Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trhaná kachna / husa se zelím a bramborovými noky

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min

40 min (40 min příprava)

23. 2. 2018 18:26

Suroviny

Porce: 2 - 3

Nutriční hodnoty

Energie5 120 kJ / 1 224 kcal
Bílkoviny48,46 g
Tuky36,41 g
Vláknina16,78 g
Cholesterol 371 mg
Sodík 370 mg
Sůl0,77 g
Sacharidy167,16 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

recepty73

24. 2. 2018 10:08

...děkuji všem za milé komentáře:-K ...je vidět, že minulost v nás všech zanechala velmi podobné stopy;-):-K:-D

Dajda

23. 2. 2018 20:38

casino: Říkalo se tomu slejšky a myslím, že by dnes naše maminky - v mém případě to byla babička - popoháněl pro týrání zvířat nejen Brusel, ale i místní ochránci zvířat! :-D:-D Nešlo jen o játra, ale také o spoustu sádla, kterou taková husička oplývala. Tím se naši předkové krmili a rozhodně neměli takové problémy s arteriosklerózou, diabetem a všemi těmi civilizačními mrchami jako my dnes.:-//

casino

23. 2. 2018 19:48

Dajda: Eja57:
No, doufám že mě neroztrháte...;-) leč aby té nostalgie tady nebylo málo:
Vzpomínám, jak moje rodička dlábila ty dlouhokrké ptáky mezi koleny a cpala je čímsi podobným, jen co se do nich vešlo:-D Dnes by ji "Brusel" pohnal před soud :-((
Ale ta játra potom, ta prý byla jedna báseň:yes: Škoda jen, že tehdy mi byla upřena...;-(

Simona Skolakova

23. 2. 2018 19:13

Tak toto jídlo máme z kachny/husy/nejraděj ;-)na to se vždy druhý den moc těšíme;-)

Eja57

23. 2. 2018 19:03

Tohle je hodně vymakaný recept....:-K
Ale ono většinou zbyde od každého trochu....s láskou vzpomínám na pondělní obědy u babičky před skoro půl stoletím - do pekáče nakrájené zbytky všeho z nedělního oběda, knedlí, zelí, zbytky masa, chvíli v troubě....mana nebeská...

Dajda

23. 2. 2018 18:56

To jsem ráda, že ještě někdo nazývá tuhle tradiční českou přílohu noky, nikoliv gnochi, jak je teď módou! U nás doma se tyhle malé bramborové knedlíčky smíchané se zelím dělaly, co moje paměť sahá. A třeba právě ke kachně nebo k huse. Když jsem bydlela na koleji, vozila jsme si je v ešusu. S mojí spolubydlící jsme je přímo milovaly.<3 Za oknem v chladu vydržely klidně půl týdně, a to pak byly ještě lepší. Jen ten ešus, ve kterém se ohřívaly, nechtěl nikdo mýt.:-((

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: trhaná pečená kachna zbytky pečené kachny zbytky z husy co z husou kdyz zbyde kdyz zbyde kachni maso bramborové noky a pecena husa co se zbytky kachny kachna s noky co se zbytky pečené kachny kachna a gnocci vařená husa kachna zbytky jak udelat kysane zeli k huse bramborové noky ke kacene zbytky kachny s knedlikem recept na kachnu maso z kachny-zbytky zbytek kachny co s tim pečena kachna s noky kachna-recept

Suroviny: kachna, brambory, sůl, vejce, brambory, cibule, olej, sůl, cukr

TopRecepty.cz

Trhaná kachna / husa se zelím a bramborovými noky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MPy5