Matjesový tatarák na topinky
Recept ještě nebyl hodnocenTatarák jistě patří k oblíbeným chuťovkám k televizi i na večírek. Jeho obdobu můžeme připravit i z matjesových filetů. Ty drobně pokrájíme, smícháme se zeleninou,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tatarák jistě patří k oblíbeným chuťovkám k televizi i na večírek. Jeho obdobu můžeme připravit i z matjesových filetů. Ty drobně pokrájíme, smícháme se zeleninou,…
Vaříte někdy vývar z kuřecích hřbetů a po oddělení kůže a kostí vám zbude malá hromádka kousíčků masa, které už nechcete dávat do polévky? Udělejte si z nich tuto…
Díky pečení ve vlastní šťávě zůstane maso křehké, náplň se krásně propojí s chutí přísad a koření. Alobal zajistí, že se vše upeče bez zbytečného vysoušení. Jednoduchý…
Na oleji za stáleho miešania restujeme asi 5 minút nakrájané huby pokvapkané sójovou omáčkou a ochutené drvenou rascou. Necháme vychladnúť.Očistený šalát natrháme a dáme…
Vše dobře propracujeme a tvoříme kuličky, které napichujeme střídavě s rajčátky, pečeme na grilu nebo na pánvi.
Tofu, mrkvu, vajcia a kyslé uhorky nastrúhame nahrubo.Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu.Jogurt premiešame s horčicou, sójovou omáčkou, korením a soľou. Pridáme k…
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a restujeme ve vyšší pánvi do sklovata na oleji. Přidáme zázvor, až zavoní, přisypeme ostatní koření, opékáme na mírném plameni do…
Maso nakrájíme na menší plátky, osolíme a opepříme. Do misky dáme hořčici, přidáme rozetřené stroužky česneku, přihodíme maso a vše dobře promícháme. Odložíme do…
Dáme vařit brambůrky (vařila jsem už rozpůlené) a vejce, vyšlo to akorát - brambory měkké a vajíčka na hranici naměkko a natvrdo....Vajíčka oloupeme, pokrájíme a dáme do…
Hovězí maso uvaříme, část vhodnou na nakrájení plátečků necháme vychladnout a uložíme do lednice. Když chceme maso použít, nakrájíme ho ostrým nožem na teninké plátky.…
Všechny suroviny dáme do vysoké nádoby a rozmixujeme tyčovým mixérem. Jde to celkem rychle. Případně můžeme dosolit po umixování.Majonézu umístíme do sklenice a…
Ovesné vločky zalijeme horkým mlékem a necháme změknout.Mleté maso smícháme s vychladlými vločkami (zbylé mléko případně slít), kořením, nakrájenou cibulkou, rozetřeným…
Na másle zpěníme nakrájené cibule, posypeme moukou a dobře promícháme. Cibulovou jíšku pomalu zaléváme mlékem a mícháme. Do husté směsi přidáme nakrájené uzené maso,…
Ružičky karfiolu krátko, asi 5 min, obvaríme v slanej vode.Všetky prísady na zálievku prešľaháme.Pór nakrájame na kolieska, horčicu natrháme a premiešame v mise. …
Houby dáme do kastrolu a zalijeme horkým vývarem, necháme asi hodinu namočené. Poté přidáme protlak a hořčici a necháme v kastrolu chvíli dusit za občasného míchání…
Pohanku propláchneme, přivedeme k varu, vypneme a přidáme bujon. Necháme dojít asi 20 minut. Do hotové vmícháme kukuřici. Můžeme dochutit hořčicí, solí, pepřem, ale…
Brambory a cibuli oloupeme, ostatní suroviny podle potřeby očistíme. Cibuli nakrájíme na jemná půlkolečka, rajčátka na čtvrtky nebo půlky, ostatní zeleninu na kostičky,…
Na oleji 5 minút restujeme na kocky nakrájané tofu so sójovou omáčkou. Necháme vychladnúť.Vychladnuté tofu rozmixujeme s tvarohom, ľanovými semienkami, strúhanou mrkvou,…
Maso rozkrojíme na plát a naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, hořčicí, posypeme bylinkami a poklademe slaninou. Stočíme pevně a zabalíme do…
Uvaříme kapustičky v mírně osolené vodě a dáme je do mísy. Než se růžičky kapustičky uvaří, uděláme zálivku: v horkém hovězím vývaru rozšleháme hořčici, pepř, sůl a…
Maso pomeleme, zamícháme a dáme uležet do lednice na cca 2 hod.Na folii rozložíme, potřeme hořčicí, obložíme omeletou z vejec a salámem nebo párkem.Smotáme v roládu,…
Pšeno (jáhly) zalejeme vodou, osolíme a uvaríme domäkka. Vody dáme len toľko, aby vsiakla do pšena, aby sa nič nezlievalo.Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu,…
Morčacie prsia som umyla, osušila. Pripravila som šunku a syr. Prsia som trošku rozklepala, potrela som každý horčicou, položila som plátky šunky na to som uložila banán…
Brokolicu povaríme 5 minút. Potom ju prelejeme studenou vodou a necháme odkvapkať. Môžeme krátko variť aj v pare.Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a ošúpeme.…