Vepřové kotlety s hlívovo - hovězí nádivkou

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

4 porce Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

4 vyšší vepřové kotlety
100 g mletého hovězího masa
sůl
pepř
kmín
2 žloutky
2 lžíce strouhanky
asi 4 lžíce horkého mléka
4 jarní cibulky
120 g hlívy
hovězí vývar
olej
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a ostrým špičatým nožem do každé kotlety nakrojíme kapsu.
    Dvě cibulky nasekáme najemno a spolu s drobně pokrájenou hlívou je osmahneme na lžičce oleje.
    Do strouhanky vlijeme horké mléko, necháme nasáknout, osolíme, opepříme, přimícháme žloutky a mleté hovězí maso. Nakonec do směsi vmícháme osmaženou cibulku s hlívou.
    Směs nandáme do kapes v mase, nejlépe to jde cukrářským pytlíkem s kovovou špičkou.

  2. Naplněné kotlety lehce osolíme, okmínujeme a osmahneme na oleji z obou stran. Pak je přeložíme do zapékací mísy, zalijeme asi do poloviny výšky masa vývarem a vložíme do trouby předehřáté na 220°C.
    Po 30 minutách vyndáme, na každou kotletu položíme půlku jarní cibulky (překrojenou podélně) a vrátíme do trouby ještě na 10 minut.
    Podáváme s bramborovou přílohou a zeleninovým salátem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 195 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové kotlety s hlívovo - hovězí nádivkou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vepřová kotleta vepřová kotleta recepty

Zapomněl/a jsem heslo