Smažené nudle se sojovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenNudle: Nudle povaříme ve vroucí vodě 2 minuty poté přecedíme a propláchneme vodou. Na rozpáleném oleji začneme smažit nudle za stálého míchání přihodíme vajíčko.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nudle: Nudle povaříme ve vroucí vodě 2 minuty poté přecedíme a propláchneme vodou. Na rozpáleném oleji začneme smažit nudle za stálého míchání přihodíme vajíčko.…
Vše si nakrájíme na požadovanou velikost. Nejlepší je pánev Wok, když není, nevadí, použijeme, jakou máme. Nejdříve dáme nakrájenou cibuli a chvilku opékáme, poté…
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme na kostičky pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit naklepané, osolené a opepřené plátky masa, které jsme po stranách nakrojili,…
Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se při tepelné úpravě nekroutily.Cibuli osmažíme dosklovata a na ni dáme z obou stran osmažit…
Maso pokrájíme na plátky nebo kostky, osolíme, opepříme, posypeme dle chuti kmínem a zaprášíme houbovou drtí. Množství houbové drti záleží na naší chuti a druhu…
Játra očistíme, nakrájíme na kousky a řádně propláchneme. Špek a cibuli nakrájíme na drobno.Do kastrolu dáme vyškvařit nakrájený špek, přidáme cibuli a necháme trochu…
Hovězí maso dle vlastního výběru pokrájíme na větší kostky, opepříme a promícháme s hořčicí. Takto připravené maso necháme odležet alespoň dvě hodiny, nejlépe však v…
Silnější vepřové plátky, námi vybraného vepřového masa opatrně prokrojíme a vytvoříme do nich hluboké kapsy, které naplníme připravenou houbovou smaženicí, pevně…
Čočku přebereme, propláchneme a namočíme do studené vody nejméně na 2 hodiny. Potom ji v té vodě přivedeme k varu a povaříme 3-4 minuty. Čočku slijeme, nalijeme na ni…
Vše dáme do pomalého hrnce.Vaříme na stupni 1 pět hodin.
Očištěné, omyté a nakrájené houby dáme vařit do hrnce (můžeme přidat trošku octa). Krátce povaříme, houby scedíme přes sítko a řádně propláchneme studenou vodou. Hrnec…
Brambory nakrájíme na malé kostičky a uvaříme v zeleninovém vývaru. Vedle si na kousku másla zesklovatíme cibuli, pak přidáme trochu hl. mouky a uděláme jíšku, kterou…
Ledvinky si očistíme a vykrájíme, jak jsme zvyklí, nakrájíme je na plátky a hodně vypláchneme v horké vodě a necháme je okapat. Do kastrolu dáme olej a na něm osmahneme…
Na oleji zpěníme cibulku. Pak přidáme namačkaný česnek a promícháme, dokud česnek neuvolní svou vůni. Pak přidáme okořeněné maso, orestujeme a zalijeme vývarem. Dusíme.…
Kuřecí maso očistíme, mírně osolíme a okořeníme z obou stran. Rozkrájíme každý plátek na 3 kousky, pokapeme olejem a dáme do uzavíratelné misky. Maso v uzavřené misce…
Na rozpáleném sádle restujeme nakrájená játra spolu se slaninou.Když je slanina sklovitá, přidáme chilli omáčku. Přilijeme vodu, chvíli vaříme a zahustíme jíškou. Ještě…
Kroupy propláchneme vodou a dáme vařit do vývaru nebo lehce osolené vody.Celer nakrájíme na menší kousky a mrkev nastrouháme nahrubo. K téměř měkkým kroupám přidáme…
Poctivá fazolová polévka je velmi oblíbenou polévkou a s kouskem pečiva ji můžeme podávat i jako hlavní chod. Obzvlášť, pokud do ní přidáme kousek voňavé klobásy nebo…
Dokonale vychucený guláš je českou klasikou, kterou neodmítne snad nikdo. Vyzkoušejte také tuto verzi, ve které najdete kombinaci libového bůčku, rajčat a světlého piva.…
Toto jídlo hraje na talíři všemi barvami a láká k ochutnání. Dušené kousky křehkého vepřového masa podávané s nakrájenou zeleninou provoněnou špekem si oblíbí i ti, kdo…
Hledáte inspiraci na rychlý oběd? Pak je tento recept pro vás jako stvořený. Restované vepřové nudličky z kýty, na žampionech a okurkách, zvládnete připravit během…
Ochutnejte toto jednoduché a výborné jídlo. Zelné závitky plněné šťavnatým mletým masem uvaříte doměkka v jednoduché omáčce z rajčatového protlaku. Jako přílohu…
Rychlá rybí polévka se zeleninou a vejcem se hodí pro všechny příležitosti. Pokud si ji však chcete dopřát ve sváteční verzi, můžete do každé porce polévky vložit jedno…