Okouník mořský na pórkové slámě
Recept ještě nebyl hodnocenFilety, které jsou bez kůže a chlazené, bohatě nasolíme a vetřeme do filetů citronový pepř. Na pánev dáme rozpustit přepuštěné máslo a filety lehce poprášené hladkou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Filety, které jsou bez kůže a chlazené, bohatě nasolíme a vetřeme do filetů citronový pepř. Na pánev dáme rozpustit přepuštěné máslo a filety lehce poprášené hladkou…
Květák předvaříme. Na přepuštěném másle uděláme základ z asa a římského kmínu.Přidáme květák rozebraný na růžičky, ostatní koření a na závěr zalijeme kokosovým mlékem.…
Oblíbené palačinky jsou velice variabilní a existuje spousta způsobů jak je servírovat. Vyzkoušejte tyto silnější palačinky s jablkovým rozvarem, krásně vonícím po…
Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, přidáme očištěné a nakrájené žampiony a necháme cca 5 minut restovat. Mezitím si očistíme mrkev a škrabkou na brambory ji…
Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na kostičky. Na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku a po chvilce přidáme na…
Na rozpuštěném másle orestujeme šalotku. Po chvilce vsypeme rýži, kterou předem neproplachujeme. Zrnka se lépe zatáhnou. Rýži zalijeme bílým vínem, necháme ho trošku…
Brambory oloupeme, rozdrtíme v lisu a necháme vychladnout.Z másla, cukru a vajec ušleháme krém. Vmícháme sůl, citronovou kůru a tvaroh. Přidáme vychladlé brambory, mouku…
Smícháme suché ingredience a nastrouháme jablka na hrubo.Pekáč přestříkneme olejem na pečení. Suchou směs rozdělíme na 3 stejné hromádky a nastrouhaná jablka na 2…
Všechny ingredience důkladně promíchejte a mažte na chleba.
Všechny mouky, krupičku, sodu a psyllium smícháme dohromady. Přidáme agave a rýžový nápoj Zajíc. Pořádně promícháme. Na závěr do těsta vmícháme rozpuštěné a vychladlé…
Vejce s cukrem, solí, van.cukremm koňakem a rozpuštěným ghee vyšleháme do bohaté husté pěny. Zašleháme ořechy promísené s moukou. Olejem vymazanou a strouhankou…
V míse smíchejte banány, cukr, vejce, olej a vanilkové aroma. Přidejte mouku, kypřící prášek, skořici a špetku soli.Připravené těsto vlijte do formy vymazané kokosovým…
Maso nakrájíme na větší kostky. Přidáme lžíci Čarodějky a olivový olej, promícháme a necháme hodinu odležet. Cibuli a Vysočinu nakrájíme na větší kostky. Do pekáčku…
Na ghee restujeme domakka nadrobno nakrajanu cibulu, nastruhany zazvor a cesnak.Pridame kurkumu, garam masala, sol a paradajku. Premiesame a na miernom ohni pod…
Filety ze pstruha i s kůží omyjeme, osušíme a na straně kůže jednou, nejlépe dvakrát opatrně prořízneme (nebude se nám kroutit). Filety osolíme, opepříme a necháme malou…
Filet z okouna, potřeme olivovým olejem a posolíme hrubozrnnou solí a necháme cca 2 hodiny v chladu odležet. Mezitím si dáme do igelitového sáčku cca 4 polévkové lžíce…
V míse smícháme mouku s ovesnými vločkami a práškem do pečiva. Přidáme rozpuštěné máslo a ostatní suroviny. Vypracujeme hladké těsto, které by se nám nemělo lepit na…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Lžíci přepuštěného másla necháme v hrnci rozpustit, přidáme nakrájenou zeleninu a necháme chvilku restovat.Vše zalijeme…
Kešu ořechy rozložíme na plech a v troubě vyhřáté na 180°C asi 5-10 minut necháme opékat, občas promícháme. Když se ořechy rozvoní a začnou zlátnout, vyndáme je a…
Do hrnce dáte vařit mléko a za častého míchání jej zcela vyvaříte, až vám úplně na dně hrnce zůstane hustá bílá hmota, které se v hindštině říká mawa nebo khoya. Mezitím…
Maso opláchneme, osušíme a dáme do pekáčku. Posypeme drobně nakrájenou cibulí a česnekem. Osolíme, okmínujeme, přidáme pepř a tekuté přepuštěné máslo. Rukama vše do masa…
Cukety omyjeme a nakrájíme na kostky. Neloupeme je, pouze pokud je někde slupka špatná.Na pánvičce rozpustíme ghí, zasypeme kmínem a promícháme - necháme "opékat" asi…
Vejce rozšleháme a zamícháme do nich všechny suroviny, maso naklepeme a dáme do připravené marinády tak, aby bylo maso ponořené, dáme do lednice a klidně necháme den dva…
V míse smícháme mouku, máslo, vodu a přidáme 1 lžíci medu. Pomocí rukou vypracujeme vláčné těsto, ze kterého vytvoříme bochánek a necháme ho v lednici cca 30 minut…