Francouzská cibulová polévka
Recept ještě nebyl hodnocenOloupejte cibule, rozpulte je a nakrájejte na tenké plátky. V hrnci rozehřejte přepuštěné máslo. Cibuli restujte při nižší teplotě dokud nebude podušená dosklovita,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oloupejte cibule, rozpulte je a nakrájejte na tenké plátky. V hrnci rozehřejte přepuštěné máslo. Cibuli restujte při nižší teplotě dokud nebude podušená dosklovita,…
Kuřecí špalíčky osolíme, okořeníme, lehce poprášíme škrobem a opečeme na přepuštěném másle (nebo másle s olejem, aby se nepřepalovalo) ze všech stran dorůžova. Přidáme…
Na 3 porce (6 rolek) jsem použila 2 zadní běhy a 1 kousek hřbetu. Maso jsem omyla, osušila, osolila a vložila do vakuovacího sáčku spolu se 2 stroužky česneku, tymiánem…
Mraženou kukuřici a hrášek propláchneme na sítu horkou vodou a necháme okapat. Zeleninu podle chuti očistíme, nakrájíme nadrobno. V hluboké pánvi podusíme na malém…
Maso nakrájíme na kousky velikosti soust, osolíme a opepříme. Do pánve dáme rozehřát máslo (nemáme-li přepuštěné, přidáme k máslu olej). Maso na másle opékáme cca 2…
Očištěnou dýni s mrkví nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme.Na panvi na ghí zpěníme cibulku, přidáme rýži a necháme chvíli osmahnout.Poté přidáme dýni…
Nadýchané a výbornou tvarohovou směsí naplněné palačinky si oblíbí děti i dospělí. Zakysaná smetana přidá dezertu jemnost, smažení na přepuštěném másle zase oříškovou…
Kdo by nemiloval smažené řízky! Tyhle jsou navíc pikantní přidáním oblíbené hořčice. Stehenní kuřecí řízky jsou vždy šťavnaté a smažením na přepuštěném másle navíc…
Lehounké pro trávení a voňavé po bylinkách jsou kuřecí plátky z našeho receptu. Rychlá příprava z nich může udělat výherního favorita vaší večeře či oběda. Připravte je…
Polévek není nikdy dost. Tahle drožďová se zeleninou, ovesnými vločkami a "haluškami" vás zahřeje i zasytí. Vzhledem k použitým energeticky a výživově bohatým surovinám…
Dobře očistíme a opláchneme pórek, odstraníme vrchní lístky kapustiček a oškrábeme bramboru. Pórek nakrájíme na kolečka, kapustičky na čtvrtky a bramboru na kostičky.Do…
Růžičkovou kapustu omyjeme a rozkrojíme napůl. V hluboké pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a přidáme kapustu. Necháme ji restovat cca 10 minut do zhnědnutí. Přidáme na…
Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, přidáme očištěné a nakrájené žampiony a necháme cca 5 minut restovat. Mezitím si očistíme mrkev a škrabkou na brambory ji…
Květák rozebereme na růžičky a v mírně osolené vodě ho uvaříme doměkka. Mezitím si na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a orestujeme na něm plátky česneku. Vodu z…
V pánvi rozpusťte máslo. Přidejte cibuli a opékejte dozlatova. Přidejte mrkev a chvíli restujte. Podlijte trochou vody, osolte, přidejte kmín a duste do poloměkka.…
Filet halibuta osolíme, opepříme a necháme chvilku odpočinout. Mezitím si připravíme zeleninu. Cuketu, cibuli, rajčata, chilli papričku si nakrájíme na malé kousky. Vše…
V míse smícháme mouku s ovesnými vločkami a práškem do pečiva. Přidáme rozpuštěné máslo a ostatní suroviny. Vypracujeme hladké těsto, které by se nám nemělo lepit na…
Očistila jsem zázvor a nakrájela ho na malé hranolky. Nakrájela jsem cibuli nadrobno. V keramickém woku jsem rozehřála olej a ghee. Přidala jsem do něj cibuli a zázvor.…
Květák nakrájíme na kousky a pár minut povaříme ve vodě - na skus. Scedíme, vodu nevyléváme.Mrkev a pórek nakrájíme na drobné kousky. V kastrůlku rozpustíme ghí a…
Květák a brokolici rozebereme na nejmenší růžičky. Pórek nakrájíme nadrobno.V kastrůlku rozehřejeme ghí a orestujeme na něm pórek. Přidáme květák s brokolicí, podlijeme…
Kotlety mírně naklepeme, osolíme a na okrajích nařízneme, (aby se nezkroutily). V hlubší pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a maso zprudka z obou stran opečeme. …
Kuřecí prsa osolte a opepřete z obou stran. Rozpalte pánev, rozehřejte na ní máslo a opečte na něm kuřecí prsa. Opékejte dozlatova 10 minut a pravidelně je otáčejte.…
Trs celeru rozdělte na jednotlivé řapíky. Já doporučuji aspoň částečně odstranit tuhá vlákna, která jsou z vnější části řapíku. Kdo neví jak na to, tak menším nožem…
Dala jsem ghee rozehřát do hrnce. Přidala jsem římský kmín a nechala jsem ho chvíli pobublat. Přidala jsem slitou rýži a zamíchala jsem vše dohromady. Přidala jsem 3…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Zdravé sladké brambory: Ochutnejte batáty na mnoho způsobů v slané i sladké podobě
Palapaisti aneb Dušené hovězí s mrkví: Vynikající finské jídlo z jednoho hrnce zasytí a zahřeje
Královské chutě: Karel IV. měl rád dušené veverky a kaše s medem. Jídlo si nabíral speciálním způsobem