Bezlepkový andělský perník
Recept ještě nebyl hodnocenSmícháme všechny suché ingredience, kromě cukru. Zbytek ingredienci prošleháme, aby se vše propojilo.Vše smícháme dohromady a vyšleháme do hladkého těsta.Pekáč…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smícháme všechny suché ingredience, kromě cukru. Zbytek ingredienci prošleháme, aby se vše propojilo.Vše smícháme dohromady a vyšleháme do hladkého těsta.Pekáč…
Máslo rozehřejeme a zpěníme na něm nakrájenou šalotku. Přidáme kolečka mrkve a krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Kapustičky očistíme, rozpůlíme a…
V hlubší pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo. Filety osolíme, opepříme, zakápneme citronem a na másle opečeme. Vyndáme je z pánve a udržujeme v teple.Do pánve přilijeme…
Polévek není nikdy dost. Tahle drožďová se zeleninou, ovesnými vločkami a "haluškami" vás zahřeje i zasytí. Vzhledem k použitým energeticky a výživově bohatým surovinám…
Drůbeží maso je zpravidla skvělou volbou, pokud vás tlačí čas a potřebujete opravdu rychle uvařit. Vyzkoušejte tuto směs kousků masa s drobnými žampiony, která je…
Oblíbené palačinky jsou velice variabilní a existuje spousta způsobů jak je servírovat. Vyzkoušejte tyto silnější palačinky s jablkovým rozvarem, krásně vonícím po…
Psyllium má jistě nesporně výhod pro naše trávení. S vodou vytvoří gelovitou konzistenci, kterou tak přidáme do těsta na pečivo. Ať už rohlíky, bagetky či chleba, s…
Pro milovníky rybího masa máme tip na netradičně zpracované kapří filety. Filety nakrájené na proužky stočené k sobě, obalené proužky slaniny a opečené na másle se k…
Jednoduchý oběd nebo večeři pro jednoho zvládnete připravit během chvilky. Květák s vejci a sýrem a kuřecí na kari k sobě skvěle pasují a jako příloha bohatě postačí…
Tymián je úžasná bylinka s nádherným aroma. Skvěle se hodí do polévek, omáček i k masitým pokrmům, protože podporuje trávení tuků. Vyzkoušejte ho třeba s vepřovými…
Sumečka nakrájíme na kousky velikosti soust, očistíme pórek a nakrájíme na kolečka, hrášek propláchneme horkou vodou a necháme okapat.Rýži několikrát propereme a…
Vejce s cukrem, solí, van.cukremm koňakem a rozpuštěným ghee vyšleháme do bohaté husté pěny. Zašleháme ořechy promísené s moukou. Olejem vymazanou a strouhankou…
Jáhly dáme do misky a zalijeme vařící vodou. Necháme několik minut a scedíme. Následně na sítku propereme studenou vodou.Do hrnce dáme mléko, rýžový sirup, vsypeme jáhly…
V hrnci rozehřejte ghí či máslo. Několik vteřin pražte bobkové listy, koriandr, asafoetidu, zázvor a kurkumu a potom okamžitě přidejte nakrájenou zeleninu. Tu smažte 4…
Králičí maso dáme do kastrůlku, zalijeme vodou a uvaříme do měkka. Potom maso nakrájíme na malé kousky, vývar schováme. Mrkev a jarní cibulku nakrájíme na kousky.V jiném…
Nejprve připravíme z rozmixovaného toustového chleba, bylinek, kůry a maličko soli krustu. Oloupané brambory a očištěnou mrkev nakrájíme nadrobno, přidáme dle chuti sůl,…
Do hrnce dáme cibuli na půlměsíčky, na ni položíme osušené, osolené maso, které posypeme masalou, římským kmínem i pískavicí, pokapeme šťávou z citronu, ghí necháme…
Cibuli nakrájíme nadrobno. Z řeřichy nůžkami odstřihneme zelenou část, dáme do sítka, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.Poté všechny suroviny dáme do hlubší…
Ve velké míse smícháme mouku, máslo, 30 g cukru, vejce, mléko, prášek do pečiva, špetku soli a skořici. Vypracujeme těsto a necháme ho odležet cca 30 minut v lednici…
V pánvi rozehřejte přepuštěné máslo a osmahněte na něm nadrobno nasekanou cibuli.Do pánve přidejte nastrouhaný květák, kurkumu a utřený stroužek česneku. Opékejte 5–7…
Houskový knedlík nakrájíme na stejně silná kolečka a ty poté následně na stejně velké kostky. Do hlubší a větší pánve si dáme rozpustit lžíci přepuštěného másla a…
Filety štiky opláchneme vodou, osušíme, osolíme a ze strany kde není kůže lehce posypeme červenou mletou paprikou. Na přepuštěném másle s trochou olivového oleje začneme…
Filátka z malých makrel, rozmrazíme, nasolíme a opepříme. Na pánev si dáme rozpustit přepuštěné máslo a filátka lehce obalená v hl. mouce restujeme do zlatavé barvy.…
Slaninu nakrájíme na kostky cca 1x1 cm, cibuli taktéž na podobnou velikost. Na pánvi rozpustíme lžíci másla (jiný tuk) a restujeme na něm cibuli a slaninu. Necháme jen…