Staročeská kachna s knedlíkem a se zelím
Recept ještě nebyl hodnocenKachnu omyjeme, osolíme, okořeníme cca 2 lžičkami Staročeského koření - nešetřete, aby byla kachna krásně provoněná kořením, dáme koření i dovnitř.Jablko omyjeme a tak,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kachnu omyjeme, osolíme, okořeníme cca 2 lžičkami Staročeského koření - nešetřete, aby byla kachna krásně provoněná kořením, dáme koření i dovnitř.Jablko omyjeme a tak,…
Dlouze pečená kachna se zlatavou křupavou kůrčičkou, plněná dobře ochucenou nádivkou s uzeným masem a kopřivami, se skvěle hodí k nedělnímu obědu. Podáváme ji knedlíkem…
kachnu posolíme, posypemem tymiánem a potřeme medem, podlijeme a dáme péci...pečeme pozvolna asi 1,5hodiny a mezitím podléváme výpekem a sem tam potřeme medem.Podáváme s…
Kachnu očistíme a zvenku i zevnitř dobře prosolíme. Břišní dutinu naplníme drceným tymiánem. Omytá jablka přepůlíme a cca 3 - 4 půlky jablek vložíme do dutiny břišní -…
Půlku kachny prosolíme, posypeme kmínem. Jablka oloupeme a pokrájíme na osminky. Cibuli nasekáme v sekáčku nadrobno. Kachnu hustě potřeme nasekanou cibulí.Vložíme do…
Kachnu omyjeme a naporcujeme. Sůl promícháme s drceným badyánem, kmínem, zázvorem a potřeme kachnu ze všech stran. Pak naskládáme do porcelánové mísy, přidáme pórek na…
1/2 kachny obereme od kosti, přidáme k mírně (cca 2 minuty) restovaným játrům předem pokrájeným na malé kousky a k cibulce osmažené na kachním sádle, které jsme předem…
Kachnu vykostíme, prsa a stehna naložíme do marinády.Pomeranče vymačkáme a přidáme sójovou omáčku, rybí omáčku, podrcený pepř, podrcený česnek a tymián.Necháme 24 hodin…
Kachnu rozdělíme na porce, důkladně nasolíme, potřeme olejem s kořením a necháme v chladu 3 dny proležet.Před uzením porce necháme okapat a udíme podle velikosti porcí…
Stačí kachnu osolit, okmínovat, bez podlévání zavřít do pekáče, přiklopit, vsunout do trouby vyhřáté na 120 stupňů a 6 hodin si jí nevšímat.Připravíme dušené zelí. Na…
Kachnu osolíme tak, že sůl důkladně vetřeme do masa, okořeníme pepřem, tymiánem, kmínem a přelijeme medem. Vložíme do pekáče, podlijeme vínem, vodou a necháme přes noc…
Zelí omyjeme a nastrouháme. Dáme do hrnce, osolíme a přidáme kmín. Uvaříme do měkka. Zvlášť na pánvičce osmažíme cibuli s na malé kostičky nakrájenou slaninou. Přidáme k…
Kačenu, nejlépe domácí;-), rozpůlíme, opereme, ze všech stran osolíme a dáme na noc do lednice. Česnek očistíme, utřeme, přidáme med, víno a promícháme. Marinádou…
Jelikož mám mizernou troubu, tak mám na kachnu fígl a to takový: rozporcuju ji na 4 díly a dám na 2 hodky vařit se všemi ingrediencemi krom kmínu a medu. Pak ji přeložím…
Králíka i kachnu potřeme solí, bohatě pokmínujeme, naskládáme tak, aby porce králíka byla vždy alespoň částečně „pod dozorem“ (zakryta) porcí kachny. Dáme do pekáče,…
Kachnu rozporcovat na stehna, křídla a prsa tak, aby zůstal skelet. Z toho je fajn vývar.Veškerou kůži a tuk ořezat, nechávám jen trochu kůže.Cibuli, česnek a anglickou…
Na rozpáleném slunečnicovém oleji zesklovatíme na kostičky nakrájenou bílou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené papriky, osolíme, přidáme kurkumu. Po chvilce přidáme…
Kachnu omyjeme, naporcujeme, osušíme a naskládáme na pekáč. Dobře posypeme solí, kmínem a majoránkou.Mezi jednotlivé kousky masa vsuneme rovnoměrně bobkový list a…
Omytou a osušenou kachnu důkladně posypeme solí a kmínem a to i zevnitř.Kachnu položíme do pekáče, nepodléváme a přikrytou pečeme na 120 °C cca 2 hodiny.Poté vytáhneme a…
Šťavnatá kachna, pečená na víně s jablky, je ideálním pokrmem pro sváteční dny nebo zvláštní příležitosti. Krásně rozpadající se maso podávané s dvěma druhy knedlíků a…
Kachnu důkladně opláchneme studenou vodou a vložíme do pekáče. Jemně můžeme vymazat špetkou másla. Dno pekáče vyplníme cibulkou, kachnu mírně osolíme a pokmínujeme a…
Kačenu omyjeme osušíme nasolíme, okmínujeme. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky smýcháme se sušenými švestkami a rozmarýnem. Směsí naplníme kačenu otvor…
Kuře vykostíme aby byl plát,solíme,pomažeme hořčicí,poklademe anglickou slaninou,párkem,vejce usmažíme a dáme také na maso.Umotáme roládu a upečeme.Kachnu vykostíme tak…
Kachnu naporcujeme, na stehna a prsa. Kůži nařízneme do mřížky a na rozpálenou pánev s nepřilnavým povrchem rozložíme nasolené a napepřené porce kachny, kůží dolů. …
Přidáno před 57 minutami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Masopustní škvarková bábovka je krásně vláčná a voní rumem a perníkovým kořením. Takhle snadno se navíc dělá
Arabský rýžový puding meghli voní skořicí a anýzem a skvěle chutná posypaný oříšky a kokosem
Peče celá země: Kobližky musí být pěkně dozlatova. Jak na to a čím je naplnit a dozdobit?