Lehký a rychlý jablkový moučník
Recept ještě nebyl hodnocenVejce s cukrem a špetičkou soli vyšleháme do pěny šlehačem zapnutým na nejvyšší výkon.Snížíme výkon šlehače na minimální a zašleháme do vajec pomalu postupně olej, kefír…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce s cukrem a špetičkou soli vyšleháme do pěny šlehačem zapnutým na nejvyšší výkon.Snížíme výkon šlehače na minimální a zašleháme do vajec pomalu postupně olej, kefír…
Připravíme těstíčko: Vejce vyklepneme do misky, přilijeme kefír, osolíme, opepříme a prošleháme. Pak vmícháme mouku tak, aby těstíčko nebylo ani moc husté ani moc řídké…
Všetky prísady na cesto vyšľaháme.Vylejeme na vymastený plech a na cesto poukladáme polovice (štvrtiny) sliviek.Pečieme na 180°C asi 30-40 minút.Upečený koláč…
Broskve opláchneme,rozpůlíme,vypeckujeme-dáme se všemi ostatními surovinami do mixeru a rozmixujeme.Přelijeme do vhodné krabičky,já jsem dala část do silikonových…
Pekáček pokapeme olejem. Na marinádu smícháme všechny uvedené ingredience, sůl a pepř po špetce.Kuřecí paličky omyjeme a jednu po druhé obalíme v marinádě. Naskládáme je…
Opláchnuté, osušené plátky masa po obou stranách naklepeme a na okrajích nařízneme, aby se nám při opečení nekroutily. Do nádobky s víkem dáme suroviny na marinádu,…
Jako první si připravíme nádobu, do které nasypeme všechny suché ingredience a vše dobře promícháme. Když je vše dobře promíchané, přidáme mokré suroviny a znovu…
Všechny suroviny na těsto smícháme, vypracujeme hladké těsto, které nalijeme na vymazaný a krupicí nebo hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme při 170 stupních asi 40 min.…
Kuřecí stehna opláchneme, vykostíme, přepůlíme, přes folii naklepeme a nejlépe na noc naložíme do marinády, kterou si připravíme promícháním všech surovin určených na…
Tvaroh s máslem utřeme do jednolité hmoty ( Farmářský nebo hrudkový vytvoří hrubší strukturu, není úplně hlaďounká). Přidáme prolisovaný česnek, konzervu tuňáka i s…
Sušené meruňky a jablka zalijeme vodou a necháme nabobtnat (švestky nebylo potřeba). Žloutky, cukr a olej vyšleháme do husta, přidáme postupně mouku s práškem a sodou,…
K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin (pokud použijeme kefír koupený, řidší než domácí, bude dobré z odměřené vody odebrat velkou lžíci) a umícháme těsto, které…
suroviny na omládek dobře vymícháme a necháme pak 45-60 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a vymísíme volnější těsto, které necháme v míse asi hodinu vykynout…
Ingredience odvažte a uhněťte z nich těsto. Pomocí kuchyňské váhy odvažte 60 g kousky těsta, z nich poté udělejte kuličky. Kuličky zploštěte mezi dlaněmi a palcem a…
Z trochy vody, cukru, mouky a všeho droždí (vše z odvážených surovin) uděláme kvásek a necháme ho asi 20 minut vykynout.Přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které…
Připravíme si pyré. Je lepší si to připravit den dopředu. Dýni vydlabeme, nakrájíme, dáme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do trouby vyhřáté na 210 °C na 20…
Připravíme si pyré. Je lepší si to připravit den dopředu. Dýni vydlabeme, nakrájíme, dáme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do trouby vyhřáté na 210 °C na 20…
Připravit výbornou domácí zmrzlinu není tak složité, jak se na první pohled zdá. Z běžně dostupných surovin můžete vykouzlit sladkou smetanovou banánovou zmrzlinu, která…
Smetanu lehce zahřejeme, vmícháme želatinu a necháme nabobtnat. Mezitím si opláchneme jahody, odstraníme zbytky okvětí a jahody nakrájíme do mísy na menší kousky.…
Postup přípravy je podobný, jako u koprovky klasické, jen prostě úplně zapomeňte na mouku. V hrnci si rozpustíme máslo, do něj přihodíme nasekaný kopr a na drobné…
všechny suroviny dáme do pekárny a použijeme program Těsto. Po signálu na semínka přihodíme nadrobno krájené listy medvěda a necháme domíchat a vykynout. Vykynuté…
Omytou neloupanou okurku nakrájíme na menší špalíčky a rozmixujeme ji s kefírem. Osolíme a ocukrujeme podle chuti a sypneme nasekanou koprovou natí. Chutná hodně…
Do domácí pekárny naložíme všechny suroviny tak, jak jsou v postupu napsány pod sebou a zvolíme program Těsto - hnětení a kynutí těsta bez pečení.Po ukončení kynutí…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Pečeme s Ivou: Veliké koláče lopaťáky pekly kdysi už naše prababičky. Jsou podobné frgálům, plněné povidly a sypané drobenkou
Americký salát ambrosia sice není žádná dietka, ale je plný ovoce a roli dezertu zastane dokonale
Retro vaření s Kristinou: Čaj o páté jako za první republiky můžete zažít i dnes. Jak jej připravit?