Placky s kachním masem
Recept ještě nebyl hodnocenNa rozpáleném slunečnicovém oleji zesklovatíme na kostičky nakrájenou bílou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené papriky, osolíme, přidáme kurkumu. Po chvilce přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na rozpáleném slunečnicovém oleji zesklovatíme na kostičky nakrájenou bílou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené papriky, osolíme, přidáme kurkumu. Po chvilce přidáme…
Kachnu osolíme na povrchu i uvnitř. Jablka nakrájíme na čtvrtky (bez jádřinců), cibuli nakrájíme na větší kusy a smícháme s jablky. Touto směsí kachnu naplníme a…
Kachnu omyjeme, uvnitř trup mírně osolíme, opepříme a vložíme kousky jablka bez jádřince, bobkové listy, nakrájenou cibuli a česnek.Poté kachnu po obou stranách posypeme…
Osolenou kachnu upečeme v troubě dozlatova (přeléváme šťávou).Na sádle osmahneme cibuli, přidáme nakrouhané zelí, bobkový list a kmín, podusíme, ochutíme octem, cukrem,…
Maso zvěřiny je velmi ceněné pro své nutriční hodnoty. Příprava je sice obvykle trošku pracná a delší, ale moderní spotřebič, jakým je pomalý hrnec, vám pomůže.…
Aromatické kachní maso výborně ladí se sladkou chutí ovoce. Osvědčenou klasikou je kombinace s hruškami. K dokonalosti ji v tomto receptu přivedeme přidáním kešu ořechů…
Zvěřina neodmyslitelně patří k podzimu. Má specifickou chuť i texturu, proto jí vyhovuje i intenzivní voňavé koření. Prsa divoké kachny jsou v úpravě sous-vide opravdová…
Kachní maso je tučnější, ale velice lahodné. Při pečení kachny to vůbec nemusíme přehánět s kořením. Bohatě postačí kachnu nasolit, přidat tymián, pepř, kmín a za…
Svatomartinské hodování se blíží a k tradičnímu menu neodmyslitelně patří pečená husa či kachna. Vyzkoušejte verzi pečené kachny s jablky a pomeranči. Díky přidanému…
Šťavnatá kachna, pečená na víně s jablky, je ideálním pokrmem pro sváteční dny nebo zvláštní příležitosti. Krásně rozpadající se maso podávané s dvěma druhy knedlíků a…
Zlatavě upečená kachna s nádivkou ze sladkých švestek a šťavnatých jablek provoní celou kuchyni a promění oběd ve slavnostní událost. Tradiční kombinace chutí, která…
Sváteční polévka: očištěné a omyté droby, ořez a letky z kachny vložím do hrnce se studenou vodou. Do vody přidám cibuli, česnek, nové koření, bobkový list, pepř a…
Kachnu důkladně opláchneme studenou vodou a vložíme do pekáče. Jemně můžeme vymazat špetkou másla. Dno pekáče vyplníme cibulkou, kachnu mírně osolíme a pokmínujeme a…
Jelikož mám mizernou troubu, tak mám na kachnu fígl a to takový: rozporcuju ji na 4 díly a dám na 2 hodky vařit se všemi ingrediencemi krom kmínu a medu. Pak ji přeložím…
Králíka i kachnu potřeme solí, bohatě pokmínujeme, naskládáme tak, aby porce králíka byla vždy alespoň částečně „pod dozorem“ (zakryta) porcí kachny. Dáme do pekáče,…
Česnek utřený se solí smícháme se stejnou hromádkou šalvěje. Kachnu na tučných místech popícháme vidličkou, aby při pečení "pustila" sádlo.Pak buď celou nebo porce…
Kachnu zbavíme trupu cez zadný otvor, dobrým skalpelom. Pri krku otvor zašijeme a kachnu nasolíme zvnútra aj z vonku. Zostanú na nej 4 kosti, 2 na krídlach a 2 na…
Kachní čtvrtky posypeme paprikou, kmínem a osolíme, zprudka opečeme z obou stran a podlijeme trochou vody. Dusíme do měkka. Před dodušením oloupeme jablka, nakrájíme na…
Cibulky nakrájíme nadrobno, vložíme do hlubšího pekáče. Jablka očistíme, zbavíme jadřinců a nakrájené na půlměsíčky vložíme do kachny. Kachnu omyjeme, osušíme, osolíme,…
Kachnu osolíme a dáme na másle péct do trouby. Když je téměř upečená, vyndáme ji a dáme do jiného kastrolu společně se slaninou, nakrájenou na kostičky.podlijeme vývarem…
Kachnu rozporcovat na stehna, křídla a prsa tak, aby zůstal skelet. Z toho je fajn vývar.Veškerou kůži a tuk ořezat, nechávám jen trochu kůže.Cibuli, česnek a anglickou…
Kachnu omyjeme, osušíme, zvenku i zevnitř dobře osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Na pekáček přidáme pokrájené jablko na čtvrtiny a pokrájenou červenou cibuli…
Cibuli nastrouháme na jemno, česnek rozetřeme, dáme do mističky, přidáme mletý kmín, mletý pepř, sůl a prošleháme. Kachnu očistíme a papírovými utěrkami osušíme do sucha…
Kachnu omyjeme, řádně prokmínujeme a prosolímeDáme do zapékací mísy a podlijeme červeným vínem a pivem - většinou padne tak půl lahve piva i vína, pekla jsem pouze…