Dědkův pstruh s brambory
Recept ještě nebyl hodnocenPstruh je v našich končinách velice oblíbenou rybou. Jeho jemné maso stačí doplnit kořením na ryby, které podpoří ještě kyselá šťáva z citronu. K restovaným filetům se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pstruh je v našich končinách velice oblíbenou rybou. Jeho jemné maso stačí doplnit kořením na ryby, které podpoří ještě kyselá šťáva z citronu. K restovaným filetům se…
Králičí maso patří mezi jemná masa a je považováno za opravdovou lahůdku. Pokud vám zbyla porce pečeného masa, zužitkujte ji do zeleninové směsi. K masu stačí přidat…
Minutková příprava kuřecích prsou a strouhané kedlubny dává vzniknout lahodnému jídlu plnému vlákniny, bílkovin a vitamínů. Společně s vařenými vajíčky a čerstvou…
Krůtí maso můžete bez obav zakomponovat i do redukčního jídelníčku. Má vysoký obsah bílkovin a nízké množství tuku. Připravte k obědu, či večeři, krůtí plátky s…
Omeleta je vděčný pokrm, který můžete vytvořit opravdu bleskurychle. Než si rodina sundá bundy a pověsí je na věšák, můžete podávat sytou večeři. Dostatek bílkovin i…
Ne nadarmo se říká, že snídaně je základem dne. Dodá tělu potřebnou energii pro dopoledne a tak je důležité zvolit sytý a jednoduchý pokrm. Vajíčka s mozzarellou jsou…
Palačinkám neodolá snad nikdo. Tuto dietní verzi z červené čočky si můžete bez výčitek dopřát i při dietě nebo pokud jste diabetici. Usmažené palačinky potřeme tvarohem,…
Lahodná kuřecí rolka se špenátem a goudou je dokonalý jarní pokrm, který krásně vypadá i skvěle chutná. K masu je zvolena netradiční příloha ve formě smetanového pórku.…
Velikonočního beránka můžeme upéct i v bezlepkové variantě. Díky sněhu bude krásně nadýchaný, chutný a s čokoládovou polevou zkrátka neodolatelný. Příprava není tak…
Chceš překvapit svou drahou polovičku nebo udělat radost dětem? Smažené toasty, obalené ve skořicovém cukru, budou zajisté skvělou volbou. Jak toasty budete podávat je…
Chřest je nejlepší v období sklizně. Využijte tuto krátkou dobu a připravte ho na páře s holandskou omáčkou a pečenými plátky šunky. Jemný chřest s dobře ochucenou…
Pokud jste také propadli kváskování, určitě vás potěší, že kvásek využijete i ve sladké kuchyni. Kváskové lívance sice zaberou více času, jejich skvělá chuť a pěkná vůně…
Sezóna chřestu je krátká, o to víc si ji ale musíme užít! Zkuste ho tentokrát připravit pečený a přelitý jemnou holandskou omáčkou. Chřest je křehký, šťavnatý a tak…
S těmito závitky se nemusíte bát pohostit rodinu či návštěvu. Stačí je doplnit vhodnou přílohou a neodolatelný pokrm je na světě. Maso plněné pikantní salámem, přelité…
Smažené kousky šťavnatého kuřecího masa připravíme tentokrát v pikantní marinádě. Maso naložíme do kořeněné směsi z bílého jogurtu a před smažením navíc obalíme v sypké…
Tilápie je sladkovodní ryba oblíbená pro své jemné bílé maso. Nemá výraznou rybí chuť, a tak ji obvykle tolerují i ti, kteří si v rybách jinak příliš nelibují. Doplněná…
Zdravé, barevné a chuťově jemné jídlo, ideální pro děti. Základ tvoří nastrouhaná cuketa, mrkev a červená čočka, které jsou lehce stravitelné a plné vitamínů. Díky ghí…
Tymián je úžasná bylinka s nádherným aroma. Skvěle se hodí do polévek, omáček i k masitým pokrmům, protože podporuje trávení tuků. Vyzkoušejte ho třeba s vepřovými…
Vyzkoušejte kousky tresky v orientálním stylu s rajčatovou omáčkou a aromatickým kořením. Zaručeně nadchne všechny milovníky ryb a výrazných chutí. Dost možná mile…
Neobvyklé spojení šťavnaté vepřové kýty a pažitkových lívanečků. Vepřové nudličky s houbami a paprikou chutnají lehce pikantně díky paprikové pastě, svěžest dodává…
Obědových inspirací není nikdy dost. Překvapte své blízké a připravte jim kuřecí maso, podávané s lehce pikantní holandskou omáčkou a pečeným květákem s dýní. Příprava…
Šťavnatá kotleta, nasládlá pečená dýně a voňavé restované houby tvoří dokonalou kombinaci chutí, které patří k podzimu. Jednoduché jídlo, které potěší milovníky masa,…
Příjemně nasládlý batátový krém, ochucený kari pastou a zázvorem, krásně zahřeje v chladných dnech. Jemná polévka s kokosovým mlékem má zajímavou chuť, kterou perfektně…
Pórek nakrájíme nadrobno. Mrkev a batát okrájíme a nakrájíme na kousky.V kastrůlku rozehřejeme ghí a na mírném plameni orestujeme pórek. Přisypeme vločky, promícháme a…