Čedarová polévka s brokolicí
Recept ještě nebyl hodnocenKrémová čedarová polévka s brokolicí a opečenou slaninou je lahodný a sytý pokrm, ideální pro chladné dny. Spojuje jemnou texturu sýra, svěží brokolici a voňavou slaninu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krémová čedarová polévka s brokolicí a opečenou slaninou je lahodný a sytý pokrm, ideální pro chladné dny. Spojuje jemnou texturu sýra, svěží brokolici a voňavou slaninu…
Kedlubnové kari je voňavý a barevný pokrm inspirovaný indickou kuchyní, který dává této nenápadné kořenové zelenině zcela nový rozměr. Lehké syté jídlo, které se skvěle…
Kuřecí kousky v dýňové omáčce jsou dokonalou kombinací jemného masa a krémové, lehce nasládlé omáčky z dýně. Tento podzimní pokrm zaujme svou chutí i barvou a navíc je…
Bulgur patří mezi výživné a lehce stravitelné obiloviny. V kombinaci s kuřecím masem a zeleninou z něj připravíme zdravý a chutný pokrm. O chuť se postará také použití…
Pokrmy z drůbežího masa jsou zpravidla rychlé a nenáročné na přípravu. Na tento pokrm orestujeme krůtí maso na směsi výrazného indického koření, které zjemní omáčka z…
Kuřecí prsa jinak, tentokrát i s kůží a kostí přinášejí bohatší chuť masa, kterou podtrhuje smetanová žampionová omáčka s bílým vínem a bylinkami. Tuhle delikatesu si…
Brambory okrájíme, nakrájíme na kousky a dáme vařit do lehce osolené vody. Vaříme doměkka.Uvařené brambory scedíme a v misce rozmačkáme. Ghí dáme do ovesného mléka a…
Ovesné vločky spolu s ghí osmahnu na pánvi, aby se hezky rozvoněly. Pozor, nespálit! Pak přidám kokos, semínka, skořici a med.Těsto nechám v lednici odpočinout alespoň…
Na sítu propláchnutou pohanku dáme do hrnce, přidáme mák a mléko a přivedeme k varu. Asi minutu povaříme (mícháme), vmícháme lžíci medu a pak přiklopené a zabalené v…
Nejdříve si připravíme cukrový sirup – rozpustíme cukr ve vodě a za občasného zamíchání vaříme, až než sirup zhoustne. Cizrnovou mouku nasypeme do kvalitní nepřilnavé…
Mouku smícháme s rozpuštěným máslem a mlékem. Vypracujeme hladké těsto, které se nám nebude lepit na ruce. Z těsta vytvoříme bochánek a rozdělíme ho na dvě části.Z obou…
Smícháme všechny suché ingredience, kromě cukru. Zbytek ingredienci prošleháme, aby se vše propojilo.Vše smícháme dohromady a vyšleháme do hladkého těsta.Pekáč…
Všechny ingredience důkladně promíchejte a mažte na chleba.
Vepřové maso si nakrájíme na nudličky. Maso osolíme a opepříme. Do menšího hrnce si dáme rozpustit lžíci přepuštěného másla a na něm necháme zesklovatět najemno…
Brambory a cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Česnek očistíme a nakrájíme na větší kousky.V hrnci rozehřejeme ghí, přidáme cibuli a až zesklovatí,…
Předehřejeme troubu na 190 °C. Z očištěného masa uděláme plát a lehce naklepeme přes fólii. Na plát masa klademe šunku a k jedné straně položíme vinnou klobásu.Pevně…
Lososa opláchneme, osušíme papírovou utěrkou, po obou stranách osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na přepuštěném másle.Pečicí papír pomačkáme, uložíme do něj…
V mléce metlou rozšleháme žloutky a celé vejce.Přidáme sůl a postupně po trochách vešleháváme prosátou mouku.Těsto dáme na 30 minut do lednice.Po 30 minutách těsto z…
Na másle necháme rozvonět kmín, nové koření a dáme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme na kostky nakrájený celer, který osmažíme dozlatova.Vše…
Nudle je lepší udělat předem a větší množství. Pokud jsou dostatečně suché, dlouho vydrží. V misce rozšleháme vajíčka a za stálého míchání přisypáváme mouku, až je…
V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme nakrájenou cibuli, kolečka klobásy a chvíli restujeme. Přidáme paprikovou pastu, lžíci mouky a společně ještě krátce zarestujeme.…
Smícháme v misce prosátou mouku, sůl, cukr a kakao, přidáme rozšlehané vejce v mléce a postupně přiléváme a prošleháváme metličkou. Necháme alespoň 15 minut odstát.Poté…
Hovězí maso je pro svou vyšší cenu méně častěji používané. Je to škoda, protože je biologicky velmi hodnotné a je nenahraditelné při přípravě omáček, které jsou velmi…
V hlubší pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo. Filety osolíme, opepříme, zakápneme citronem a na másle opečeme. Vyndáme je z pánve a udržujeme v teple.Do pánve přilijeme…