Kachní plněná roláda
Recept ještě nebyl hodnocenPokud chceme připravit kachnu pro více strávníků, pak je ideální volbou z ní udělat roládu. Kuřecí játra a uzené maso dodají roládě na objemu a ještě vylepší její chuť.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud chceme připravit kachnu pro více strávníků, pak je ideální volbou z ní udělat roládu. Kuřecí játra a uzené maso dodají roládě na objemu a ještě vylepší její chuť.…
Pokud si chcete práci na svatomartinském menu trochu usnadnit, máme pro vás skvělý recept. Příprava je velmi snadná, zelí se naplní přímo do útrob kachny a peče se…
Kachnu omyjeme a osušíme. Jablka, zázvor, tymián a bobkový list promícháme a touto směsí naplníme bříško. Otvor spíchneme jehlami na ptáčky, nebo zašijeme. Kachnu…
Kačenu nejlépe den předem nasolíme a okmínujeme. Další den ráno začneme péct. Já peču 3 hodiny na 150 - 160 stupňů, podlévám vodou a červeným vínem, přidám masox,…
Očištěnou, omytou kachnu zbavím zbytků peříček („ošpence“), odříznu letky a seříznu kůži na krku. Vnitřek kachny osolím a naplním pokrájenou cibulí, pokrájeným…
Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle dorůžova. Přidáme pár kapek octa, a zalijeme vývarem(asi půl litru). Dále přidáme několik…
Dlouze pečená, voňavá kachna se zlatavou křupavou kůrčičkou, plněná dobře ochucenou nádivkou s uzeným masem a kopřivami, se skvěle hodí k nedělnímu obědu. Podáváme ji s…
Kachnu očistíme a potřeme solí a kmínem, necháme odležet přes noc(moje babička potírala kachnu cukrovou vodou a také byla báječná).Dáme péci na mřížku na max, aby se…
Půlku kachny prosolíme, posypeme kmínem. Jablka oloupeme a pokrájíme na osminky. Cibuli nasekáme v sekáčku nadrobno. Kachnu hustě potřeme nasekanou cibulí.Vložíme do…
Dvě hodiny před tím, než začneme kachnu péct, ji vyndáme z lednice, aby měla pokojovou teplotu. Nadrobno pokrájíme jablka a cibuli, stejně tak i očištěnou rebarboru. …
Kachnu důkladně očistíme a dobře osolíme na povrchu i uvnitř. Takto připravenou ji necháme přes noc odležet.Rohlíky nebo žemle nakrájíme na kostičky a necháme nasucho…
Pečená kachna se řadí spíše mezi ta svátečnější jídla. Její příprava však není nikterak náročná, stačí ji dobře nakořenit, třeba solí a tymiánem, a také potřít medem,…
Kachna na pomerančích má svůj původ v italské Florencii a datuje se do doby, kdy byly metody uchování masa ještě v plenkách. Ke konzervaci se kromě soli využívaly právě…
Sádlo vyškvaříme, škvarky vytáhneme. Z kachny stáhneme kůži, naporcujeme ji na díly, vložíme do hrnce i s kostmi. Zalijeme sádlem a vínem, aby maso bylo úplně potopené,…
Kačenu, nejlépe domácí;-), rozpůlíme, opereme, ze všech stran osolíme a dáme na noc do lednice. Česnek očistíme, utřeme, přidáme med, víno a promícháme. Marinádou…
Kuře vykostíme aby byl plát,solíme,pomažeme hořčicí,poklademe anglickou slaninou,párkem,vejce usmažíme a dáme také na maso.Umotáme roládu a upečeme.Kachnu vykostíme tak…
Naporcujeme kachnu (stehna, křídla jako paličky, vyloupneme prsa od kosti i s kůží ).Kůži na prsou mírně nařízneme, ale neprořízneme a vše důkladně nakořeníme solí,…
Kachnu očistíme a zvenku i zevnitř dobře prosolíme. Břišní dutinu naplníme drceným tymiánem. Omytá jablka přepůlíme a cca 3 - 4 půlky jablek vložíme do dutiny břišní -…
Kachnu omyjeme a naporcujeme. Sůl promícháme s drceným badyánem, kmínem, zázvorem a potřeme kachnu ze všech stran. Pak naskládáme do porcelánové mísy, přidáme pórek na…
Kachnu vykostíme, prsa a stehna naložíme do marinády.Pomeranče vymačkáme a přidáme sójovou omáčku, rybí omáčku, podrcený pepř, podrcený česnek a tymián.Necháme 24 hodin…
Kachnu vykostíme, plát položíme kůží dolů, osolíme, opepříme, posypeme zázvorem. Zelí vymačkáme, přidáme nakrájenou cibuli a oloupané nastrouhané jablko. Promícháme a…
Kachnu rozdělíme na porce, důkladně nasolíme, potřeme olejem s kořením a necháme v chladu 3 dny proležet.Před uzením porce necháme okapat a udíme podle velikosti porcí…
Při cestě z práce zakoupíme půlku kachny(chlazené). Doma ji trošku opláchneme a zbavíme "nečistot". Posolíme ji a pokmínujeme. Ihned dáme péct na 120stC-prvních 1,5hod.…
Stačí kachnu osolit, okmínovat, bez podlévání zavřít do pekáče, přiklopit, vsunout do trouby vyhřáté na 120 stupňů a 6 hodin si jí nevšímat.Připravíme dušené zelí. Na…