Vepřová kotletka s jemnou křenovo-okurkovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenOmyté maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme. Z omytého citrónu si seřízneme proužky nebo plátky na ozdobu. Okurky oloupeme a slupky ponecháme stranou a dužinu jemně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Omyté maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme. Z omytého citrónu si seřízneme proužky nebo plátky na ozdobu. Okurky oloupeme a slupky ponecháme stranou a dužinu jemně…
Jelení kýtu očistíme, odblaníme, osolíme, posypeme rozdrceným kořením a necháme 2 dny v chladnu uležet . Maso osušíme papírovou utěrkou, nakrájíme na plátky,…
Králičí hřbety jsem vykostil, osolil, opepřil a natřel hořčicí. Posypal rozmarýnem a zabalil do slaniny. Pak zavázal provázkem. Na rozpálenou pánev dáme olej, máslo,…
Nejříve si maso opepříme a poté ho potřeme směsí z obou hořčic.Pak maso zprudka orestujeme na oleji a přidáme rozškvařenou pokrájenou slaninu a na kolečka …
Příprava v tlakovém hrnci (papiňáku): Na oleji z obou stran orestujeme hovězí líčka. Přidáme očištěnou zeleninu, pokrájenou na větší kousky, podlijeme vodou a vínem.…
Játra opláchneme a namočíme na noc do mléka. Druhý den jatra osušíme, potřeme slabounce pikantní hořčicí, posypeme pepřem a potřeme kořenovou směsí, kterou jsme si…
Zaječí maso omyjeme a rozdělíme na menší kousky. Pórek a mrkev nakrájíme na kolečka, cibuli na půlkolečka. Smícháme ocet, vodu a víno, přidáme zeleninu, celé koření a 10…
Z uvedených surovin uvaříme nálev a necháme vychladnout. Cukety oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jadřince a na jemno nastrouháme. Osolíme a necháme odstát, aby se cuketa…
Játra očistíme a nakrájíme. Cibuli a česnek nakrájíme na kousky. Rozpustíme sádlo a přidáme škvarky,. Po krátkém opečení přidáme cibuli s česnekem.Až cibule zpění,…
Omyté a soušené hovězí plátky masa jemně naklepeme, ze stran nařízneme, potřeme ostřejší hořčici a poté potřeme prejtem, na který vložíme kousek pórku a kousek…
Na sádle zpěníme jednu cibuli. Následně ji dáme bokem na talířek. Ve stejném kastrůlku restujeme nakrájený celer, petržel a mrkev (můžeme ještě přidat trošku sádla).…
Nejdříve si připravíme srdíčka. Ze srdíček odstraníme blanky, tuk a pak je důkladně propláchneme, až do chvíle, dokud nebude voda úplně čirá a pak srdíčka osušíme. Poté…
Kuřecí čtvrtky očistíme, osolíme, opepříme a opečeme na části másla. Maso přeložíme do pekáče. Na pánvi opečeme kostičky slaniny a cibule. Opečenou slaninu s cibulí,…
Nejprve si uvaříme jazyky doměkka ve slané vodě s pepřem, jalovcem, cibule a bobkového listu. Při vyndání jazyky očistíme (svlékneme) a nakrájíme na plátky. Cibuli si…
Prísady na marinádu dáme do hrnca a zvaríme. Necháme vychladnúť. Potom do nej vložíme celé stehno a dáme 4–5 dní do chladu marinovať. Každý deň mäso otočíme.Pripravené…
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme - okraje nenařezáváme! Mleté maso si v misce pečlivě smícháme s vínem, jemně nakrájenou cibulí a česnekem, kořením a troškou…
Rozkrájíme cibuli na středně velké kousky, cibuli rozprostřeme do mísy, na to přidáme nakrájené kotlety na nudličky/kousky dle chuti v jedné vrstvě. Nudličky potřeme…
Maso si necháme nasekat na stejné kusy. Osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém másle ze všech stran dohněda. Přidáme celer, mrkev, petržel a cibuli, které jsme…
Nejdříve kuře rozporcujeme, omyjeme je a osušíme. Poté je potřeme rozmíchanou směsí ze zeleninového základu a červené paprikové pasty. Cibulku nakrájíme nadrobno a na…
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, vmícháme hořčici a necháme uležet.Mezitím nakrájíme cibuli a špek nadrobno a vhodíme na rozpálené sádlo, restujeme dozlatova…
Stehýnka kuchyňsky upravíme, posypeme směsí z uzené papriky, kurkumy a soli. V hlubší nádobě, která je vhodná i na pečení, necháme rozpustit máslo, orestujeme dozlatova…
Maso osolíme, opepříme, přidáme česnek, harissu, dijonskou hořčici. Kapustě otrháme listy, vykrojíme košťál. Dáme spařit do vroucí osolené vody na 5 minut. Jak jsou…
Namoč houby do vody. Nakrájej rohlik na kostičky, nech vokorat v troubě. Na másle s trochou oleje zezlátni cibulku.Nakrájej zeleninu na kostičky. Zeleninu, citron a…
Králík vyžaduje dokonalou přípravu, aby byl šťavnatý. V tomto receptu se stehna pečou v bylinkovém rozvaru, který zachová jejich křehkost a šťavnatost. Na talíři je pak…