Vepřové v kapustě

Suroviny 2 porce

4 vepřové plátky
sůl
kmín
sádlo
pórek
1/2 velké hlávky kapusty

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky omyjeme a nakrájíme na kostky. Pórek nakrájíme na půlkolečka, kapustu na kousky.

  2. V pánvičce rozpálíme sádlo a orestujeme na něm pórek.

  3. Přisypeme vepřové kousky, osolíme, pokmínujeme a zprudka opečeme ze všech stran. Podlijeme vodou a dusíme, než je skoro měkké.

  4. Přidáme nakrájenou kapustu, v případě potřeby znovu podlijeme a dusíme, než jsou maso i kapusta úplně měkké.

  5. V případě potřeby dochutíme solí a podáváme s brambory.

Poznámka od kuchařky

Toto jídlo jsem milovala už jako dítě. Překvapilo mě, že tu v této podobě nikde není.

Kapusta se dá použít klasická i kadeřavá- ta kadeřavá se bude dusit trochu delší dobu.

Samozřejmě pórek se dá nahradit cibulí nebo i jarní cibulkou.

Na závěr není potřeba dosolovat, šťáva nasákne sůl z masa a ochutí tím i kapustu, jen pokud by někdo měl potřebu výraznější chuti, ale podle mě je to zbytečné.

Komentáře k receptu Vepřové v kapustě

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vepřové v kapustě vepřové na kapustě vepřový v kapustě veprova na kapustě vepřová v kapustě vepřový na kapuste recept na vepřové kousky v kapuste veprova plec v kapuste veprove s kapustou veprove vkapuste vepřové v.kapuste vepřové v kapustě recept vepřové plátky v kapustě vepřové maso v kapustě videorecepty veprovi v kapustě vepřové výpečky v kapustě veprovi na kapuste vepřovevkapustě vepřové platky s kapustou verove v kapustě