Kachna plněná jalbky
Recept ještě nebyl hodnocenCibulky nakrájíme nadrobno, vložíme do hlubšího pekáče. Jablka očistíme, zbavíme jadřinců a nakrájené na půlměsíčky vložíme do kachny. Kachnu omyjeme, osušíme, osolíme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibulky nakrájíme nadrobno, vložíme do hlubšího pekáče. Jablka očistíme, zbavíme jadřinců a nakrájené na půlměsíčky vložíme do kachny. Kachnu omyjeme, osušíme, osolíme,…
Pečená kachna nemusí být žádná věda. Pečte ji pomalu, při nižší teplotě a výsledkem vám bude šťavnaté a rozpadající se maso. Pokud máte rádi křupavou kůrčičku,…
Kačenu omyjeme osušíme nasolíme, okmínujeme. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky smýcháme se sušenými švestkami a rozmarýnem. Směsí naplníme kačenu otvor…
Kachnu očistíme a zvenku i zevnitř dobře prosolíme. Břišní dutinu naplníme drceným tymiánem. Omytá jablka přepůlíme a cca 3 - 4 půlky jablek vložíme do dutiny břišní -…
Kachnu omyjeme a naporcujeme. Sůl promícháme s drceným badyánem, kmínem, zázvorem a potřeme kachnu ze všech stran. Pak naskládáme do porcelánové mísy, přidáme pórek na…
Kachnu vykostíme, prsa a stehna naložíme do marinády.Pomeranče vymačkáme a přidáme sójovou omáčku, rybí omáčku, podrcený pepř, podrcený česnek a tymián.Necháme 24 hodin…
Kachnu omyjeme, osušíme, zvenku i zevnitř dobře osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Na pekáček přidáme pokrájené jablko na čtvrtiny a pokrájenou červenou cibuli…
Kachnu omyjeme, řádně prokmínujeme a prosolímeDáme do zapékací mísy a podlijeme červeným vínem a pivem - většinou padne tak půl lahve piva i vína, pekla jsem pouze…
Kachnu nebo husu, kterou jsme pekli například k nedělnímu obědu a celou ji nedojedli, použijeme k výrobě tohoto rychlého pokrmu. Maso obereme od kostí a natrháme na…
1-Mnozstvo nepridavam lebo kazdy si urobi kolko chce plus sa daju pouzit zvysky pecenej kacky . My sme kupili polku pekinskej kacky ktorej maso som nakrajal na kusky …
Nejdříve připravíme nádivku. Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na másle, přidáme arašídy a osmahneme mírně dorůžova. Necháme vychladnout. Kuřecí prsíčko nakrájíme…
Příprava: Kachnu vykostíme (kdo umí vykostit kuře, tak s tím nemá problém): Kachnu otočte prsy na prkénko a rozřízněte po páteři. Pak pomocí krátkého nože oddělíme…
Aromatické kachní maso výborně ladí se sladkou chutí ovoce. Osvědčenou klasikou je kombinace s hruškami. K dokonalosti ji v tomto receptu přivedeme přidáním kešu ořechů…
Pečená kachna se řadí spíše mezi ta svátečnější jídla. Její příprava však není nikterak náročná, stačí ji dobře nakořenit, třeba solí a tymiánem, a také potřít medem,…
Svatomartinské hodování se blíží a k tradičnímu menu neodmyslitelně patří pečená husa či kachna. Vyzkoušejte verzi pečené kachny s jablky a pomeranči. Díky přidanému…
Pokud toužíte po krásně lesklé kůrčičce, omamné vůni a měkounkém kachním mase, naplňte kachnu jablky, švestkami a nezapomeňte na tymián. Maso během pečení potírejte…
Sváteční polévka: očištěné a omyté droby, ořez a letky z kachny vložím do hrnce se studenou vodou. Do vody přidám cibuli, česnek, nové koření, bobkový list, pepř a…
Jelikož mám mizernou troubu, tak mám na kachnu fígl a to takový: rozporcuju ji na 4 díly a dám na 2 hodky vařit se všemi ingrediencemi krom kmínu a medu. Pak ji přeložím…
Očištěnou, omytou kachnu zbavím zbytků peříček („ošpence“), odříznu letky a seříznu kůži na krku. Vnitřek kachny osolím a naplním pokrájenou cibulí, pokrájeným…
Kachnu zbavíme trupu cez zadný otvor, dobrým skalpelom. Pri krku otvor zašijeme a kachnu nasolíme zvnútra aj z vonku. Zostanú na nej 4 kosti, 2 na krídlach a 2 na…
Kachní čtvrtky posypeme paprikou, kmínem a osolíme, zprudka opečeme z obou stran a podlijeme trochou vody. Dusíme do měkka. Před dodušením oloupeme jablka, nakrájíme na…
Kachnu vykostíme, plát položíme kůží dolů, osolíme, opepříme, posypeme zázvorem. Zelí vymačkáme, přidáme nakrájenou cibuli a oloupané nastrouhané jablko. Promícháme a…
Kachnu rozporcovat na stehna, křídla a prsa tak, aby zůstal skelet. Z toho je fajn vývar.Veškerou kůži a tuk ořezat, nechávám jen trochu kůže.Cibuli, česnek a anglickou…
Kachnu osolíme a dáme na másle péct do trouby. Když je téměř upečená, vyndáme ji a dáme do jiného kastrolu společně se slaninou, nakrájenou na kostičky.podlijeme vývarem…