Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbový kuba s pastiňákovo-celerovým pyré

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

veganotic veganotic

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 902 kJ /
1 889 kcal
Bílkoviny41,96 g
Tuky10,34 g
Vláknina43,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 21 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy387,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pastiňák, celer a patizon oloupeme, pokrajíme na kusy a vložíme do zapékací mísy nebo pekáče. Proložíme snítkami rozmarýnu, pokapeme olivovým olejem, lehce podlijeme vodou a osolíme. Nádobu zakryjeme alobalem a vložíme do trouby do spodní poloviny. Na 180°C rozpékáme 50 minut až hodinu, dokud není zelenina měkká (zjistíme pícháním vidličkou jak u brambor). Dbáme na to, aby při zapékání byla na dně nádoby stále voda, aby se zelenina nepřipékala. Krok 2: Když je měkká, vyndáme ji z trouby, slijeme případný zbytek vody a tyčovým mixérem zeleninu rozmixujeme do hladka. Nakonec přidáme hrst sekané pažitky a sladkou papriku a promícháme (ne mixérem, ale lžící). Krok 3: Kroupy důkladně vypereme ve vodě - propíráme dokud není voda čirá. Vaříme je v menším množství vody, kterou dle potřeby doléváme. Pokud užíváme sušené houby, přihodíme je do hrnce a promícháme, v průběhu varu mícháme i kroupy, aby se nepřichytily odspodu. Přidáme vývar nebo bujón a vaříme dokud nejsou kroupy měkké (nicméně nesmí být rozvařené!). Když jsou hotové, slijeme případný zbytek vody a obsah hrnce přesypeme do větší mísy. Krok 4: Na oleji osmahneme na drobno pokrájenou cibuli, když zlátne, přidáme tymián, promícháme a necháme ho s cibulkou asi 30 sekund smažit. Pokud používáme syrové houby (já měl štěstí, že jsem na trhu zahlédl krásný exemplář kotrče kadeřavého, ale houby se dají užít jakékoli, s tím, že čím voňavější, tím lepší). Lehce podlijeme, přikryjeme pánev poklicí a pozvolna dusíme dokud se nám nezdají houby hotové. Krok 5: Směs hub s cibulí a tymiánem i se šťávou a olejem přemístíme do mísy ke kroupám, přidáme drcený stroužek česneku, důkladně promísíme, přemístíme do olejem nebo rostlinným tukem z lehka vymazaného pekáče, opepříme na povrchu a pečeme v horní polovině trouby na 170°C asi 30 minut, než se na povrchu začne vytvářet kůrčička.

Zveřejněno 2. 10. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbový kuba s pastiňákovo-celerovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4P91

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbový kuba s pastiňákovo-celerovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4P91

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
houbovy kuba vegan, houbový kuba se slaninou, houbovy kuba s mrkvi, bezlepkovy houbovy kuba

Suroviny:
kroupy, houby lišky, vývar zeleninový, cibule, česnek, tymián, pepř, olej, celer, pastiňák, olej olivový, rozmarýn čerstvý, sůl, pažitka, paprika sušená sladká

Přidat fotografie receptu