Dobrá drůbeží polévka s domácími nudlemi
Recept ještě nebyl hodnocenNudle je lepší udělat předem a větší množství. Pokud jsou dostatečně suché, dlouho vydrží. V misce rozšleháme vajíčka a za stálého míchání přisypáváme mouku, až je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nudle je lepší udělat předem a větší množství. Pokud jsou dostatečně suché, dlouho vydrží. V misce rozšleháme vajíčka a za stálého míchání přisypáváme mouku, až je…
Květák rozebereme na menší růžičky. Rajčata nakrájíme na menší kousky a v sekáčku nahrubo rozsekáme. Oloupané brambory nakrájíme na menší kostičky.V hlubší pánvi…
Hrách necháme přes noc namáčet ve vodě a vodu vyměňujeme.Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a necháme rozvonět.Spolu s hrachem přidáme koření…
V hrnci zpěníme na ghí cibuli s kořením.Přidáme loupaná rajčata s protlakem.Zalijeme hovězím vývarem a chvíli povaříme.Vybereme koření a rozmixujeme.Nakonec zjemníme…
Velmi jednoduchá pomazánka jen ze tří surovin, kterou není potřeba nijak zvlášť kořenit. Uzené maso samo o sobě dodá dostatek chutí místo koření. Na pečivu, dozdobená…
Játra jsou poměrně opomíjenou surovinou, a to i když jsou levná, plná vitamínů a při správné přípravě lahodná. Vyzkoušejte je v lehce pikantní omáčce s dijonskou hořčicí…
Krůtí maso očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme na malé kousky a dáme do uzavíratelné misky. Přidáme všechny přísady na marinádu a maso důkladně s marinádou promícháme…
Skvělá ryba jakou je candát, si zaslouží dokonalou přílohu. A tou může být ne úplně tradiční červená čočka v kombinaci se salátovou okurkou. Rychlá příprava ryby,…
V hlubší pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo. Filety osolíme, opepříme, zakápneme citronem a na másle opečeme. Vyndáme je z pánve a udržujeme v teple.Do pánve přilijeme…
Nenáročné jídlo plné živin, které můžete podávat jako bezmasý pokrm nebo jako přílohu k masu či rybě. Dušenou rýži se zelenou čočkou okořeněnou orientálním kořením…
Kyjevský řízek je tradiční východoevropský pokrm. Plátek kuřecího masa je naplněn máslem, v tomto případě česnekovým, a po obalení opečen zprudka na pánvi. Poté jej dáme…
Výborné krůtí plátky se smetanovo-houbovou omáčkou připravíte podle našeho receptu. Dopřejte si pořádnou porci hebké omáčky s kousky hub a měkkého masa. Přidejte vaši…
Nechte se unést chutí Itálie touto omáčkou. Buďte kreativní a vyberte si variantu s kousky lahodného masa, nebo si pochutnejte na podobě vegetariánské. Svěží a…
Jestli máte rádi syté zeleninové polévky s luštěninou, zkuste tuto podle našeho receptu. Lehce připomíná složením a chutí indickou kuchyni. Každopádně zasytí a může…
Do mixéru vhodíme opraný špenát, vejce a rozmixujeme. Rozmixovanou směs přelijeme do mísy, přidáme mouku, mléko a špetku soli. Vznikne nám palačinkové těsto. V případě,…
Sladké jednohubky na letní posezení nebo také svačinka pro mlsné děti. Tím se mohou stát palačinky plněné tvarohovým krémem s rybízem, které naporcujeme na jednotlivé…
Tento pokrm spojuje jemnost lososa s aromatickou bazalkou a krémovostí smetany, vytvářející tak bohatou a vyváženou chuť. Ideální volba pro slavnostní večeři nebo oslavu…
Jsou suroviny, které byste netipovali, že se k sobě hodí. Ovšem, někdy mohou přikvapit. Příkladem je tento recept na hovězí plec prošpikovanou slaninou, okořeněnou…
Toto je lehký a svěží pokrm, který spojuje křupavost šťavnaté tresky s chutí čerstvých rajčat. Zatímco treska je dokonale smažená do zlatova, rajčatový salát dodává…
Pokud si rádi zpříjemníte ráno dobrými lívanci, vyzkoušejte i tuto zdravější variantu. Lívance z pohankové a celozrnné mouky ochutíte javorovým sirupem a špenátem. Díky…
Velká paráda jde udělat i z několika málo surovin. Trochu zbylých růžiček brokolice, čerstvá vajíčka, koření, bylinky, rajčátka a sýr vytvoří lahůdkovou omeletu. Ta se…
Pstruh je v našich končinách velice oblíbenou rybou. Jeho jemné maso stačí doplnit kořením na ryby, které podpoří ještě kyselá šťáva z citronu. K restovaným filetům se…
Růžičková kapusta je důležitá pro posílení našeho imunitního systému. Vyzkoušejte lehce pikantní kapustičky, restované na přepuštěném másle, s paprikou, mrkví a jarní…
Bezlepková varianta zelných placek může posloužit jako chutná příloha, nebo samostatné lehké a dobře stravitelné jídlo. Placky mohou směle nahradit večeři těm, kdo se…