Treska zapečená se špenátem
Recept ještě nebyl hodnocenPosolené a pokmínované filety z tresky zlehka osmahneme na pánvi na oleji zhruba 8 min. Skleněnou zapékací misku vymažeme máslem. Rozehřátý osolený špenát a rozetřený…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Posolené a pokmínované filety z tresky zlehka osmahneme na pánvi na oleji zhruba 8 min. Skleněnou zapékací misku vymažeme máslem. Rozehřátý osolený špenát a rozetřený…
Nakrájíme maso, vložíme do pekáče, přidáme nakrájenou zeleninu a žampiony. Nalijeme sójovou omáčku, worcestrovou omáčku, dijonskou hořčici. Nasypeme celé grilovací…
Přísady smícháme ve velké míse a poté těsto uhněteme do hladké elastické kuličky. Těsto vložíme do vymaštěné mísy, kterou přikryjeme potravinářskou folií a necháme 2…
Suroviny dáme do pekárny (nejprve tekutiny, pak sypké) a zapneme program Základní nebo máme-li, tak program Podmáslový chléb.Upečený chleba necháme vychladnout na mřížce.
Kyselé zelí pokrájíme, zalijeme vodou, přidáme houby, brambory, sůl, kmín, kousek masoxu a vaříme. Osmažím nadrobno nakrájenou cibuli, opeču oloupanou a nakrájenou na…
Pod studenou tekoucí vodou opláchneme čočku ve velkém sítu. V hrnci přivedeme zeleninový vývar k varu. Přidáme čočku, cibuli, rajčata a česnek, snížíme teplotu na…
Chleba si nakrájíme na krajíčky a ty na drobnější kostky. V hluboké míse zalijeme vývarem a necháme nasáknout. Mezitím si nakrájíme na drobnější kostičky špek a na…
Nejdřív uděláme kvásek (vlažné mléko s cukrem a droždím). Mouku smícháme se solí, kmínem, přidáme kvásek, 2 hrnky vlažné vody, nakonec orestovanou cibuli. Vypracujeme…
Tvaroh utřeme s mlékem a žloutkem, přidáme olej, mouku s práškem a sůl. Vypracované těsto dáme asi na půl hodiny přikryté odležet do chladničky. Pak vyválíme plát,…
Nejprve si spařím a namočím rozinky. Pro tentokrát se obejdu bez rumu. Pokrájím si zelí, vykrojím košťál atd… Pokrájené zelí strčím do kastrolu, zaliji vřícím vývarem,…
Polévka: do hrnce s vodou dáme vařit vepřovou kost, 2 mrkve, petržel, celer, cibuli a jarní cibulku. Vše můžeme nechat v kuse nebo nakrájet na větší kousky. Přidáme kmín…
Rohlík namočíme do studenej vody, vyžmýkame a zmiešame s mletým mäsom, vajcom, 1 nadrobno narezanou cibuľou, soľou a korením.Z dobre vypracovanej masy urobíme malé…
Prvně dáme vařit brambory.Steaky opláchneme a osušíme.Obalíme ze všech stran v hladké mouce a nakořeníme kořením na ryby. Rozehřejeme na pánvi větší kus másla a steaky…
Zeleninu si nakrájíme a posolíme, aby pustila šťávu. Králíka potřeme olejem, dáme do pekáče a posypeme solí, pepřem, jalovcem, tymiánem a hřebíčkem. Přidáme brambory,…
Plátky masa nařízneme, posypeme solí a pepřem. Na oleji zprudka osmažíme z obou stran. Přendáme do pekáčku, posypeme 3/4 cibulí nakrájené na půlměsíčky, podlijeme vodou,…
Brambory a rajčata nakrájíme na půlcentimetrové plátky. Vhodnou zapékací misku vystříkáme olejem.Dno pokryjeme plátky brambor, osolíme, okmínujeme a posypeme bylinkami.…
Na rozehřátém sádle zlehka opečeme plátky anglické slaniny.Zaklepneme vejci, okořeníme kmínem, sladkou paprikou a osolíme.Podáváme s chlebem.
Opláchnutá vepřová játra nakrájíme na plátky a po stranách nařízneme, aby se při úpravě moc nekroutila.Cibuli nakrájíme nadrobno, na tuku zpěníme, vložíme játra a…
Na rozpuštěném špeku osmažíme dohněda nadrobno nakrájenou cibulku a našprtaný česnek. Přidáme nakrájená kuřecí játra a pečeme cca 5 minut na 200°C.Potom okořeníme a…
Hlavu necháme půl hodiny ve studené vodě odmočit, ostrým nožem očistíme, uzená žebírka opláchneme v teplé vodě. Hlavu osolíme, okořeníme, vložíme spolu s uzenými…
Kýtu a slaninu nameleme nebo rozmixujeme, přidáme vejce, koření a housku jemně nastrouhanou, kterou jsme rozmíchali s mlékem. Smícháme. Namočíme si ruce a maso párkrát…
Rohlík si nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce, zalijeme vodou a posypeme kmínem. Chvilku povaříme. Poté přidáme majoránku, sůl, kousek másla a vajíčko, které necháme…
Mrkev a tuřín očistíme a pokrájíme na tenké plátky. Na rozpuštěném másle zkaramelizujeme cukr, přidáme strouhaný zázvor, kmín, promícháme a přidáme pokrájenou zeleninu…
1. Všechny suroviny vložíme do mixéru a několikrát zapulsujeme, až získáme potřebnou (jemnou) konzistenci (někdo má rád jemnou salsu, někdo s kousky) - já pulzuji asi…