Výtečná houbová cibulačka

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Doba přípravy: 45 - 50 minut 4 a více Polévky 16 názorů

Suroviny

150 g hub
4 cibule
50 - 60 g másla
lžíce hladké mouky
kmín
sůl
pepř
muškátový květ
zelená petrželka
máslo a kostičky housky na krutonky
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájenou na kolečka podusíme na 30 g másla (může se přidat i malinko oleje), a občas mícháme asi 25 - 30 minut při nízké teplotě. Na vedlejší plotýnce na 20 g másla podusíme nakrájené houby s pepřem, solí a kmínem doměkka.

  2. Když je cibule dostatečně podušená (a může být i trochu zkaramelizovaná), přidáme do cibule lžící hladké mouky, rychle osmahneme a zalijeme vývarem nebo vodou. Přidáme houby, dochutíme muškátovým květem, podle potřeby můžeme přisolit. Povaříme nejméně 10 minut, aby se provařila mouka. Nakonec přidáme sekanou zelenou petrželku nebo pažitku.

  3. Příloha: osmažené kostičky housky.
    Někdy pro vylepšení na stůl přidám i strouhaný sýr, aby si každý mohl dát podle chuti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Výtečná houbová cibulačka

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    casino: Docela závidím, že máte kam dát brambory na zimu. Kupuji na tržišti mám je odzkoušené a k Vánocům obyčejně dojdou , takže až do nové úrody se musím spolehnout na řetězce a ty mé chuťové pohárky vůbec nešetří, ba dokonce řeknu , že je humplují.:-//

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    Eja57: Moc děkuji za vyzkoušení receptu, ani nevíš, jakou jsi mi udělala radost! :-D:-K Jasně, že jsem ráda, že ti tahle polévka chutnala, :yes: Jsem přímo nadšená. :-K Fotka se ti moc povedla. <3:yes: A navíc, jídlo na bílém talíři vždy vypadá dobře. :yes:;-) Omlouvám se za opožděnou reakci, ale trajdala jsem v tom pěkném počasí po výletech. Tak ti za vyzkoušení a za tu fotku ze srdcena stotisíckrát děkuji a moc zdravím!:-K:-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Přidávám foto - cibulačka, houby, krutonky a trocha čedaru...dobré to bylo

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    casino: Já děkuji za váš komentář! :-D<3:-K Jeden z nejhezčích, které jsem ke svým receptům dostala.:yes: Moc si toho vážím, protože je to váš první komentář, u kterého nemám obavy, jak je myšlen. :-D:-K Jsem šťastná a když jsem šťastná, tak rozhazuji superčíslovky! ;-):-D Děkuji na stotisíckrát za to, ja hezky jste to napsal! :yes::yes: Moc zdravím!:-K:-K

    Odpovědět

  • casino casino

    MamlajdaD:
    Naposledy se vracím k tomuto rcp, resp. k té POMALU dělané cibuli, neb jest zde přecasinováno a je zbytečné tahat palivo do porostu, že :-)
    Dělal jsem cibulový základ pod dýňovou poblívku...
    Cibulka se pomalu dělala sama a já vyřizoval neodkladné telefonáty...
    Po deseti minutách ve mně hrklo a krve by se nedořezal...
    ...ale avšak cibulka si spokojeně pobublávala a byla tak akorát :yes:
    No, poděkoval bych ve vašem stylu :-8 leč patrně by mi věřil málokdo, že to s těmi megačíslovkami myslím vážně, že ;-)
    Tak tedy: DĚKUJI :-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    casino: No, tak ! Ne každý, je večer takový mlsoun, jako vy! Já to myslela tak, že bramborová kaše , máslo ,smetana a na to, ta pomalá cibulka, jako příloha k masu !

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    magdalenka: Ona není cibulka jako cibulka, vždyť víš!;-):-D:-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    Casino: No, no, no! T
    ak se hned nečertěte:-D;-). Myslela jsem inovátor v tom smyslu, že používat pomalu smaženou cibulku na brkaši apod. není běžné, to je cibulka do francouzské cibulačky. A vy to děláte. Myslím tedy tu pomalu smaženou cibulku na brambory. :-8 Takže jste inovátor a basta fidli, že?!:-D:-D:yes: Moc zdravím!:-K:-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    casino: ja som sa teda tiež divila, o čom je reč...:-D

    Odpovědět

  • casino casino

    Jaký inovátor, jaký, jaký?
    Veronika.Hrozna: MamlajdaD:
    Baby:-K
    Vy neděláváte, třeba večer, zemáky od oběda opečené (ohřáté) na podušené cibuli?
    Myslím, že občas to dělá každý:-)
    A to už je jen kousek od brkaše namašlené na talíři, či přímo vymíchané s cibulkou:yes:
    No, třeba si jen špatně rozumíme, že ;-)

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    Veronika.Hrozná::-D:yes: Taky chci zkusit, a jestli to bude dobré i na brkaši, tak bude z casina inovátor!:-D:-D:-D. Dík za komentář a zdravím!:-K:-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    MamlajdaD: Já tuto cibulku požívám do receptu od mé tchýně na Stroganoff. Na brambory mě nenapadla taky. Zkusím !

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    casino: Děkuji za komentář. ;-):-D Nemůžu si pomoct, ale musela jsem se zasmát, jak trefně jste to napsal. Jste pilný jako včelička, tolik práce jste stihl! :yes: No nejsem si jistá, jestli tahle pomalá cibulka je dobrá právě do br. kaše, to jsem nezkoušela. Ale jestli máte pomalý hrnec, doporučuji tuto cibulku dělat v něm. Na webu je na cibulovou polévku z pomaláče celá řada receptů, tady na topkách je nejméně jeden
    https://www.toprecepty.cz/recept/6852-cibulova-pol...
    ale já tento způsob nepoužívám, musela bych si moc přivstat :-((:-D a to není moje hobby. Tak raději dělám cibulku po staru. ;-):-D Mějte se a zdravím! :-K:-K

    Odpovědět

  • casino casino

    MamlajdaD:
    Ještě k té pomalu dělané cibuli:
    Pokud má jeden k dispozici dost plotýnek, pak tento způsob je i časově přijatelný:yes:
    Dnes, než se takřka sama bez míchání cibulka (do brkaše) udělala, tak jsem stihl:
    oloupat, nakrájet a uvařit brambory
    uvařit okurkovou polévku
    naporcovat, osolit, v trojobalu obalit a usmažit půlku šupináče
    připravit špekovou zálivku a udělat hlávkový salát
    prostřít stůl
    Moc a moc děkuji za recept, nejmíň na sto tisíckrát a taky na sto tisíckrát za tu úžasnou cibulku.;-):-8:-D:yes: Moc zdravím! :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    casino: Děkuji za komentář a za vyzkoušení! ;-) Cibuli dělám do cibulačky vždycky pomalu, měla by nejen změknout, ale měla by se i malinko zbarvit do světounce karamalové barvy (při prudší tepelné úpravě se sice také zbarví, ale je to úplně jiná barva a hlavně jiná chuť, ale to asi víte, že?). ;-) Nerozepisovala jsem to, protože této polévce chuť dají hlavně houby. Ta inovace s bramborami je docela vtipná, také si některé recepty přizpůsobuji podle svojí potřeby a o použití nebo nepoužití nějakého koření bych řekla totéž (zde muškát. květ). ;-):-8. Opravdu děkuji za vyzkoušení. :yes: (Škoda, že nefotíte:-8).
    A s těmi bramborami jste tedy nedopadl právě nejlíp:-((, to je mi líto. Já bych byla asi pěkně vytočená! Zdravím!:-K:-K

    Odpovědět

1 2

Zapomněl/a jsem heslo