Tvarůžková pomazánka s pivem a chilli
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninu a tvarůžky nakrájíme na menší kousky. Přendáme do misky, přidáváme koření a máslo s pivem. Vše důkladně promícháme. Necháme pár hodin odpočinout.Nejlépe je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zeleninu a tvarůžky nakrájíme na menší kousky. Přendáme do misky, přidáváme koření a máslo s pivem. Vše důkladně promícháme. Necháme pár hodin odpočinout.Nejlépe je…
Květák namočíme do studené vody. Poté jej ještě opláchneme pod tekoucí studenou vodou a rozebereme ho na růžičky.Vložíme je do vroucí osolené vody a uvaříme do poloměkka…
Všechny suroviny kromě šlehačky smícháme dohromady a rozložíme do remosky nebo zapékací mísy. Pečeme asi 15 minut. Potom zalijeme šlehačkou a zapékáme tak dlouho, až se…
V hrnci na oleji osmahneme do růžova cibuli a přidáme na kostky nakrájené maso. Orestujeme tak, aby maso bylo zatažené. Přidáme kmín, pepř, sůl a mletou papriku s…
Brambory oloupeme, nakrájíme dáme do sklenice, přidáme vodu, sůl a kmín podle chuti. Zašroubujeme víčkem, se sklenicí zatřeseme a dáme do mikr. trouby na 8 min na 700W.
Kýtu nakrojíme tak, abychom vytvořili plát vhodný na roládu.Plát naklepeme přes fólii a z obou stran posolíme, popepříme, z vnitřní strany potřeme hořčicí a poklademe…
Brambory oškrábeme a nakrájíme na 0,5 cm plátky. Dáme vařit s kořením do poloměkka. Smetany smícháme s kořením, česnekem a nasekaným koprem. Přilijeme trochu vody z…
Cibuli nakrájíme nahrubo a orestujeme na oleji, až u kraje hrnce začne lehce zlátnout.Přihodíme na kolečka nakrájenou oloupanou, dobrou klobásu, všechno koření a…
Lahve i víčka (pokud máme vhodná) pečlivě umyjeme a necháme zcela oschnout. Hlávky zelí zbavíme vrchních listů, rozřežeme je na čtvrtky, vykrojíme košťály a nakrouháme…
Porce ryby osolíme, opepříme, posypeme kmínem a obalíme v mouce smíchané s paprikou. Obalené kousky osmažíme z obou stran dozlatova v rozehřátém oleji.Každý ještě horký…
Nechce se vám do obchodu pro pečivo a přitom máte chuť na křupavou, kmínem a solí sypanou houstičku? Chopte se tedy surovin z našeho receptu a přesně takové pletýnky…
Pekáček vyložíme plátky slaniny, poklademe nakrájenými syrovými očištěnými bramborami, osolíme, opaprikujeme a posypeme kmínem.A v ne moc prudké troubě pečeme. Ke konci…
Zelí nakrájíme na nudličky a dáme vařit do osolené vody s kmínem.Do smetany přidáme cca 1,5 lžíce hladké mouky, rozšleháme a za stálého míchání přilijeme k zelí.…
Tento chutný guláš připravíme z krkovice a hnědých žampionů. Orestujeme cibuli, maso a žampiony, ochutíme kmínem a uzenou paprikou a vaříme podlité vodou a rajčatovým…
Tento lehký a zdravý recept spojuje čerstvou cuketu s pestrou směsí zeleniny a proteinovými fazolemi. Ideální jako rychlá večeře nebo příloha, která potěší všechny…
Houbová sezóna je v plném proudu, vyzkoušejte tedy chutnou kombinaci hub s kroupami a kuřecím masem. Díky čerstvým bylinkám vykouzlíte skvělé letní jídlo, které je…
Pomalu pečená husa, předem naložená v láku, je lahůdka plná výrazné chuti a vůně. Díky marinování se maso dokonale proleží a získá jemnou bylinkovou chuť s nádechem…
Kuře ala kachna na zelí je lahodný recept, který vám ušetří čas, pokud nemáte čas na svatomartinskou husu, ale hodí se i na běžné sváteční dny. Perfektně se k němu hodí…
Čekáte hosty a přemýšlíte o slaných chuťovkách? Z kynutého těsta, se kterým vám pomůže domácí pekárna, můžete připravit malé rohlíčky, plněné trvanlivým salámem a sýrem…
Jednoduchý a přitom neodolatelný recept na tradičního kapra, který vyniká svou vůní i chutí. Šťavnaté filety provoněné cibulí a česnekem se skvěle hodí na sváteční stůl…
Podle našeho receptu nepřipravíte gulášovou polévku v přesném smyslu slova. Uvaříte ale vskutku dobrou variaci oblíbené polévky, bez masa, ale s chuť nesoucí klobásou a…
Řízky si nakrájíme na nudličky, osolíme a rychle osmahneme na rozpáleném oleji, zakapeme sójovou omáčkou a zalijeme lečem a dusíme do odpaření vody.Brambory si…
Z čerstvého sýra, hermelínu a restovaného pórku se šunkou, můžete vykouzlit skvělou pomazánku. Ať jako lehká večeře nebo jako pohoštění na oslavě, pomazánka zachutná…
K pivu patří drobnost k jídlu! Vypečené preclíky jsou tím pravým. Z těsta ovšem nemusíte motat preclíky, stejnou službu vám udělají i méně složité uzlíky nebo…