Lahodná rybí pomazánka
Recept ještě nebyl hodnocenPokrájíme máslo na drobné kostičky a necháme ho povolit.Rybky z konzervy nakrájíme nadrobno, stejně tak cibulku, pažitku a smícháme s máslem.Přidáme hořčice a sůl, pepř…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokrájíme máslo na drobné kostičky a necháme ho povolit.Rybky z konzervy nakrájíme nadrobno, stejně tak cibulku, pažitku a smícháme s máslem.Přidáme hořčice a sůl, pepř…
Cibuli nakrájíme a hned na tuku orestujeme.K orestované cibulce přidáme prosmahnout nakrájené maso z obou stran.Až bude maso doběla, přidáme 2 lžíce kremžské hořčice, 1…
Mleté maso promícháme s vejcem, solamylem, ochutíme solí, pepřem a zahustíme strouhankou.Vytvarujeme dvě menší šišky.Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky.Do…
Čabajky nakrájíme a dáme do kutru, přidáme kapii, nakrájenou goudu a cibuli.Rozsekáme a přidáme hořčici a žervé.Promícháme a pokud je třeba přidáme pepř.
Jako první orestujeme na oleji žampiony nakrájené na čtvrtky, cibuli na proužky a česnek na plátky. Pozor, ať nerozvaříme. Po orestování odložíme stranou.Maso nakrájíme…
Plátky naklepeme, osolíme, potřeme plnotučnou hořčicí a obalíme v mouce.V hrnci rozpustíme sádlo a maso na něm zprudka opečeme. V průběhu opékání maso zlehka posouváme,…
Ze špalíku masa uděláme čtyři plátky, které paličkou naklepeme a upravíme do potřebného tvaru.Ze dvou vajíček a jedné jemně nakrájené cibule na trošce sádla uděláme v…
Stehna protkneme česnekem a kousky slaniny. Osolíme a zprudka opečeme na oleji. Pak stehna vyndáme a přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli se zbytkem slaniny a…
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme je a nakrájíme na nudličky.Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Mrkev očistíme a nakrájíme na nudličky.V malém…
Další z receptů na vepřové maso nevšední chuti. Směs česneku, tymiánu, libečku a dobromyslu (koření známější pod názvem oregano) vytvoří jedinečnou chuť a vůni tohoto…
Jak ještě víc ozvláštnit klasický hamburger? Zkuste to podle tohoto receptu. Osmahněte žampiony a přidejte je spolu s volským okem k masové placce a zelenině do opečené…
Pokud patříte mezi milovníky všeho pálivého, pak je pro vás tento recept jako stvořený. Pod názvem předkrm pro Lucifera se nachází směs z točeného salámu a pikantní…
Tradiční příprava syrového masa "tatarák" na česnekové topince je luxusní pokrm. Jakmile ho objevíte a přijdete této úpravě na chuť, neodoláte. Vyžaduje samozřejmě…
Čerstvě vyškvařené, křupavé a voňavé škvarky zkombinujte s vejci, lahůdkovou cibulkou a hořčicí a získáte výbornou pomazánku, která zmizí během chvíle. Dochutit ji…
Tento salát je variací na známý Ševcovský mls, nebo také Sloní žrádlo (kde se ale marináda nejdříve vaří). Salát je vhodný pro svou pikantní chuť na večeři, svačinu nebo…
Drobné mističky z listového těsta jsou skvělým pohoštěním na různé oslavy. Naplnit je můžeme podle svých chutí - například náplní z několika druhů sýra ozdobené růžovým…
Všichni známe klasické jednohubky z pečiva, ale co takhle je připravit z kynutého těsta? Po upečení je rozkrojíme, naplníme vajíčkovou pomazánkou a ozdobíme. Na stole se…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě (ne příliš do měkka), scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.Připravíme základ: majonézu + jogurt rozmícháme s hořčicí,…
Jednoduchá znojemská omáčka, kterou zvládne i začátečník. Lze ji vařit i v pomalém hrnci nebo papiňáku. Omáčku si můžeme zahustit i jinak než moukou a zjemnit smetanou.
Svěží a křupavá pomazánka, taková je tato celerová se sýrem. Celer nastrouháme čerstvý, takže nám dodá celé pomazánce skvělou chuť. Doplníme jej zakysanou smetanou,…
Mleté maso důkladně promícháme s ostatními ingrediencemi, aby se všechny přísady dobře spojily. Vytvarujeme 2 masové šišky.V pekáčku, ve kterém budeme maso péct,…
Tato pomazánka je perfektní kombinaci jemného a krémového sýra cottage s pikantními a výraznými tóny worcestrové omáčky. Je ideální volbou pro milovníky intenzivních…
Cibuli nakrájíme na velejemno, okurky nakrájíme na kostky a společně s kapary prolisujeme do majonézy lisem na česnek.Přidáme hořčici a malé množství sardelové pasty …
Čerstvému a křupavému domácímu chlebu se prostě nic nevyrovná a krásně provoní celý váš dům. Ke chlebu však patří také výborná pomazánka, třeba z tofu, dochucená…