Rychlá polévka s hlívou a drožďovými knedlíčky
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve si nakrájíme všechnu zeleninu na drobné kostičky, hlívu na tenké nudličky a osmažíme na rozpáleném tuku. Zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve si nakrájíme všechnu zeleninu na drobné kostičky, hlívu na tenké nudličky a osmažíme na rozpáleném tuku. Zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme…
Instantní polentu připravíme snadno během pár minut. Díky máslu a parmazánu bude krásně krémová a chutná. Podáváme ji s orestovanou hlívou ústřičnou, kterou ochutíme…
Plátky masa naklepeme, nakrájíme na nudličky a posypeme směsí pepřů (nejlépe čerstvě namletou).V kastrolu rozpálíme olej a maso na něm zprudka opečeme dohněda.Poté…
Kližku opláchneme, odblaníme a prošpikujeme. Na rozehřátém oleji (použil jsem sádlo z hub) necháme kližku ze všech stran zatáhnout, osolíme, opepříme, okmínujeme,…
Nejprve nakrájíme lilek na drobné kostičky, vložíme do cedníku, osolíme a necháme vypotit, občas protřeseme. Poté osušíme papírovou utěrkou.Hlívu, šunku a sušená rajčata…
Vinnou klobásu zatočíme do tvaru "spirálek" a pak je přichytíme špejlemi.Plech pokapeme olejem a necháme chvíli prohřát v troubě.Vinnou klobásku uložíme na plech a…
Cuketu neloupeme, jen omyjeme a nahrubo nastrouháme. Stejně tak nastrouháme Šmakouna. Cuketu lehce osolíme a po 10 minutách z ní vymačkáme vodu.Na oleji osmažíme cibuli…
Hlívu pokrájíme na širší řezy a v osolené vodě uvaříme doměkka.Scezenou hlívu vložíme do nálevu, který ve sklenici zbyl po kyselých okurkách a po úplném vychladnutí…
Cibuli i šalotku nakrájíme nadrobno a vhodíme do hrnce na rozehřáté sádlo. Počkáme, až zesklovatí a pak přidáme žampióny a hlívu nakrájené na menší kousky, zasypeme…
Maso nakrájíme na kousky,dáme do misky,zasypeme kořením,přidáme olej a necháme chvíli marinovat.Nakrájíme na kousky hlívu a řapíky celeru,cibuli na půlměsíčky.Na pánvi…
Na oleji si orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme hlívu, mrkev a chvíli smažíme, přidáme mletou pariku a zalijeme vývarem. Přihodíme vločky, brambory, papriku,…
Shitake rozkrojte na poloviny nebo čtvrtiny dle velikosti, hlívu zbavenou tuhých částí natrhejte na kousky, u hub shimeji pouze odkrojte konce tření.Česnek oloupejte a…
Očištěnou dýni a bramboru uvaříme doměkka, dosolíme, opepříme, strouhneme kousek zázvoru a trošičku limetkové šťávy. Rozšťoucháme s malým kouskem másla na pyré.Mezitím…
Hlívu mírně naklepu paličkou na maso a pak ji obalím v trojobale, smažím.
Kapustu nakrájíme na drobné proužky, vhodíme do vařící vody, necháme krátce povařit, slijeme a přendáme do studené vody. Na másle a oleji zpěníme nasekanou cibuli,…
Dýni dobře omyjeme, rozpůlíme, vyjmeme semínka a pokrájíme na osminky. Brambory omyjeme a pokrájíme na půlky nebo na čtvrtky. Drcenou hlívu ústřičnou promícháme se solí,…
Pohanku spařte horkou vodou, nechte ji dobře okapat a dejte ji do hrnce. Krátce ji jen tak na sucho orestujte, aby oschla. Lehce osolte, přidejte bobkový list, zalijte…
Maso naklepeme a naložíme alespoň na hodinu do jablečného moštu. Mezitím naporcujeme hlívu, osolíme ji a okořeníme. Z obou stran ji do hněda opečeme na pánvi s olejem.…
Hlíva ústřičná je houba nabízející spoustu zdravotních benefitů. Krom toho je i velice všestranná a tak ji můžete připravit na spoustu způsobů. Ve smetanové omáčce…
Na másle si osmahneme na kolečka pokrájenou cibuli, pórek, nastrouhaný česnek, po chvíli přidáme pokrájený mangold, orestujeme, zalijeme vodou a přidáme brambory.…
Hlíva je považována za královnu mezi houbami, je plná vitamínů a prospěšná pro lidský organismus. Mimo to i skvěle chutná. Grilovaná, naložená v marinádě z čerstvých…
Připravit domácí špecle není nic složitého, můžete však použít hotový polotovar. K nim si připravíme houbovou směs se zeleninou, do které použijeme hlívu ústřičnou,…
Hlíva ústřičná po asijsku je skvělým příkladem toho, jak jednoduché ingredience mohou vytvořit bohatou chuť, která potěší nejen milovníky asijské kuchyně, ale i všechny,…
Vepřové plátky jsou na našem jídelníčku často, a tak mnohdy přemýšlíme, jak je upravit. Naložte je přes noc do jogurtu, maso se dokonale zjemní a zkřehne. Poté stačí…