Tchýnin Slovenský guláš
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájejte na kostky cca 3x3 cm. Cibuli nakrájejte na kostičky. Na sádle restujte cibuli do světle hnědé. Vložte maso a za častého míchání nechte dusit. Přihoďte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso nakrájejte na kostky cca 3x3 cm. Cibuli nakrájejte na kostičky. Na sádle restujte cibuli do světle hnědé. Vložte maso a za častého míchání nechte dusit. Přihoďte…
Poctivá fazolová polévka je velmi oblíbenou polévkou a s kouskem pečiva ji můžeme podávat i jako hlavní chod. Obzvlášť, pokud do ní přidáme kousek voňavé klobásy nebo…
Sušené švestky naložíme asi na hodinu do bílého vína.Maso osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka ho na rozpuštěném másle opečeme.Podlijeme bílým vínem ve…
Dokonale vychucený guláš je českou klasikou, kterou neodmítne snad nikdo. Vyzkoušejte také tuto verzi, ve které najdete kombinaci libového bůčku, rajčat a světlého piva.…
Tento tradiční řecký koláč známý také jako spanakopita, je lahodný a aromatický pokrm, který kombinuje křupavé listové těsto s bohatou náplní z čerstvého špenátu, sýra…
Recept na netradiční guláš, jehož hlavní surovinou jsou vařené vepřové kůže, je pro všechny, kteří si libují v tučném mase, ovarech a zabijačkách. Obsahuje spoustu…
Zeleninové polévky můžeme připravit z různých druhů zeleniny, které propojí své chutě. Do základu této polévky patří třeba i brokolice nebo kapustičky. Vše dokonale…
Máte chuť na kousek dobrého šťavnatého masa? Pak ochutnejte tyto vepřové závitky. Skrývá se v nich lahodná náplň z mletého hovězího masa a klobásy. Pokrm podávejte s…
Hovězí maso volíme dle vlastního výběru a vlastní chuti. Lépe je vybrat kus, který je kompaktní a vyšší. Do masa uděláme ostrým nožem s úzkou delší čepelí otvory pro…
Víkendový oběd by měl být pořádně sytý a plný chutí. Dušené vepřové maso na slanině s lahodnou omáčkou s medvědím česnekem podávejte nejlépe s rýží, knedlíkem nebo noky.…
Ať už na masové kapsy zvolíte jakýkoliv druh masa, důležité je, aby maso zůstalo krásně šťavnaté. Krůtí kapsy se špenátem, mozzarellou a sušenými rajčaty toto rozhodně…
Vyzkoušejte netradiční zpracování hlávkového salátu do chutné zeleninové polévky. Díky jemné chuti si získá i děti a když ji doplníte křupavými krutonky, jen se po ní…
Lehký oběd plný chuti a barev potěší nejen příznivce zdravého stravování. Jemně kořeněné maso se skvěle doplňuje s nasládlou zeleninou, která si zachovává křehkost a…
Na sádle vyškvaříme bůček, pak přidáme cibuli a osmahneme do růžova. Srdce dáme na základ a restujeme pár minut, dokud se nezatáhne a zároveň přidáme pepř, jalovec,…
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Cibuli usmažíme na oleji do růžova, přidáme maso nakrájené na malé kostičky a za stálého míchání ho krátce opečeme. Přidáme…
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme na nudličky pokrájené osolené a opepřené maso a koření. Smažíme dozlatova za občasného…
Nejdříve dáme vařit hovězí žebírko s bobkovým listem, pepřem a novým kořením. Osolíme. Když je maso měkké, scedíme, maso přendáme na pekáček a necháme v troubě opéct…
Na trošce oleje zpěníme cibulku. Na cibulku přidáme rozmačkané vepřové maso z konzervy, osolíme, opepříme, přidáme kari a chvilku orestujeme. Zalejeme 1/2 až 3/4 litrem…
Ledvinky si očistíme a vykrájíme, jak jsme zvyklí, nakrájíme je na plátky a hodně vypláchneme v horké vodě a necháme je okapat. Do kastrolu dáme olej a na něm osmahneme…
Dušená vepřová krkovice, v kombinaci s uzeným masem a kedlubnami, je perfektním obědem, který spolehlivě zasytí. Můžeme jej podávat s jakoukoliv bramborovou přílohou,…
Plát vepřového masa naklepeme přes fólii. Pokud nemáme plát masa silný, naklepávat nemusíme. Osolíme, opepříme z obou stran.Tučnější mleté maso dáme do mísy, přidáme…
Nakrájíme cibuli nahrubo, zpěníme, přidáme nakrájene maso na kostky, přidáme koření a orestujeme.Přidáme vodu a vaříme do změknutí masa.Před dokončením přidáme masox,…
Cibuli pokrájíme na kostičky a osmažíme na sádle či oleji dozlatova. Přidáme na kostičky pokrájené, osolené a opepřené maso (dle vlastního výběru) a za občasného…
Kotlety (mohou být i s kostí) naklepeme, po stranách nakrojíme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a obalíme v hladké mouce.Cibuli pokrájíme a na oleji osmažíme lehce…