

Vepřové v kapustě
Suroviny 2 porce
- 4 vepřové plátky
- sůl
- kmín
- sádlo
- pórek
- 1/2 velké hlávky kapusty
Postup přípravy receptu
Vepřové plátky omyjeme a nakrájíme na kostky. Pórek nakrájíme na půlkolečka, kapustu na kousky.
V pánvičce rozpálíme sádlo a orestujeme na něm pórek.
Přisypeme vepřové kousky, osolíme, pokmínujeme a zprudka opečeme ze všech stran. Podlijeme vodou a dusíme, než je skoro měkké.
Přidáme nakrájenou kapustu, v případě potřeby znovu podlijeme a dusíme, než jsou maso i kapusta úplně měkké.
V případě potřeby dochutíme solí a podáváme s brambory.
Poznámka od kuchařky
Toto jídlo jsem milovala už jako dítě. Překvapilo mě, že tu v této podobě nikde není.
Kapusta se dá použít klasická i kadeřavá- ta kadeřavá se bude dusit trochu delší dobu.
Samozřejmě pórek se dá nahradit cibulí nebo i jarní cibulkou.
Na závěr není potřeba dosolovat, šťáva nasákne sůl z masa a ochutí tím i kapustu, jen pokud by někdo měl potřebu výraznější chuti, ale podle mě je to zbytečné.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové v kapustě
K receptu nejsou žádné komentáře.