Kefírové řezy
Recept ještě nebyl hodnocenSmícháme sypké části, poté tekuté a vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme asi 50 min na cca 180°C. (Kontroluje špejlí) Vychladlý můžeme polít čokoládou s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smícháme sypké části, poté tekuté a vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme asi 50 min na cca 180°C. (Kontroluje špejlí) Vychladlý můžeme polít čokoládou s…
Postup: vejce ušleháme s cukrem a olejem do hladké pěny, přidáme kefír a veškeré sypké suroviny a zamícháme. Nakonec přidáme rozinky namočené v rumu, vlašské ořechy…
Nejdříve připravíme těsto. Cukr, vejce a kefír prošleháme. Přidáme vychladlé máslo s kůrou z citronu a lžičkou vanilky. Znovu prošleháme a nakonec postupně vmícháme…
V kastrolu rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou a zalijeme mlékem a kefírem tak, abychom vytvořili řidší omáčku. Přidáme trochu soli, lžíci cukru a sušenou…
Troubu předehřejte na 180 ºC. Smíchejte mouku, ml.oříšky, ovesné vločky, citr.kůru s prdopečem a jedlou sodou. Ve velké míse vyšlehejte vejce s olejem a cukrem. …
Vejce s cukry vyšleháme, zašleháme po trochách heru, zlehka vmícháme na střídačku mouky smíchané s práškem do pečiva a kefír. Hladké těsto nalijeme na vymaštěný moukou…
Piškoty rozdrtíme rukama do mísy, promícháme je se změklým máslem a 4 lžícemi mléka.Směs natlačíme na dno dortové formy a dáme chladit do lednice. Želatinu rozmícháme v…
Do domácí pekárny naložíme všechny suroviny tak, jak jsou v postupu napsány pod sebou a zvolíme program Těsto - hnětení a kynutí těsta bez pečení.Po ukončení kynutí…
z trochy vody, pár lžic mouky a všeho droždí (vše vezmeme z odváženého množství surovin) vypracujeme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a…
Toto těsto je určeno pro veliké pekárny. Máte-li pekárnu menší, je třeba suroviny úměrně snížit (např. o 1/4, 1/3 apod.) Všechny suroviny dáme do pekárny, nejprve…
Z trochy vody, mouky, cukru a droždí uděláme kvásek, který necháme 20 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme přibližně hodinu kynout…
V mléce si uvaříme pudink a necháme chládnout. Smícháme všechny ingredience na těsto a nalejeme na plech vyložený pečícím papírem. Dáme do trouby vyhřáté na 180°C a…
Všechny suroviny dáme do formy pekárny, neprve tekuté, pak sypké. Kvásek a droždí až nahoru na mouku tak, aby se vzájemně nedotýkaly.Použijeme program Základní (Klasik).…
Večer nebo aspoň 2 hodiny před podáváním promícháme vločky s kefírem a dáme odležet do lednice. Před podáváním ochutíme - ovocem nebo kdo potřebuje, osladí medem.
Smícháme mouku,ořechy,vločky,citr.kůru,prdopečem a sodu.V jiné,velké ,míse vyšleháme vejce s olejem a cukrem.Rozmačkaný banán spojíme s citr.šťávou a kefírem,přidáme k…
Šlehačem rozmícháme v kefíru pudink i oba cukry, rozdělíme do pohárů a necháme vychladit.Před podáváním můžme ozdobit ovocem nebo posypat grankem.
Smícháme semínka, obě mouky a sodu. Pak přidáme kefír, vejce a sladidlo. Necháme přes noc odpočinout. Ráno přidáme vodu, aby těsto pomalu stékalo ze lžíce. Na pánvi…
Do pekárny dáme nejdřív tekuté, potom sypké suroviny, zapneme program Těsto. Po vykynutí propracujeme a dáme kynout do ošatky (asi20min). Na dno trouby dáme kastrůlek s…
Troubu vyhřejeme na 200°C. Suroviny na těsto pečlivě vymícháme v hladkou polotekutou směs. Velký pekáč vyložíme pečícím papírem (můžeme i vymazat a vysypat) a pečlivě…
Vejce s cukrem a špetičkou soli vyšleháme do pěny šlehačem zapnutým na nejvyšší výkon.Snížíme výkon šlehače na minimální a zašleháme do vajec pomalu postupně olej, kefír…
Vyšlehejte vejce spolu s cukrem a špetkou soli. Přidejte olej, kefír a citronovou kůru. V druhé míse smíchejte všechny suché ingredience a postupně přisypávejte do…
Nejdříve dáme vařit osolenou vodu, vše je hodně rychlé. Smícháme kefír s moukou, kurkumou, solí a česnekem. Mouku, je-li třeba, trošku přidáme, těsto by mělo být hladké…
Sypké přísady na korpus promíchejte, přidejte tekuté suroviny a dobře zpracujte. Celou formu (průměr 28 cm) vymažte sádlem a na dno dejte kruh pečícího papíru. Pak…
Mléko ohřejeme na zhruba 55°C a rozpustíme v něm želatinu.Kefír prošleháme s vanilkovým cukrem a cukrem dle potřeby, přidáme citrónové aroma, ušlehanou šlehačku a…