Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 959 kJ / 468 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,43 g |
Tuky | 1,23 g |
Vláknina | 33,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 78,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: V rozpáleném ghí nejprve osmahneme nakrájené houby, samozřejmě na mírném ohni. Houby potom vyndáme a v tomtéž osmahneme mleté hořčičné semínko, mletý koriandr, mletý zázvor, mletou papriku, mleté karí a mletý kmín (já doporučuji půl lžičky ode všeho).
Krok 2: Po chvíli přidáme pórek s troškou vody. Pak vložíme pokrájené syrové brambory. Po 3 minutách přidáme chilli (přiměřeně, přiměřeně), rajský protlak a již připravené restované houby.
Krok 3: Občas mícháme a dle potřeby přidáváme po lžičkách vodu. Dusíme do změknutí. Při podávání je dobré na hotovou zeleninu nakapat citrónovou šťávu, aby vynikla její přirozená chuť.
Zveřejněno 31. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbové sabdží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vJxm
Moje poznámka
Houbové sabdží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vJxm
Nejnovější recepty
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 10 minutami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 51 minutami
Dalgona sušenky
Přidáno před 1 hodinou
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 19 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 23 hodinami
Letní koláč s třešněmi
Přidáno 8. 7. 2025 08:30
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka z pomazánkového másla
nelinka62 před 3 minutami
Vánoční chlebíček
radekdolezal033 před 3 hodinami
Hovězí plátky na tymiánu
ZboSy před 3 hodinami
Vařená brokolice s česnekovo-bylinkovou omáčkou
brtna před 11 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Zlatnice před 11 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
stefi.f47 před 12 hodinami
Cuketový perník
Markeeta před 12 hodinami
Bramborové vafle
Leontinka73 před 14 hodinami
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 15 hodinami
Tématické fráze:
sabdží,
rizozo s houbami,
houbová tlačenka,
videorecept na houbové karbanátky,
indické houbové rizozo,
sabdží protlak,
sabdží maso,
houbovo bramborove sabdží,
indické houbové sabdží
Suroviny:
brambory,
houby,
pórek,
protlak rajčatový,
koření kari,
koriandr,
kmín celý,
semínka hořčičná,
kurkuma,
paprika čerstvá červená,
zázvor,
chilli,
sůl,
máslo,
šťáva citronová
Komentáře (5)