Vejce v hrníčku
Recept ještě nebyl hodnocenTroubu vyhřát na 190°C. Navařit konev vroucí vody. Mističky vymazat máslem. Naskládáme do pekáčku, nebo plechu s vyšším okrajem. Pokud máme nějaké ty dobrůtky navíc,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Troubu vyhřát na 190°C. Navařit konev vroucí vody. Mističky vymazat máslem. Naskládáme do pekáčku, nebo plechu s vyšším okrajem. Pokud máme nějaké ty dobrůtky navíc,…
Nejprve si připravíme nádivku, kdy na trošce oleje zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu a očištěné pokrájené houby, podusíme, osolíme…
Králíka si naporcuji, osolím. Do pekáče si dám nejdřív olej, nakrájenou cibuli na půlkolečka, česnek na plátky a osmažím. Pak přidám králíka, houby i s tím nálevem,…
1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. 2. Houby očistěte a nakrájejte na menší kousky. 3. Cibuli oloupejte a nadrobno nasekejte. 4. Na rozpáleném másle…
Králíka naporcujeme a každou porci prošpikujeme hranolkem slaniny. Ze všech stran mírně osolíme. Marinádu vymícháme z uvedených surovin a přidáme do ní proužky cibule…
Maso naklepeme přes fólii, z obou stran osolíme, opepříme, posypeme paprikami i česnekem a dáme zakryté na 30 minut odležet do chladu.V misce rozšleháme vejce a…
Smícháme si ingredience na těsto. Těsto má být lité a množství vody záleží na mouce. Já použila 250ml. Těsto necháme alespoň 10 minut odpočívat. Připravíme si…
Sezónní dobrotu připravenou z vlastnoručně nasbíraných hub můžeme v ostatních obdobích roku zaměnit přípravou žampionů nebo hlívy. Vždy získáme chutné jídlo, které lze…
Kloboučky shitake namočíme předem do hrnečku s teplou vodou, kousek řasy do misky se studenou vodou a necháme nabobtnat. Podle toho jaké použijeme nudle připravíme je…
Uzené koleno s přidáním bobkového listu, pepře, nového koření, šalvěje a s půlkou cibule uvaříme doměkka.Mezitím očištěné houby pokrájíme na větší kousky a udusíme…
Itálie v létě, kdo by to dokázal odmítnout? Ale nemusíte nutně jezdit k moři, s tímhle receptem si ji snadno uděláte doma. Jednoduché, ale přesto delikátní rizoto s…
Houbaření je oblíbený koníček a když se zadaří, tak rázem máme mnoho možností, co dobrého z nich uvařit. Pokud chcete jen něco malého na pochutnání, zkuste houbový…
Voňavý houbový pokrm navinulé chuti pochází z Krkonoš a připravíme ho z kvásku. Servírujeme ho tak, že uvařené brambory a smažená vejce zalijeme uvařeným kyselem. Kyselo…
Zapečená jídla v sobě skrývají obvykle to, co má kuchař hodně rád. Kombinace brambory, houby a vejce nikdy nezklamou. Přidejte trošku dostupné zeleniny, navrstvěte směs…
Nenáročná masová směs z mletého masa, která je dochucená bylinkami, houbami a hráškem se skvěle doplňuje s pečenou zeleninou z trouby. Celý pokrm pak osvěží lehký…
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky.Cibuli a česnek orestujeme na oleji, pak přidáme pokrájenou zeleninu s houbami a pohanku, kterou taky chvilku…
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle s novým kořením. Přidáme mouku a chvíli restujeme.Zalijeme studeným vývarem, prošleháme metličkou a přivedeme k varu.Do vařící…
Tyto tradiční recepty přinášejí jedinečnou chuť a vůni lesa do vaší kuchyně. Jsou skvělým způsobem, jak využít čerstvé houby a proměnit je v něco výjimečného. Houbové…
Domácí noky připravíme z vařených brambor a jednoduchým tahem je pomocí vidličky vytvarujeme. K nim se pak skvěle hodí jemná smetanová omáčka s kousky hub, která je…
Klasickou smetanovou houbovou omáčku známe všichni. Čertovy houby jsou oproti ní správně pikantní a kořeněné. Je to díky kombinaci chilli pasty, sojové omáčky, hořčice a…
Ochutnejte pravou valašskou zelňačku s houbami – sytou, voňavou polévku, která spojuje kysané zelí, lesní houby a tradiční koření do jedinečné chuti. Dokonalý pokrm pro…
Doměkka podušené hovězí plátky v omáčce, to je klasika, která se hodí i na nedělní oběd. Připravte si tyto plátky hned na dvojích houbách. Do omáčky přijdou jak sušené,…
Noky s houbami jsou jednoduché a lahodné jídlo, které spojuje jemné bramborové těsto s výraznou chutí lesních hub. Ideální víkendový oběd, pokud si chcete pochutnat na…
Tarhoňa je drobná těstovina, která dokáže udělat spoustu parády. Přidejte k ní kuřecí maso, houby, trochu sádla a koření a uvidíte, že si ji budou pochvalovat úplně…