívání a…
Masová roláda je lahodné sváteční jídlo. Na řezu zaujme pěknou mozaikou. Tentokrát ji připravíme z kuřecího masa, které naplníme mletým vepřovým masem a špenátem. Roládu…
Batát oškrábeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit doměkka. Jáhly několikrát spaříme vroucí vodou a pak je vaříme odkryté v 400ml vody až do vypaření vody. Batáty i…
Pstruha vykucháme, očistíme od šupin a bohatě osolíme. Okořeníme pepřem a drceným kmínem. Takto okořeněnou rybu lehce obalíme v hladké mouce a položíme na větší pánev,…
Uvaříme brambory ve slupce – asi tolik, kolik bychom jich vařili pro normální přílohu. Brambory nesmí být převařené, jen jako na salát (když vařím brambory ve slupce,…
Pórek nakrájíme nadrobno. Česnek naškrabeme.V kastrůlku rozpustíme ghí a pórek na mírnějším plameni orestujeme. Přidáme česnek a necháme ho jen zavonět. Přidáme pohanku,…
Lososa omyjeme, osolíme a zabalíme do alobalu. Dáme péct do trouby na cca 150-180 stupňů.Mrkev, celer a petržel nastrouháme. V kastrůlku rozpustíme ghí a zeleninu na něm…
Cizrnu si předem uvaříme ve vodě se saturejkou. Pórek nakrájíme nadrobno, brambory na kousky.V kastrůlku rozehřejeme ghí a vsypeme veškerý nakrájený pórek. Orestujeme,…
Maso uvaříme v osolené vodě doměkka. Vytáhneme a nakrájíme na malé kousky, vodu nevyléváme.. Mangold a pórek nakrájíme.V kastrůlku rozpustíme ghí a jemně orestujeme…